ccleaner > Araçlar > Sürücü temizleyicisi menüsünden C ve D disklerini işaretleyip Yoket e tıklarsam ne olur? Bunu kullanıyor muyuz? Neyi yok ediyor?
ccleaner sürücü temizleyicisi ne işe yarıyor?
- 1
- 2
iki seçenek vermis
1cisi boş alanı temizle
2cisi de bütün bilgiler
surücüleri işaretleyip 1ci seçeneği seceseniz bos alanı temizliyor
yok 2ci seçeneği seçerseniz nevar neyok temizler.
Orda sadece yüklü olan programlar listeleniyor çözemedim neyse.
iki seçenek vermisBu temizlik sonrası sistem hızlanır mı ? ya da yararı / zararı var mı? Kullananlar tavsiye ediyor mu? Sisteme zarar verir mi?
1cisi boş alanı temizle
2cisi de bütün bilgiler
surücüleri işaretleyip 1ci seçeneği seceseniz bos alanı temizliyor
yok 2ci seçeneği seçerseniz nevar neyok temizler.
Kardeş boş alanı temizliyor derken ne anlamda.10 GB boş yer varsa 0 mı oluyor.
CCleaner konusunda deneyimli bir arkadaş cevap verirse memnun olacağız. Benim gibi bir çok arkadaş da bilgi sahibi olur bu sayede.
Haftalık CCleaner ile temizlik ve bakım sırasında yaptıklarım sırasıyla:
1- CCleaner > Windows > Analiz > Temizliğe başla..
2- CCleaner > Uygulamalar > Analiz > Temizliğe başla..
3- Kayıt Defteri > Sorunlar için tara > Seçili sorunları çöz.
4- İşte burası karışık. Sorum da bu menüde zaten. Burada
Soru 1.
Yoket > Sadece boş alan / Tüm sürü (Tüm bilgiler silinecek) seçeneklerinden hangisini kullanacağız?
Soru 2.
Güvenlik > Basit üstüne yazma (1 pass) / Dod 5220 / NSA / gütman adlarında 4 seçenek var. Bunlar ne anlama geliyor ve hangisini kullanacağız?
sürücü temizleme aslında sadece önceki sildiğiniz verileri geri getirilemez bir biçimde silmek için
(aynı firmanın recuva programı bu işin tam tersini yapıyor )
Örn: bir fotoğrafınız silindi recuva ile geri getirebiliyorsunuz bunun için recuva kullanıyorsunuz(üzerine bişey yazılmadıysa %90 ihtimalle)
ama sildiğiniz bir resmin geri gelmesini istemiyorsanız sürücü temizlemeyi kullanıyorsunuz bu fotoğrafın üzerine yeni veri kaydederek geri getirmeyi imkansızlaştırıyor
soruyu soran üye (( Türkçe )) yazmış (( ingilizce )) deyil.Türkçe Türkçe diye yırtınıyosunuz ama Türkçeyi bilmemekle itham ettiğiniz insanlar kadar Türkçeniz yok
Türkçe de "DEYİL" diye bir sözcük yok.
Türkçeme laf söyleyen Türk olsa diye bir deyim geliyo dilime
Eleştirirken eleştirilmeyin.
Dahası insanları eleştirmeye çalışacağınıza yanıtlarınızı sadece konuyu açan arkadaşa konuyla ilgili yapın.
sürücü temizleme aslında sadece önceki sildiğiniz verileri geri getirilemez bir biçimde silmek içinRecuva ve benzeri yazılım kullanarak, formatta yanlışlıkla sildiklerimi geri getirmeye çalışmıştım. Bir şeyler geldi ama 12 saat tarama sonunda. O gelenler de hiç bir işe yaramayan ıvır zıvır dosyalardı. Çoğu da hasarlıydı zaten. Bu yüzden giden geri gelmez diyerek çok dikkatli olmaya çalışıyorum.
(aynı firmanın recuva programı bu işin tam tersini yapıyor )Örn: bir fotoğrafınız silindi recuva ile geri getirebiliyorsunuz bunun için recuva kullanıyorsunuz(üzerine bişey yazılmadıysa %90 ihtimalle)
ama sildiğiniz bir resmin geri gelmesini istemiyorsanız sürücü temizlemeyi kullanıyorsunuz bu fotoğrafın üzerine yeni veri kaydederek geri getirmeyi imkansızlaştırı
Anlattığın gibi çöp kutusundan silinenlerin geri gelmesi benim için imkansız olduğuna göre, sorduğum seçenekleri (sürücü temizleme) kullanmama da gerek kalmadı. Ölmüşü tekrar öldürmeye çalışmak gibi bir şey olacak.
Bilgi için sağol üstad.
Türkçe Türkçe diye yırtınıyosunuz ama Türkçeyi bilmemekle itham ettiğiniz insanlar kadar Türkçeniz yokzorlama kendini anlayan anladı.
