Canon MP140 Sürücü Sorunu Hata kodu:43

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
ASIM06
28-04-2010, 00:56   |  #26  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Hata Kod 43: Sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı durdurdu 27 nisan 2010
http://www.turkeyforum.com/satfo ... 6780175#post6780175

Hata Kod 43: Sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı durdurdu
windows 7 ultimate kullanıcısı olarak 27 NİSAN 2010 tarihi itibarı ile şimdiye kadar hiç karşılaşmadığım usb aygıt tanınmıyor hatasını ilk kez aldım. Hatayı flash bellekte farkettim. başka bilgisayarda denedim çalışıyor sonra baktım ki arıza yapan pc, yazıcıyı da çalıştırmıyor arama sonucu formunuzun tavsiyelerini uyguladım işlem başarılı.

hatanın görüntüsü için vereceğim linke bak (seç kopyala ara); tavsiyeler ise faydasız (ASIM)

Hatanın olası sebepleri şunlar olabilir:

1) Usb girişinde güç azalmasından dolayı sorun yaşanıyor ve usb hata veriyor,
2) Güncelleştirmeler yüklenirken bir güncelleştirme Usb'nin usbstor dosyasını siliyor ve aynı sorun yaşanıyor, (Son güncellemeleri geri alın)
3) Birden fazla Usb takıldığında usbler arasında çakışmalar oluyor ve usbstore dosyasının bozulmasına neden oluyor,

ÇÖZÜMÜ:

1.AŞAMA

Önce kontrol edelim Usb sistemin onaltılık sistemde çalışıp çalışmadığını,

1. Başlat / Çalıştır / Regedit 'i çalıştırın,

2. Aşağıdaki kayıt defteri anahtarını bulun:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\UsbStor'u tıklayıp sağda ErrorControl diyeni çift tıklayın ve 

3. Buradaki değer verisini 3 yazın, Tabanı 16 olarak işaretleyin,

2.AŞAMA

1) Bilgisayarım/C/Windows/System32/Driverstore/Filerepository/usbstor.inf (usbstor.inf_x86_neutral_83027f5d5b2468d3) klasörünü tıklayın ve açın.

2) Buradaki usbstor.inf ile usbstor.pnf dosyasını Bilgisayarım/C/Windows/inf klasörüne kopyalayın.

3.AŞAMA

1) Kopyalama yaptıktan sonra, bilgisayarı kapatın 10-15 saniye fişe takılı olmasın.Mouse ya da sorunlu usb yi de çıkarın.10-15 sn sonra tekrar takın ve Pc'yi başlatın.
---------------------------------------------------------

Probleminiz donanımda değilse çözüm işte bu tarifededir.

Esra'nın bilgi paylaşımı çok faydalı oldu teşekkürler.
Bu vb. faydalı bilgileri paylaştığınız için elinize sağlık ASIM TÜRK Ankara<

Son Düzenleme: ASIM06 ~ 28 Nisan 2010 00:58
Huzzia
28-04-2010, 13:41   |  #27  
Huzzia avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
144 mesaj

Aygıt yöneticisine bak 2 çeşit driver görüyor olabilir yani bende wireless adaptörünü bluetooth adaptörü olarak görüyordu windows 7 ve dolayısıyla çalışmıyordu driver güncelle de ve benim seçmeme izin verde bilgisayarımdan seç de bak orada 2 çeşit mi görünüyor iki çeşitse senin olanını seç...(bunları aygıt yöneticisinden yapacaksın) orada gözüküyor mu bilmiyorumda bulamazsan daha detaylı anlatabilirim....