xp kullaniyorum
başlat>çalıştır>cmd yazınca çıkan Ms dos sayfasına net user yazıyorum ve Guest olarak SUPPORT_388945aO çıkıyor ve ben bunu silemiyorum.
arkadaşım bunun casus yazılım olduğunu söyledi bunu nasıl silebilirim....
bilgilendirirmisiniz...
casus yazılım
Anlaşılan arkadaşın çok fazla film izliyor ve her söyleninene kanıyor.Bu casus yazılım falan değil microsoftun koyduğu bir kullanıcı adı.Bi zararı yok ve hiçbir şekilde gizli bilgi hırsızlığı falan yapmıyor.Bill amcam koymuş işte kenarda dursun bigün lazım olur diye.Silsende silmesende bi zararı yok.
BOOMFUNKMCSSupport_388945a0o kullanıcının casus olduguna dair bilgiler var ama kesin değil kanıt yok elimizde; silmek tabikide akıllıca ama;Windows XP ile gelen Uzaktan Yardim servisi için bilgisayariniza 'Görünmez' bir kullanici daha katiliyor. Vatandasin adi SUPPORT_388945a0 ve bu sayede Microsoft istedigi an bilgisayariniza girebiliyor.Her bilgisayarda standart bir isim bu. Kullanicinin sizde de bulunup bulunmadigini test etmek için;
Bilgisayarinizi actiktan sonra başlat menüsünden çalıştır a gir çıkankan yere kücük harfle: cmd deyin ve Enter e basın Simdi karşınıza bir Dos penceresi açıldı çıkan bu pencereye: net user yazın (net bir boşluk user olacak.)
O pencerede bir liste var ve bilgisayarda kaç tane kullanıcı var hepsi yazılı buraya kadar her sey normal
Eger: burada bir Support_388945a0 diye bir hesep varsa iste sende de casus var yoksa sorun yok
var ise derhal sil:Peki Bunu nasil silecem: kolay Bunu yap: net user SUPPORT_388945a0 /delete bunu yaz
enter e bas casus silindi!!!!
bakarsın microsoftun işi gücü olmaz makinemize girer değilmi? bence biraz paranoyak olmuşuz....Son Düzenleme: asimileci ~ 02 Temmuz 2007 10:30
Bultinde gelen kulanıcılardır support kullanıcısını yardım servisini kapatınca kapanır guest ise misafir kullanıcıdır dielrsen kullanıcı hesaplarından bu kullanıcıyı disable duruma getirebilirsin