casper vs hp laptop karşılaştırması alıcam yardım

emre_inani
01-03-2011, 22:12   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
206 mesaj

DV6-3104ET ( XE079EA ) Pavilion HP LAPTOP peşin 1 554 ytlİŞLEMCİ:   Intel Core i7-720QM 1.60 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.8 GHz.) 6 MB Cache Bellek İşlemci 
 RAM:   4 GB DDR3 1333 Mhz. (Max.8 GB) Ram 
 SABİT DİSK:   500 GB SATA (7200 Rpm) HDD 
 EKRAN KARTI:   ATI Mobility Radeon HD 5650 Max. 2714 MB Ekran Kartı 1 gb ayrılmış
 İŞLETİM SİSTEMİ:   Microsoft Windows 7 Home Premium Tr-İng (64 Bit) 

PARMAK İZİ OKUYUCU 
 500 GB SATA (7200 Rpm) HDD 
ÖZEL TASARIM KASA YAPISI
2 cisi casper marka ile ilgili bi sorunum yok ama bu yeni çıkan işlemciyi kullanıyor sandy brige den anlayan biri lazım bana benımk anladıım kadarıyla sorun çıkarada bilir ilerrde  çıkarmayada bilir geri çarada bilirler  getir servise düzelteli m hatamızı  bi 2 ay sonra yok boardu deişcek fln filan ama kullandıgı sata portundan dolayı belkı sorunda çıkarmaz naapçam bilmiyorum ölzellikleride mükemmel ya bu bulduuum hp de fiyat çok iyi bu 1 670tl

http://www.vatanbilgisayar.com/c ... ils.aspx?I_ID=52442

MEDENİBARLAS
01-03-2011, 22:23   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
87 mesaj

arkadaş sandy bridge'den anlamam ama bence  hp alma. Sana bir hikayemi anlatayım yeni yıla girdiğimizde arkadaşıma ablası hediye olarak hp bilgisayar almıştı modelini tam bilmiyorum ama 4 gb ram 500 gb harddisk 1 gb atı 5650 ekran kartı vs. arkadaş çok memnundu ilk başlarda  birgün bilgisayarını aldı bize geldi. Isındığını söyledi aradan 3 hafta falan geçmişti. Bilgisayar bölümü öğrencisiyim ve daha önce teknik serviste çalıştığım için temizleme mi istedi açtım temizledim geri verdim. Biraz düzeldi ama sorun sonra yine devam etti. Birgün baktım yine geldi bilgisayarın kapağını açtı ve gözlerime inanamadım. Bilgisayarın faresinin olduğu yerdeki plastik yanmıştı ve çalışmıyordu. Ama kesinlikle alma demiyorum sn alırsın aynı ürünü sana kötü çıkar ama başka birisi alır aynı ürünü ömür boyu kullanır. Şunu özellikle söylüyorum elektronik işi rastgelecek  ona göre alabilrsin iyi bilgisayr fiyatı da iyi. sonra o bilgisayarı geri verdik başka aldık lenovo i5 li gayet güzel ısınma diye birşey yok. ha birde şu var örnek vererek açıklayayım bir insanın sırtına 500 kiloluk bir yük bindirelim altından kalkabilecek mi tabiki kalkamaz bilgisayar da öyle fazla yordun mu ağır yük bindirdin mi tabi öyle olr. karar senin alabilrsin ama iyice araştır yine de... iyi forumlar.

emre_inani
01-03-2011, 22:38   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
206 mesaj

zahmet edıpte yazdıgın için önce  teşekkür edrim herkez  hp nin bu ısınma sorununda bahsedıyor bu laptopba yorum yazanlarda eskı modellerinde  oluodu heralde yenılerınde  olmuo dıenler de cok var ben ama bunu alrsam  oyun oynıcam ve sureklı masa ve fan ustunde kullanmayı dusunuyorum zten ısınsa bıle altına fan alsam sorun cozulurmu acaba

MEDENİBARLAS
01-03-2011, 22:42   |  #4  
Üye
87 mesaj

fanın epey bir faydası olacaktır. :) fan derken notebook standını kastediyordun değil mi? eğer öyleyse faydası olacaktr

Son Düzenleme: MEDENİBARLAS ~ 01 Mart 2011 22:43
emre_inani
01-03-2011, 22:48   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
206 mesaj

evet iş te  o notbookun altına konulan hem yerden yukselmesını sağlıyor hemde fanı olduu ıcın daha ıı sogutuyor

Gujeee
02-03-2011, 15:39   |  #6  
Gujeee avatarı
Üye
82 mesaj

Kesinlike casper derim . Yalnız sandy bridge tartışmasıdır gidiyor . Sen bi onu casper müşteri hizmetleriyle konuş . Hani forumda yapıyorlarya hiç bişi bilmeden cahil herifler casper alma diye . Deneyip tecrübelerime dayanarak söylüyorum HP LAPTOP ALMA.Casper gayet babadır denilenlere bakma sen , fiyatıda çok makul tavsiye ederim .

emre_inani
03-03-2011, 09:16   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
206 mesaj

casperı aldım beyler sandy brige muhabbetıne onay aldımda sordum mıcrosoft acıklama yapmış casper urunlerınde bı sorun yoktur admın deddıne gor e bu modellede sorun olma  olasılıgı olanlar gerı gonderılmıs
işallah bı sorun cıkıp basımı aarıtmaz ama  makına harbıden cok hızlı  sımdılık herkeze tavsıye ederım

