Merhaba arkadaşlar.Yaklaşık 3 hafta önce aldım bu bilgisayarı.Aslında toplama pc alıcaktım ve bu fiyata gerçekten süper bi oyun pc si yapabilirdim ama sonradan düşününce malum yaşta geçiyo:).Süreklide gezen bi insanım araştırdım ve bu özelliklere bu fiyat bana iyi geldi ve aldım.
İncelemeye gelince: Gerçekten hızlı bi işlemcisi var(Core2Quad9000 2.0 ghz 6mb cache).Sitesinde 9800 gso ekran kartı yazıyor ancak pc deki ekran kartı (gts160m).Şu ana kadar full özelliklerde kasan bi oyun bulamadım ben :).4gb ram var.500 gb hard disk ancak 5400 rpm.. 15' ekranı var ufak ama görüntü çok güzel.Forumda bir çok konu açılıyo oyun için dizüstü önerisi isteyen arkadaşlarımız oluyo.Biraz paranıza kıyıp bu pc yi alırsanız gerçekten oyun oynamanın tadına varırsınız.Özellikle fiyatı olarak çok tuttum ben.Tabi - leride var pc nin.Özellikle çok ısınıyo gerçi bu bi çok dizüstünde vardır..Harici bir soğutucuya ihtiyacınız olucak uzun süre oyun oynamak istiyosanız:)
Evet benden bu kadar arkadaşlar sizde yorumlarınızı esirgemezseniz çok sevinirim..
Buda pc nin linki=
http://www.vatanbilgisayar.com/c ... ils.aspx?I_ID=36656
Casper Nirvana Core2Quad 9000 inceleme..
Eywallah kardeşim zaten yapmıştım ben masaüstü ama alamadık işte:(
toshiba a500 yeni çıkan hp ler (DV6-1242ET CORE2DUO T9600 ) asus n51 samsung bunlar var hele hele samsung işlemcisi düşük olablir ama ekran kartı ve fiyat olarak cok uygun artı bide o notebook dan alan forumda arkdaşlar var senin oynadınn oyunları onlarda bu makinayla ful oynuyolar ama kötü değil hayırlı olsun
teşekkür ederim samsungu ekran kartı ati oldugu için pek istemedim nvdia hastalığım varda :D yeşil yeşil:D:D
ilk başta hp pavilion dv6 alıcaktım oda babamda var gerçekten güzel bi makine ama ekran kartı 9300 dü biraz eski geldi.Zaten ondan kalmamış 4650 lere geçmişler nvdia yı tercih ettim.
Bende notebook almayı düşünüyorum.Bikaç aydır aklımda nirvana 4 vardı.Ama hp dv6 olarak değiştirdim.C2d 2.8ghz.Ati 4650 .3gb ram diye gidiyo.Değişmemin nedeni de quad işlemcilerin oyunlarda iyi performans vermemesiymiş.Çünkü 2 fiziksel 2 de sanal çekirdek varmış quadlarda.Buda oyunlarda kötü ama render ve photoshop ta iyiymiş.Oyunlarda ekran kartının çok iyi olmasına rağmen nirvana 4 işlemcisi yüzünden iyi perf. veremiyormuş.Araştırdığımda böyle bilgiler elde ettim.Ama nirvana 4 ün ekran kartına diyecek bişey yok b defa nvidia.Şu anki notebook um da casper.nvidia ekran kartlı.3-4 ay önce yaptığım bi güncellme ile resmen yeniden doğdu.Bazı oyunlarda %40 varan perf. artışı sağlamışlar bu güncelleme ile.Neyse şu an aklımda hp dv6 dan bi notebook var bakalım.:)
bence süper bi seçim artık devir laptop devri ,laptop almakla iyi etmişsin bırak masaüstünü bi yere gidecek olsan bi sürü eziyet ,istediğin zaman istediğin yerde herşeyi yapabilirsin ,oyununu oynayabilirsin ayrıca bu laptop bi çok masaüstü pcden daha iyi hayırlı olsun..
