Arkadaşlar casper nirvana laptop kullanıyorum oyun falan da oynuyorum ve bulundugum ortam çok sıcak haliyle lap top 10 dk ya kalmadan ısınıp otomatik olarak kapanıyor soğutucu cooler master aldım hiç bi faydası olmadı bana yardımcı olurmusunuz.....Başka bi soğutucu alabilirim fakat güvenemiyorum veya başka bi çözüm önerirmisiniz....
Casper Nirvana Çabuk Isınıyor
Bulunduğunuz ortam ne kadar sıcak? Çok sıcak olmayan ortamlarda da oluyor mu? Cihazınız kaç yaşında, hiç içi temizletildi mi? "Everest" yazılımıyla donanım ısılarınızı kontrol edin.
Sıcaklıklar
CPU 66 °C (151 °F)
CPU #1 / Çekirdek #1 61 °C (142 °F)
CPU #1 / Çekirdek #2 61 °C (142 °F)
GPU dioda 74 °C (165 °F)
Everest sıcaklıkları bu şekilde bilgisayarı alalı 2 yıl en fazla 3 yıl olmuştur temizlik falan nasıl yapıldığını bilmediğim için yapmadım...
Büyük ihtimal içi çok fazla tozlandığı için bu sorunları yaşıyorsunuz. Garantisi devam ediyorsa yetkili serviste temizletin. Devam etmiyorsa iyi bir bilgisayar tamircisine de temizletebilirsiniz.
Anladım da yanlız bu normal bi sıcaklık değil kalorifer peteği gibi oluyo pc bi süre sonra iyi bi soğutucuya ihtiyaç var diye düşünüyorum
Soğutucu olmasa bile bilgisayarın kendini kapatmaması gerekiyor. Yukarıda verdiğiniz sıcaklıklar normal ama anlaşılan yük binince fazlaca artıyor. Kasanın fanları görevini yapmıyorsa harici soğutucu ne yapsın...
içi tozluysa soğutucualkr işlevini kaybeder ve buzdolabınada koysan fark etmez ilk önce içini temizlet sonra soğutucu alırsın ayrıca dediğin değerler laptoplar için hemen hemen ortalama değerler sen dediklerimizi yaparsan 5-10 derece daha fark eder ve buda pc yi rahatlatır baya ama anlamıyosan kesinlikle yetkili serfvise götür
Valla hiç laptop temizlemedim masaüstü pc olsa her parçasını tek tek söküp takarım ama laptop dediğim gibi tek bi vidasına bile dokunmadım tamam servise götürücem bide oyundan oyuna fark edermi bu ısınma?
Valla hiç laptop temizlemedim masaüstü pc olsa her parçasını tek tek söküp takarım ama laptop dediğim gibi tek bi vidasına bile dokunmadım tamam servise götürücem bide oyundan oyuna fark edermi bu ısınma?Bilgisayarı zorlayan oyunlar var, hafif oyunlar var. Oyuna göre elbette fark olur ama hiçbir zaman kapattıracak derecede olmaması lazım.
servise götür derim
www.turkiyeservis.com
eski model casper nirvana notebookların bir kısmında kasanın altında fanın hava almasını sağlayan ızgaraların yapılmış olmasına rağmen kasa içinden silikon bazlı yapışkan bir siyah bant ile kapatılma durumları var. Bu Slikon bantı sökmen için nirvana nın alt kapak vidalarını sökmen yeter çok basit bir işlem daha sonra bahsettiğim silikon bantı yerinden sökebilirsin böylece fan soğutma için yeterli havayı kasa içine alıp egzost bölümünden dışarı atabilecektir. Gözle görülür derecede bileşenlerdeki ısınma düşecektir aynı zamanda Fanın ısıya duyarlı otomatik devrinde (ısıya göre kendi hızını ayarlıyor fan, yüksek ısı sürekli + max. devir = yüksek ses) düşme ile birlikte sesin eskisi gibi uçak motoru edası ile çalışmadığına şahit olacaksın. Tecrübe edilmiştir.