Casper dizüstü ekran kartı satın alabilir miyim ?

serkankayran
04-12-2014, 02:57   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj

arkadaslar artık oyunlar ciddi ekran kartları istemeye başladı bütçem 150-200 tl arası sağlam önerebileceğiniz ekran kartı var mı tabi öncelikle benim laptopun ekran kartı sökülebilir mi ? 

himmety
04-12-2014, 08:48   |  #2  
himmety avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 32
602 mesaj

dizüstü bilgisayarların en kötü yanı donanımını kolay kolay değiştirememen (hdd ve ram hariç). değiştiremeyeceğin donanımlarından birtanesi de ekran kartı, bazı leptoplarda değiştirlebiliyor (ucuza bulamzssın) fakat artık ekran kartları anakarta entegre edilmiş bir şekilde geliyor. değiştirmek istersen anakartı da değiştirmen gerekebilir buda yeni laptop alsan daha karlı demek. ben sürekli oyun oynuyorum yeni çıkan oyunlarıda oynamak istiyorum diyorsan masa üstü pc ye geçmen daha faydalı

Son Düzenleme: himmety ~ 04 Aralık 2014 08:49
serkankayran
04-12-2014, 12:30   |  #3  
OP Taze Üye
14 mesaj

anladım dostum,ben yurtta kalıyorum ondan lazım bana alabilir miyim acaba yada laptopu açıp bakmam lazım galiba.

mehmet_93
04-12-2014, 16:51   |  #4  
mehmet_93 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 97
593 mesaj

Boşuna açıp bakmakla uğraşma bence casperin ekran kartı değiştirilebilen bir modeli olduğunu sanmıyorum. Oyun düşünüyorsan konsola veya masaüstü pc ye yönel. Dizüstünde oyun oynamak için güzel paralar harcamaz gerekiyor :)

serkankayran
05-12-2014, 03:07   |  #5  
OP Taze Üye
14 mesaj

arkadaslar üniversite okuyorum yurdun odasına nasıl kurayım ? mantıklı şeyler lütfen.

mehmet_93
05-12-2014, 06:03   |  #6  
mehmet_93 avatarı
Yıllanmış Üye
593 mesaj

Mantıklı bi çözüm yokki söyleyelim :) Seninle aynı ekran kartına bende sahbim ve adam akıllı hiç bi oyun oynatmadığını biliyorum. Ama öyle ekran kartını değiştirmek gibi bi çözümü yok. Eğer yeni oyunları oynamak istiyorsan ve masaüstüne yönelemiyorsan 2-3 bin tl yi gözden çıkarıp oyuna yönelik dizüstü almalısın. "O kadar param yokki" dersen benim yaptığım gibi oyun oynamayı bırakabilir veya iyi kötü açtığı oyunlarla idare edebilirsin :) Ne yazıkki öyle ekran kartını değiştirme gibi bir çözümümüz yok :(

serkankayran
06-12-2014, 00:29   |  #7  
OP Taze Üye
14 mesaj

yaza kaldı artık saol

serkankayran
14-12-2014, 03:02   |  #8  
OP Taze Üye
14 mesaj

up up up http://www.hepsiburada.com/liste ... ductId=bd304856&;categoryId=204#engine=visilabs arkadaslar böyle bir ekran kartı alsam çalışır mı benim laptopta yardım lütfen

mehmet_93
14-12-2014, 10:02   |  #9  
mehmet_93 avatarı
Yıllanmış Üye
593 mesaj

anlama özürlümüsün ? 3 mesajda değiştirilemez ve olmaz demişiz daha neyin up up up unu yapıyorsun ? OLMAZ. EKRAN KARTIN DEĞİŞTİRİLEMEZ. dahada anlamadıysan yine yaz :)

Son Düzenleme: mehmet_93 ~ 14 Aralık 2014 10:04
serkankayran
14-12-2014, 13:26   |  #10  
OP Taze Üye
14 mesaj

neden adamlar değiştiriyorlar 2. si anlama özürlü müsün ? filan sen hayırdır ? tek sen mi varsın bu sayfada neye göre konusuyorsun bir teknisyen kimliğin var mı ?

