Casper nirvana tw9 anakart sorunu

makay17
13-09-2013, 23:04   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj

merhaba arkadaşlar lütfen bana yardımcı olmanızı istiyorum . casper nirvana tw9 model 6 gb ram,2 gb ekran kartı , i 5 işletim sistemi , 2 hafta önce usb portlar çalışmaz oldu bozuk bir kol takmıştım kablolar falan birbirine deydi bu olaydan sonra usb portlar ve dahili bluetooth , sd kart yeri çalışmaz oldu, iyi bir teknik servise verdim kuzey cip setinde sorun olduğunu Reballing işlemi yapılacağını bu işlemde olmazsa cip değişimi yapılacağını ve bu sırada bilgisayarın susma riskinin bulunduğunu söylediler , bu rsiki kabul ettim ve sonuç başarısız oldu bilgisayar olmadı. başka bir servis e verdim onlarda denemelerde bulunacaklar anakart fiyatı verecekler ama 350 civarlarında fiyat olabiliceğini söylediler, piyasada 160 tl civarlarında casper tw9 modele uygun anakartlar var kullanılmamış . merak ettiğim benim laptop umdaki parçalar bu anakarta taşınabilirmi ? yani ekran kartı, wi-fi , bluetooth, bu parçalar anakartlar birleşik parçalar mı yoksa ayrılar mı ? bu tip anakartları tanıyan birisi varmı ? casper tw9 uyumlu bir anakart alıp bir bilgisayarcıya götürüp montaj yaptırsam mantıklı değilmi ? lütfen yardımcı olurmusunuz. şimdiden teşekkürler.

murat5038
14-09-2013, 00:17   |  #2  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj

Eğer Kullandığın model anakartı ile alacağın Anakart modeli Aynı ise uyar sorun yok. Bana kalsa yeni leptop alın bütçeniz yeterli ise casper leptoplardan zaten bir ümit bekleme yaptırsan da başka sorunları çıkacakdır.