Gujeee
05-03-2011, 03:33   |  #8  
Gujeee avatarı
Üye
82 mesaj

Hayırlı olsun :) Aynı pc yi bende bu hafta alacağım . Güle güle kullan .

lebdatuw
05-03-2011, 16:46   |  #9  
Üye
66 mesaj

öncelıkle hayırlı olsun (:
bende aynı makınayı almak ıstıyorum memnun musunuz ?

emre_inani
05-03-2011, 19:52   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
206 mesaj

walla 3  4 gün oldu şimdilik memnunum  alırsanız yazın buraya konusuruz oyun larda 2 cı ekran kartı devrey egırmıo fln deddıler  ben dırıver yukledım bı wsorun yok oyunlarda ıı

lebdatuw
07-03-2011, 18:09   |  #11  
Üye
66 mesaj

sparişi vermeye gittim parca yokmus sanırım 15nde gelıcekmıs bekletıcekler :(
bu arada kullanım deneyımlerini, varsa sorunları burda paylasırsanız guzel olur
örnegin oyunlarda cok ısınıyor mu? ekran kartı gecıslerı problemlı mı??

Son Düzenleme: lebdatuw ~ 07 Mart 2011 19:57
emre_inani
09-03-2011, 13:29   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
206 mesaj

kardeş laptop gayet iyi bu fiyata yani pille kullaırkende ıntel ekran kartı nı kullandııından  ekran led olduuun pilide gidio  e oyunlardada iyi ama  oyunda  aleevv üflüüoo bi altına sogutucu alcam  oyun için ddaha sitesinde nvidiaın drıver bile çıkmamış daha oda çıkar işlemcinin dah a yüzde 40 dan fazlasını kullandını görmedım ramınde en fazla  yüzde 30 oyunlardan şak die çıkıp baktım en fazla yüzde 50 fazla güçlü bi makina aslında  alırsan bana söle 8 çekirdek gibi çalışıo 4 çekirdek aslında  ama bi çekirdek 2 işlem birden yapıo

MEDENİBARLAS
10-03-2011, 15:31   |  #13  
Üye
87 mesaj

ben bu linkteki ürünü ablamlara almayı düşünüyorum tavsiye edermisinz nasıldır diye bir sorayım dedim ben asus hastasıyım ama birde casper deneyelm dedim. bu olumsuz yorum yapanlar haklı mı değil mi diye. işte ürün:  http://www.casperstore.net/?urun ... CND-2410-4L35P.html

emre_inani
11-03-2011, 15:24   |  #14  
OP Yıllanmış Üye
206 mesaj

walla kardeş ucuza kaliteli almak bence casper  gümrük vergisi verilimio içiçndeki parçalar aynı senin modeldede  led ekran   optimus özelliği ve ihtiyaç duymadııın sürce 2.30 da çalışçak çekirdekler sürekli 2.90 da ççalışmasına gerek yok ve bu özelllikler  pilde  çok az yakıo elektirik 
 seninki kaç çekirdek bimiom benimkinin ekran kartı aynı geri özellikleri düşük bunun ama  iyi bu bence bak benim işlemcimdaha yüzde10  15 de çalışao daha bi kre gördüm yüzde 30 daçalıştıını oda oyundayken ram desen  6 gb benım oda aynı şekilokadar ramd bosta kullanılmıo senın makınan da   4gb ram yeter işlemcin  2 çekirdek olabillir o bile yeter söliim

magneticmaniac
12-03-2011, 10:45   |  #15  
magneticmaniac avatarı
Taze Üye
9 mesaj

Arkadaşlar HP markasına olumsuz eleştirilerde bulunuyorsunuz ama HP Adıyla,deneyimiyle Casper'a Fark atar.Nasıl olabiliyorda ikisini kıyaslayabiliyorsunuz anlayamıyorum.Elimde 2 aylık HP notebook var.Hiç ısınma problemim olmadı fazla seste çıkarmıyor.Performansıda gayet iyi.Gelelim Casper'a; yerel markadır, evet onunda bi adı var ama parçaları çokta bir bütün halinde uyum sağlamadığı gibi çokta yeterli performans sergileyemiyor.Unutmadan şu olayıda söyleyeyim.Teknoloji şans işidir.Sana bozuk başkasına sağlam çıkabilir aynı markanın bir ürünü.Bu olay her markada olabilecek bir durum.Çoğunuzun tercihi olan ASUS bile eski performansı sergileyemiyor.Birazda Bilgisayarı hırpalamamak gerekir.Laptop denen ürünü Masaüstü seviyesinde kullanırsan O Laptobun ömrü fazla olmaz.Yani birazda kullanıcıya kalmış bir şey.

hariciadam
12-03-2011, 11:03   |  #16  
hariciadam avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 12
1,192 mesaj

bu modele bakmanızı öneririm 

http://www.pcdepo.com/asp/produc ... 720-6GB-640GB-15-6-

emre_inani
13-03-2011, 01:58   |  #17  
OP Yıllanmış Üye
206 mesaj

walla öyle mükemmel uyuyumluluk yakalamıslardkı bu sistemde  herşey çok birbiriyle uyum içinde mükkemmel çalısıo çok güzel ayarlamışlar aynı parçlardan oluşan başaka marka laptoplarda var seçilen parçalar birbiryle çok uyumlu istenirse enerji tasarufu makinası haline geliyor istenirse  oyun canavarına dönşüyor on bord ekran kartı işlemcinin ekran kartı o hep işleciyle birlikte çalışıo  oyunlara girdiinde kapanmıyor  windosu  o çalıştırıoyr  2. ekran kartı sade  oyunlara yükleniyor süper bi performans çıkıoyor