badwizard
14-12-2014, 14:33   |  #11  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj

Gençler sakin olun bakalım ;) mehmet olayı anlatmaya çalışmış ama işler çirkinleşmeden araya gireyim, öncelikle laptop tipi makinaların hdd ve ram dışında kalan parçaları genellikle değiştirilemez parçalardan oluşur çünkü bu bileşenler anakarta entegredir, üreticiye bağlı olarak değişmekle birlikte bazı makinaların wifi ve bluetooth kartları soketli olduğundan değiştirilebilir olarak tanımlanabilir ancak ekran kartı gibi büyük bir bileşenin değiştirilebilir olması daha zordur çünkü diğer parçaların aksine bir çok sistem bileşeniyle uyumluluk zorunluluğu vardır. senin cihazının ekran kartının durumunu modelini vermediğin için bilemeyiz.üreticiyle iletişime geçerek bu konu hakkında en net bilgiyi alabilir, sonucuda buradan bizimle paylaşabilirsin.

mehmet_93
14-12-2014, 21:45   |  #12  
mehmet_93 avatarı
Yıllanmış Üye
593 mesaj

Arkadaş güzelce açıklamış ama problemli arkadaşa cevap olması açısından ekliyim .(Teknisyen kimliğim yok ama konu hakkında yeterince bilgim var.Türkiyedede teknisyen kimlikli nice cahilin dolaştığı hesaba katılırsa onemli olan rütbe değil bilgi) Neyse açıklamak gerekirse ekran kartı değiştirilebilir modeller çok sınırlı ve genellikle gaming pc serilerinde mevcut. gt520 li bir pc nin gaming series de olma ihtimali olmadıgından ekran kartı değişiminin ihtimali bile yok. 2. olarak o attığın ekran kartı masaüstüne ait bir pc ye takılabilir. Ha bilmek istersen biraz daha açıklıyım yeni nesil thunderbolt teknolojisi (şu anlık apple'nin önderliğinde) ile masaüstü pc ekran kartlarını da dizüstünde çalıştırmak mümkün. Fakat senin pcn gt520 ile bu kadar yeni bir teknolojiyi yakalamış olamaz. Yani thunderbolt portun yoksa (ki yoktur) veya pcn gaming pc değilse (ki değil) ekran kartını değiştiremezsin. yine bile inanmadıysan arkadaşında belirttiği gibi ara üreticiyi sor ben bi türlü inanamadım ekran kartının değişmedigine bi de siz anlatın diye :)

mehmet_93
14-12-2014, 21:46   |  #13  
mehmet_93 avatarı
Yıllanmış Üye
593 mesaj

Arkadaş güzelce açıklamış ama problemli arkadaşa cevap olması açısından ekliyim .(Teknisyen kimliğim yok ama konu hakkında yeterince bilgim var.Türkiyedede teknisyen kimlikli nice cahilin dolaştığı hesaba katılırsa onemli olan rütbe değil bilgi) Neyse açıklamak gerekirse ekran kartı değiştirilebilir modeller çok sınırlı ve genellikle gaming pc serilerinde mevcut. gt520 li bir pc nin gaming series de olma ihtimali olmadıgından ekran kartı değişiminin ihtimali bile yok. 2. olarak o attığın ekran kartı masaüstüne ait bir pc ye takılabilir. Ha bilmek istersen biraz daha açıklıyım yeni nesil thunderbolt teknolojisi (şu anlık apple'nin önderliğinde) ile masaüstü pc ekran kartlarını da dizüstünde çalıştırmak mümkün. Fakat senin pcn gt520 ile bu kadar yeni bir teknolojiyi yakalamış olamaz. Yani thunderbolt portun yoksa (ki yoktur) veya pcn gaming pc değilse (ki değil) ekran kartını değiştiremezsin. yine bile inanmadıysan arkadaşında belirttiği gibi ara üreticiyi sor ben bi türlü inanamadım ekran kartının değişmedigine bi de siz anlatın diye :)