Casper

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Pc-Kurdu
30-10-2011, 11:31   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
56 mesaj

Ben dizüstü bilgisayar almak istiyorum.Casper dizüstü bilgisayarların hem özellikleri yüksek hemde fiyatları daha ucuz...Fakat şöyle bir forumda araştırma yaptım nedense herkes Casper'ı almayın diyor?

Neden Casper Dizüstü bilgisayarlar önerilmiyor?

M.G.G
30-10-2011, 11:38   |  #2  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj

http://www.sikayetvar.com/firma/ ... Bilgisayar&x=21&y=8

koke24
30-10-2011, 11:39   |  #3  
koke24 avatarı
Yıllanmış Üye
167 mesaj

arkadaş sen onları hiç s*kleme bnde haziranda casper laptop aldım,forumlara felan baktığımda çk bok atıyodular caspera,aldım süper laptop aldığm içn hiç pişman deilim benm 4-5 arkadşta daha casper var onlarında bugüne kadr hç bi şikayetini duymadım.casperi kötülemelerinin nedeni casper ram,ekran kartı,işlemci gibi önemli donanımlara önem veriyo,normal kaliteli ürünleri kullanıyo;ama ethernet,fan gibi şeylerin adisini kullanıyo diyolar.benden dicek bu kadar ama yinede son karar senn kardeş :D

Tekno_Loji
30-10-2011, 11:47   |  #4  
Tekno_Loji avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 35
1,677 mesaj

Ucuz satıyorsa kesin kaliteden ödün veriyordur. Örneğin A markası ekran olarak kaliteli mat ekran kullanır, ekrana baktığında yansımanı göremezsin. Casper kullanır parlak ekran cam gibi görürüsün kendini. A markası 7200RPM harddisk kullanır, Casper takar 5400RM disk. A markası takar bir pil 3-4 saat adaptörsüz kullanırsın, Casper takar bir pil 1,5-2 saat gider. Buna benzer şekilde herşeyden kısar sana ucuza satar malını.

Son Düzenleme: Tekno_Loji ~ 30 Ekim 2011 12:35
Cem07
30-10-2011, 12:25   |  #5  
Taze Üye
9 mesaj

Çünkü çoğu yazılımı kaldırmıyor , virüs programın ne olursa olsun virüs giriyor ve zorlandığı programları uzun süreli kullanırsan anında sistem hatası veriyor yada sistem çöküyor bu yüzden bilgisayardan iyi anlayan biri casper önermez veya almaz.

Pc-Kurdu
30-10-2011, 13:27   |  #6  
OP Üye
56 mesaj
Alıntı: koke24  
arkadaş sen onları hiç s*kleme bnde haziranda casper laptop aldım,forumlara felan baktığımda çk bok atıyodular caspera,aldım süper laptop aldığm içn hiç pişman deilim benm 4-5 arkadşta daha casper var onlarında bugüne kadr hç bi şikayetini duymadım.casperi kötülemelerinin nedeni casper ram,ekran kartı,işlemci gibi önemli donanımlara önem veriyo,normal kaliteli ürünleri kullanıyo;ama ethernet,fan gibi şeylerin adisini kullanıyo diyolar.benden dicek bu kadar ama yinede son karar senn kardeş :
Saolasın koko24...Casper almayı gerçekten çok istiyorum çünkü durumum casperın fiyatlarına uyuyor ve ocleri çok iyi benim bütçeme göre...Aslında bu kadar kötülüyorlar ama kim bilir kaç kişi kullanıyor Casper'ı o kadar çok kişi arasında bu kadar kişinin kötülemesi normal bence...

Son Düzenleme: Pc-Kurdu ~ 30 Ekim 2011 13:28
Pc-Kurdu
30-10-2011, 13:36   |  #7  
OP Üye
56 mesaj
Sende saol M.G.G
Verdiğin bu linke göz attımda Casper Dizüstü Bilgisayara 797 tane şikayet gelmiş ve 780'i çözülmüş...Bence bu oran çok iyi...Başka önerilen markalara baktımda hp'ye 915 şikayt gelmiş sadece 59'u çözülmüş, Lenova'ya 229 şikayet gelmiş sadece 4 ü çözülmüş, Asus'a 630 şikayet gelmiş 522'si çözülmüş...Bi Toshiba iyi 593 şikayetin 588'i çözülmüş...Ama Casper'a bu kadar çok gelmesine rahmen bu kadar yüksek çözüm bence çok iyi bir sonuç...Belki dersiniz ama çok sorun var ki şikayet alıyorlar belki'de bunun nedeni Casper kullanan sayısını çok olmasıdır...

