Casper Laptoplar Hakkında Yardımınıza İhtiyacm Var

cryXs
16-11-2010, 20:32   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Arkadaşlar merhaba belki siz bana yardım edebilirsiniz,ciddiye alıp cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
Sorunum şu ki bir casper laptop beğendim.

Ama internette "casper laptop" diye araştırınca "aman almayın,sakın,kaçın,kurtulun :D" gibi başlıklar çıktı.şikayetleri falan okudum gerçekten soğudum..
Neden casper laptoplar kötü? - Neden önerilmiyor.
Ve son olarak almamı tavsiye edermisiniz/etmezmisiniz,bunun yerine ne alabilirim?
Özellikle istediğim birkaç özellik var

i5 ve atı 5650 . Çünkü bana 2-3 sene gitmesi gerekiyor bunun.Gta 4 gibi oyunları oynamayı istiyorum.

Spaydi
16-11-2010, 20:44   |  #2  
Yeni Üye
34 mesaj

bncede alma çok dandik oluyor aynı özelliklerle
http://www.vatanbilgisayar.com/d ... ils.aspx?I_ID=48897 bu laptop'a bak derim...

Banned
16-11-2010, 20:58   |  #3  
Banlandı
556 mesaj

evet ilginç olan bu zaten casper çok kötü diyorlar anlamadığım şu chıp forumun en uzman elemanları mcafee23, adramiti, ve daha bir çok alanında uzman kişi eğer kendilerine casper pc bedava gelmedi ise ya pcden anlamıyorlar yada casper ile ilgili haksız bir kampanya var.

cryXs
16-11-2010, 21:16   |  #4  
OP Taze Üye
6 mesaj
Alıntı: Spaydi  
bncede alma çok dandik oluyor aynı özelliklerle
http://www.vatanbilgisayar.com/d ... ils.aspx?I_ID=48897 bu laptop'a bak derim...
5650 daha iyi diyorlar,geleceğe yönelik bi ekran kartıymış.5650 daha iyi değil mi? ben özellikle onu istiyorum ama..alternatif olabilir mi 5470.

Spaydi
16-11-2010, 21:22   |  #5  
Yeni Üye
34 mesaj
Alıntı: 36 boys  
evet ilginç olan bu zaten casper çok kötü diyorlar anlamadığım şu chıp forumun en uzman elemanları mcafee23, adramiti, ve daha bir çok alanında uzman kişi eğer kendilerine casper pc bedava gelmedi ise ya pcden anlamıyorlar yada casper ile ilgili haksız bir kampanya var.

kardeş bnde de casper var ve bn hiç memnun değilim...

ekran kartları hakkında pek fazla bilgim yok..

dervipasa
16-11-2010, 22:09   |  #6  
Yıllanmış Üye
650 mesaj

kardeşim ben casper kullandım biliyorum
ekran kartının rami yüksek olunca iyi diye düşünce var millette bilmeyenlerde tabii
bak senin baktıgın ekran kartında bile 2gb ekran kartı yazmışlar aslında 1gb ekran kartı ki o bile fazla o gpulu karta
ikincisi servisleri yok aslında var ama yazılımsal müdahele edebilirz donanımsal arızalar fabrikaya dediler. yazılım da garanti kapsamında degil recoveryden pc kurmaya 50 tl istediler dost işi diye 35 tl dediler üstelik kendi müşterisine yaptılar bunu bana degil sizce casperin her ilde 2-3 tane servisi varmıdır yok çünkü parça vermiyorlar
üçüncüsü fabrikaya giden malzeme 15 günden önce dönmüyor buda 15 gün pcsiz kalmak demektir
tamda lazım olan zamanda bozulur zatren bunlar :)
benim önerim yaklaşık aynı fiyata  bu üründür
http://www.vatanbilgisayar.com/p ... ils.aspx?I_ID=48768

oynicamm
16-11-2010, 22:37   |  #7  
Taze Üye
7 mesaj

bende laptop alıcam ama casper la toshıba arasında kaldım casperın özellikleri toshıbanında kalitesi cezbedio beni ama forumda çoğu kişi toshıba dedi tercihimi toshıbadan yana kullanıcam galiba

fthgrkn
17-11-2010, 12:15   |  #8  
fthgrkn avatarı
Yıllanmış Üye
128 mesaj

toshiba hp acer sony dell gibi markalar varken casper alınırmı , anladıpım kadarıyla casper kalitesiz parçalar kullanıyormuş, casper alacağına düşük özeliikli toshiba al daha iyi performans verir...

saslove1984
17-11-2010, 14:43   |  #9  
Yıllanmış Üye
463 mesaj

yapmayın ya o kadar da kötü mü :s

Spaydi
17-11-2010, 15:17   |  #10  
Yeni Üye
34 mesaj

evet o kadar kötü..

umut101010
17-11-2010, 16:10   |  #11  
umut101010 avatarı
Yıllanmış Üye
1,672 mesaj

kötü falan değil belki biraz kasa kalitesi düşük oalbilir vs falan filan casper bios desteği ve güncel yazılım desteği sunmuyor buda insanalrı zora sokuyor gerçekten ama onunda çözümünü bulmak çok basit caspera mail at bios iste gönderiyorlar

panda34
17-11-2010, 17:07   |  #12  
Yıllanmış Üye
2,344 mesaj

Casper'in yeni modellerinde ekranin altinda o kadar kotu duran bir Casper yazisi varki fason uretim oldugu cok belli oluyor, i7 islemcili ve ucuz oldugu halde bile almam.

