Arkadaşlar yeni bir sistem aldım ve ilk işim işlemciye overclock yapmak oldu.İşlemcim E8500,anakartım gigabyte x48-ds5.Şu anda işlemcimi 3.60ghz de çalıştırıyorum.Ve sorun yok.Stok fan ile kullanıyorum.Sorum ise işlemci çarpanını 9 un üzerine çıkaramıyorum bu yüzdende 400x9 olarak kullanıyorum.400 ün üzerine çıkınca açılmıyor.Bu durumda fsb 1600mhz oluyor.Çarpan kilidini 9 un üzerine nasıl çıkaracağım.
Çarpan Kilidi
3.6 ghz yapmışsın daha ne istiyorsun garibimden :) Sonra hangi işlemci bilmiyorum ama stok fanla birazdaha zorlarsan yakarsın demedi deme i7 bile stok fanla 3,6 3,8 lerde ısınacaktır hatta 4,2lerde yanacaktır diyorum senin işlemci nedirki.
e8500 müymüş yeni gördüm 3,16 ghz den 3,6 ghz ye çıkmışsın daha fazla değilde yine 3,6 yapayım ama 400*9 değilde 360*10 gibi istiyorsun heralde.İşlemcilerin türüne göre çarpan kilidi açık yada kapalı yapılıyor yani üretimden sanırım ama işlemci çarpan kilidi açık olmalı diyosan bios uptade yap ok.
E8500 lerin çarpanı 9,5 olması lazım bir daha bak Can
Evet şimdi buldum onu sanırım bu çarpan daha fazla olmuyor.3.6ghz de yeter sanırım.
Can bakıyomda hiç sesin soluğun çıkmıyo gelmedinmi daha Ankara'ya
Saolasın Süleyman Abi.
Geçmiş olsun Can,
soruna gelince stok fanla 3.6 ghz yapmışsın oldukça iyi,
daha yukarısı için sağlam bir soğutucu şart bilesin.
Teşekkürler Ahmet Abi.Dediğin doğru ama çarpanı 9 dan fazla yapamıyorum mhz yi arttırıncada 1600mhz yukarı çıkıyor onuda anakart desteklemiyor.o/c başarısız oluyor.
zaten işlemcinin çarpanı 9.5 da kilitlidir onu açamazsın,
yapacağın şey iyi bir soğutucu alıp mhz e yüklenmek, misal 9x450=4050 mhz gibi
bu değerlere daha voltaj vermeden çıktım normalde zaten.3.6 dan ilersinie voltaj vermek gerekir sanırım o yüzdende işlemci ısınır dediğin gibi iyi bir soğutucu almak gerekiyor.Ama işlemci 50c olunca kasanın önünde lcd ekranda ısıyı ve işlemci fanını gösteriyor.Kendisi 50 c olunca 2000 devir hızından 4000 e kadar çıkıyor işlemci 45 50 oluyor yük altında.Bazen fanın hızzını kendimde ayarlıyorum ama ses artıyor tabiki.
Arada bir mavi ekran sorunu olmuştu bu aralar olmuyor.Yaptığım oc işleminden olabilir mi?İşlemciyi zorlayacak bir program var mı yada?Oyunlarda olmuyor ama yinede test etmek lazım.
Arada bir mavi ekran sorunu olmuştu bu aralar olmuyor.Yaptığım oc işleminden olabilir mi?İşlemciyi zorlayacak bir program var mı yada?Oyunlarda olmuyor ama yinede test etmek lazım.En çok zoluyacak olan oyun kuşkusuz gta4 fakat orthos programı ile çift çekirdek olduğu için tam yükte test edebilirsiniz.Son Düzenleme: leech ~ 29 Temmuz 2009 16:46
Orthos programı uzun sürüyormuş sanırım.Süper pi testi varmış.Nasıl indirebilirim ve işlemciyi zorluyor mu?