Bende notebook almayı düşünüyorum.Bikaç aydır aklımda nirvana 4 vardı.Ama hp dv6 olarak değiştirdim.C2d 2.8ghz.Ati 4650 .3gb ram diye gidiyo.Değişmemin nedeni de quad işlemcilerin oyunlarda iyi performans vermemesiymiş.Çünkü 2 fiziksel 2 de sanal çekirdek varmış quadlarda.Buda oyunlarda kötü ama render ve photoshop ta iyiymiş.Oyunlarda ekran kartının çok iyi olmasına rağmen nirvana 4 işlemcisi yüzünden iyi perf. veremiyormuş.Araştırdığımda böyle bilgiler elde ettim.Ama nirvana 4 ün ekran kartına diyecek bişey yok b defa nvidia.Şu anki notebook um da casper.nvidia ekran kartlı.3-4 ay önce yaptığım bi güncellme ile resmen yeniden doğdu.Bazı oyunlarda %40 varan perf. artışı sağlamışlar bu güncelleme ile.Neyse şu an aklımda hp dv6 dan bi notebook var bakalım.:)alakası yok quad işlemci mi oyunlarda iyi performans vermiyomuş ben buna sadece gülerim..
Monsterın bi modelinde daha vardı sanırım quad işlemci.
Oyunlardaki performansa gelince...Delicesine oyun oynatıyo diyebilirim :)
alakası yok quad işlemci mi oyunlarda iyi performans vermiyomuş ben buna sadece gülerim..Chip in yaptığı incelemei izlemiştim orda öyle bahsediyordu.Bir de t9600 vs q9000 işlemci araştırdım.Bulduğum sonuçlarda quad ın 2 fiziksel 2 de sanal çek. old. için oyunlarda ii olmadığı ama render pshop uygulamalarında daha ii olduğu bahsediliyor.
https://www.chip.com.tr/video/Cas ... -Q900-4M35_895.htmlSon Düzenleme: sonicc34 ~ 23 Eylül 2009 23:02
Q9000 sıralamada aşağıda ama bütün puanları diğerlerinden yüksek. Gayet güzel bir işlemci.
http://www.notebookcheck.net/Mob ... arklist.2436.0.html
Q9000 sıralamada aşağıda ama bütün puanları diğerlerinden yüksek. Gayet güzel bir işlemci.Oyun performansı için de q9000 i mi önerirsiniz t9600 e karşı?
http://www.notebookcheck.net/Mob ... arklist.2436.0.htmlSon Düzenleme: sonicc34 ~ 23 Eylül 2009 22:30
Aslında oyunlarda saat hızının yüksek olmasının olumlu etkileri biliniyor ama listede Q9000'in 3DMark06 CPU puanı da yüksek diğerlerine göre.
Neden önermeyeyim, belki birkaç FPS kaybedersiniz en fazla. Oyunlarda esas iş ekran kartında.
Aslında oyunlarda saat hızının yüksek olmasının olumlu etkileri biliniyor ama listede Q9000'in 3DMark06 CPU puanı da yüksek diğerlerine göre.Bilgiler ve liste için sağolun.Aynı listenin ekran kartı olanı vardı bende.işlemci için olanı da oldu şimdi.
Neden önermeyeyim, belki birkaç FPS kaybedersiniz en fazla. Oyunlarda esas iş ekran kartında.
Bu pc nin ekran kartıda iyi gts 160 m oyun oynıcaksan al yani iyi fiyat .. Tabi hp pavilion dv6 dv 7 lerde iyi ama bu biraz daha iyi
Bu pc nin ekran kartıda iyi gts 160 m oyun oynıcaksan al yani iyi fiyat .. Tabi hp pavilion dv6 dv 7 lerde iyi ama bu biraz dahaZaten önce nirvana 4 ü düşünüyodum.Sistem özelliklerini biliyodum.sonra şu işlemci meselesini duyunca c2d lu dv6 alayım dedim.Aslını öğrendim durumun.Şimdi nirvana 4 düşünüyorum tekrar.Zaten şu anki notebookum da casper 1.5 sene falan oluyo alalı.Memnunum.Amaç biraz daha ii oyun oynamak.Ama bakalım. :D
ya bende 3 tane laptop var kardeşim.biri eski bi nirvana oda çift çekirdekli 3 sene falan oldu hiç bir sorun çıkartmadı parça olarak.tabi 1 kere format attım:).Hp pavilion dv6 da var oda şu an yanımda hatta inceliyorm:) güzel bi tasarımı var ama ekran kartını tutmuyorum ben onun ati taraftarı deilim pek ben ya:(