shufucck
17-11-2010, 17:41   |  #13  
Taze Üye
1 mesaj

arkadaşım toshiba aldı 1 haftada pcnin dvd rom u bozuldu.Hpler pavilion serisi 10 farklı kişide gördüm hepsi 3 er kez servise göndermiş.ekran sorunu,klavye sorunu çıkardılar defalarca sonunda para iadesi oldu.ben casper nirvana kullanıyorum.şubatta 2 yıllık olucak.şuana kdr hiçbir sorun çıkarmadı.bu ara biraz fan ses yapmaya başladı tek sorun o.onun dışında performans olarak çok memnunum.sadece bios update i bulunmuyor.şahsen ben bulamadım.onun dışında hiçbir sorun yok.ayrıca 5650 şuanki en iyi kartlardan biri sayılır mevcut laptoplarda.hee çok daha iyi ekran kartları var ama onlar bu fiyattaki pclerde kullanılmıyor.

plain_plane
22-11-2010, 18:17   |  #14  
Yeni Üye
24 mesaj
Alıntı: cryXs  
Arkadaşlar merhaba belki siz bana yardım edebilirsiniz,ciddiye alıp cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
Sorunum şu ki bir casper laptop beğendim.
http://www.casper.com.tr/ProductDetail_cnl-i460-4k35p_61_906#
Ama internette "casper laptop" diye araştırınca "aman almayın,sakın,kaçın,kurtulun :D" gibi başlıklar çıktı.şikayetleri falan okudum gerçekten soğudum..
Neden casper laptoplar kötü? - Neden önerilmiyor.
Ve son olarak almamı tavsiye edermisiniz/etmezmisiniz,bunun yerine ne alabilirim?
Özellikle istediğim birkaç özellik var

i5 ve atı 5650 . Çünkü bana 2-3 sene gitmesi gerekiyor bunun.Gta 4 gibi oyunları oynamayı istiyorum.

dilimde tüy bitmiş olabilir arkdşlar ama casper hiçte kötü bir bilgisayar markası diil. nedense bi önyargı oluşmuş internete baksanız. ben casper kullanıyorum ve hiç sorun yaşamadım. toshibanın caspera göre tek avantajı aslında adı ve tasarımı. donanımsal farkları yok. ben bi süre serviste çalıştm mesela ve inanın her marka sorun çıkarıyo sonuçta elektronik bunlar hassas aletler.

perfect life
23-11-2010, 21:12   |  #15  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
799 mesaj

Türk markası olduğundan kötüleniyor.Casper'ın maalesef tek suçu bu.Başka bir ülkenin olsa bu fiyata bu laptop kaçmaz gibi yorumlar gelirdi.Hp o kadar arıza verdiği halde hala önerilebiliyor mesela.
Yarısı bu yorumları yapanların hayatında Casper bilgisayar kullanmamıştır.Resmen okuduğunu kopyala - yapıştır buraya yazıyor.Hiç hatası yok demiyorum ama Türkiye'de çok satıldığından göze en batanı Casper arızalarda. 

CrZ
24-11-2010, 17:40   |  #16  
Taze Üye
5 mesaj

casper amerikadan oldukça iyi bir ceo getirdi (1-2 yıl kadar önce) ve marka oldukça büyük bir değişime girdi.öncesinde kötü olduğu doğru olabilir(zaten o zamanlarda piyasada isimleri bile yoktu doğru dürüst) ama şu an oldukça iyiler..kalitesiz parça kullanıyor diyen arkadaşlar var.kullanılan parçaların üreticileri sonyde de, toshibada da, acerda da, casperda da aynı.onlar parçaları birleştirip satış yapan şirketlerdir.görüyorsunuz i5 i7 işlemciler, geforce ekran kartları vs vs.. yerli üretim-marka olduğu için fiyatı daha uygundur..bende bu ara almaya niyetliyim.bakalım artık :)

mcafee23 ayrılmıştır
24-11-2010, 19:27   |  #17  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

Casper'ın neden önerilmediğini kimse bilmiyor.
Söylenen sadece şu "memnun değilim"
Neden sorusunun cevabı yok çünkü Casper üzerindeki kötü izlenim tam bir şehir efsanesi oldu.
Kullanan da yorum yapıyor kullanmayan da

Alın size ö

Alıntı: Hiper£l£v£nKids  
Toshiba, Casper Laptop'u olan bir arkadaşım vardı klavyesinden monitörüne dayanıksızmış..
Hiçbir bilgisi ve Casper tecrübesi yok
Herkese ve çevresine uyup
"Casper" "laptop" ve "dayanıksız" kelimelerini cümle içinde kullanmış sadece

Ben iki senedir çatır çutur yazıyorum klavyeyi kıramadım daha.
Monitör ilk günkü gibi gösteriyor.
Performansı zaten muhteşem
Bir tek pilde düşüş var bu da normal
Siz bilgisayarı ne için alıyorsunuz ve bilgisayar ile ne yapıyorsunuz?

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 24 Kasım 2010 19:34
CenkJK
26-11-2010, 19:35   |  #18  
Yıllanmış Üye
352 mesaj

valla arkadaslar masaüstüm casper 2.5 yıl önce aldım core 2 quadd 2.4 işlemci 3GB ram seagate 500 GB 7200 Rpmr ekran kartıda 8500 gt idi anakartda MSI G31 di . bi ekran kartını değiştirdim GTX 260 aldım PSU xilence 750 w aldım Rami 3 den 4 GB 667 Mhz çıkardım .işlemci hızını OC ile 3.0 yaptım . ve gerek işlemci 2.4 iken gerekse 3.0 iken su ana kadar full AA oyun oynadığım halde bir çok oyunda sorun yaşamadım metro2033 olsun GTA 4 olsun Call of duty black ops olsun L4D2 Grid Flight simulator x hiç birinde kasma yaşamadım . Aynı şekilde laptop da casper ve hiç bir sorun yok tmm 2 kez servise gitti ama sonrası problemsiz