M.G.G
30-10-2011, 13:49   |  #8  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
3,367 mesaj
Alıntı: Pc-Kurdu  
Sende saol M.G.G
Verdiğin bu linke göz attımda Casper Dizüstü Bilgisayara 797 tane şikayet gelmiş ve 780'i çözülmüş...Bence bu oran çok iyi...Başka önerilen markalara baktımda hp'ye 915 şikayt gelmiş sadece 59'u çözülmüş, Lenova'ya 229 şikayet gelmiş sadece 4 ü çözülmüş, Asus'a 630 şikayet gelmiş 522'si çözülmüş...Bi Toshiba iyi 593 şikayetin 588'i çözülmüş...Ama Casper'a bu kadar çok gelmesine rahmen bu kadar yüksek çözüm bence çok iyi bir sonuç...Belki dersiniz ama çok sorun var ki şikayet alıyorlar belki'de bunun nedeni Casper kullanan sayısını çok olmasıdır...
Aslında teknoloji şans işidir.(Vestel yada exper yada casper veya hp var diyelim.(Hp diğerlerinden biraz daha iyidir ama casperla yan yana koysalar kararsız kalırım).Siz HPyi seçtiğiniz zamanda bozuk çıkma ihtimali %50dir.Casper,vestel yada experi seçtiğiniz zaman da %50dir.Örn olarak Dell'in zamanında hem iyi kötü olarak anılmasını sağlayan inspiron 6400 serisinde pil sorunu vardı.Bizde o zaman almııştık zamanına göre F/p idi ve süper çalışıyordu.Ama komşumuz aynı laptopdan aldı ve pili bozuk çıktı. )

Pc-Kurdu
30-10-2011, 15:52   |  #9  
OP Üye
56 mesaj

İşte bu konuda bence çok haklısın yani bunlar seri üretim ürünleri olduğu için şansa bağlı 1000 tane üründe biri bozuktur sana denk gelir..

Recebow
30-10-2011, 16:59   |  #10  
Recebow avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
550 mesaj

Malzeme kalitesi iyi değilse ucuz olur tabi ki. Casper  neden çok ısınıyor? bu soruyu çoğu forumda görmüşsündür.
Sebebi çok basit dandirik anakart kullanırsan ısınır.
Şunu sorguladın mı hiç bu asus,lenovo,toshiba,dell salak mı daha pahalı satıyor.
Daha pahalıya mal ediyorlar veya ar-ge çalışmalarına çok para yatırıyorlar veya fazla gümrük vergisi veriyorlar  bunların  sonucunda maliyetler artıyor ama kullanıcıya adam gibi ürün satıyorlar.

dabbe1
30-10-2011, 21:13   |  #11  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj

MSI, ASUS gibi markalara bak... teknobiyotik, hepsiburada.com gibi sitelere gir bak en hesaplı kaliteli markalar ne gör...

Semih Özyurt
30-10-2011, 21:19   |  #12  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
2,748 mesaj

koke 24 casperı kötüleyenlerin %95'i haklıdır geriye kalan %5 ise hiç bir şey bilmediğinden konuşur ben sana 100 tane laptop acıyım casper marka bana içinde 1 tane kaliteli malzeme göster bunların hepsi reklam amaçlı yapılan pazarlama politikalarıdır. ayrıca uslubuna dikkat et burası dingonun ahırı değil.

YasinC
30-10-2011, 21:37   |  #13  
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj
Alıntı: Semih Özyurt  
koke 24 casperı kötüleyenlerin %95'i haklıdır geriye kalan %5 ise hiç bir şey bilmediğinden konuşur ben sana 100 tane laptop acıyım casper marka bana içinde 1 tane kaliteli malzeme göster bunların hepsi reklam amaçlı yapılan pazarlama politikalarıdır. ayrıca uslubuna dikkat et burası dingonun ahırı değil.
Eline laptop alıp 2 cpu z ve gpu z görüntüsü koyan kendini bilgisayar mühendisi sanıyor artık sırf böyleleri yüzünden forumları okumak bazen işkence olabiliyor