Dahası insanları eleştirmeye çalışacağınıza yanıtlarınızı sadece konuyu açan arkadaşa konuyla ilgili yapın.
Türkçe Türkçe diye yırtınıyosunuz ama Türkçeyi bilmemekle itham ettiğiniz insanlar kadar Türkçeniz yokTaşcı yazdıkları yeter sana
zorlama kendini anlayan anladı soruyla ilgili birşeyler yaz.
Yanlış Kelime: geliyo
Doğru kelime: geliyor
Yanlış Kelime: yırtınıyosunuz
Doğru kelime: yırtıyorsunuz
Senin yazdıkların doğru ve yanlış kelimeler bu yüzden kimseyi yazdıklarından dolayı eleştirme.
Taşcı yazdıkları yeter sanaBilmiyorum farkındamısın ya da farkına varabilecekmisin benim yazdıklarımın hiçbiri yanlış harf kullanılarak yazılmamış, 40 yıllık "Değil" cümlesini Deyil yapmadım.zorlama kendini anlayan anladı soruyla ilgili birşeyler yaz.
Yanlış Kelime: geliyo
Doğru kelime: geliyor
Yanlış Kelime: yırtınıyosunuz
Doğru kelime: yırtıyorsunuz
Senin yazdıkların doğru ve yanlış kelimeler bu yüzden kimseyi yazdıklarından dolayı eleştirme.
Türkçe için de insanlara çıkışan ben değilim sensin.
Sadece Konu içeriğine cevap yazmak yerine bilmediğin Türkçe konusunda ahkam kesmeye kalkmasaydın burada küçük düşmez, eleştirilmezdin.
109 yaşındaki biri için bu eksiklik baya rencide edici olmalı.
zorlama kendini alamıyorsa bırak alabildiğin kadar
anlayan anladı soruyla ilgili birşeyler yaz.
zorlama kendini alamıyorsa bırak alabildiğin kadarE(y)lence bitti yani...Tühh
anlayan anladı soruyla ilgili birşeyler yaz.Konu sahibi arkadaşım ccleaner programı ile tek amacın çerezleri silmek ve kaldırdığın programların kalıtılarını düzeltmek olsun.
Başlangıçta açılan programları kontrol etme olayını da kullanabilirsin e(y)er işine yaramayacaksa gerisine müdahale etme.
Malum programın asıl görevi regedit ayarlarını düzeltmek, kayıt defterine zarar verip sistem dosyalarını silme olasılığın var.
E(y)lence bitti yani...Tühhzorlama kendini alamıyorsa bırak alabildiğin kadarKonu sahibi arkadaşım ccleaner programı ile tek amacın çerezleri silmek ve kaldırdığın programların kalıtılarını düzeltmek olsun.
Başlangıçta açılan programları kontrol etme olayını da kullanabilirsin e(y)er işine yaramayacaksa gerisine müdahale etme.
Malum programın asıl görevi regedit ayarlarını düzeltmek, kayıt defterine zarar verip sistem dosyalarını silme olasılığın var.
anlayan anladı soruyla ilgili birşeyler yaz.Olay bukadar alabildiğin kadar aldın kendini zorlamaya gerek yokmuş
bak konuyla ilgilide yazdın.
Recuva ve benzeri yazılım kullanarak, formatta yanlışlıkla sildiklerimi geri getirmeye çalışmıştım. Bir şeyler geldi ama 12 saat tarama sonunda. O gelenler de hiç bir işe yaramayan ıvır zıvır dosyalardı. Çoğu da hasarlıydı zaten. Bu yüzden giden geri gelmez diyerek çok dikkatli olmaya çalışıyorum.ilk mesajda yazdığım gibi eğer üzerine veri yazılmadıysa %90
Anlattığın gibi çöp kutusundan silinenlerin geri gelmesi benim için imkansız olduğuna göre, sorduğum seçenekleri (sürücü temizleme) kullanmama da gerek kalmadı. Ölmüşü tekrar öldürmeye çalışmak gibi bir şey olacak.
Bilgi için sağol üstad.
format atarsanız işletimsistemi dosyaları geri almak istediğiniz bilginin üstüne denk gelebilir
bu yüzden üzerine yeni bişey yazılmamış olması gerekiyoryani bunu sürücü temizlemeye çevirirseniz yeni sildiğiniz birşeyin geri getirilmesini istemiyorsanız
üzerine birşeyin yazılmasını beklemek yerine bu programla o bölgeleri doldurup verileri öldürebilirsiniz
ccleaner programı ile tek amacın çerezleri silmek ve kaldırdığın programların kalıtılarını düzeltmek olsun.
Malum programın asıl görevi regedit ayarlarını düzeltmek, kayıt defterine zarar verip sistem dosyalarını silme olasılığın var.sildiğiniz birşeyin geri getirilmesini istemiyorsanızAnlaşılmıştır. Cevaplayan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
üzerine birşeyin yazılmasını beklemek yerine bu programla o bölgeleri doldurup verileri öldüSon Düzenleme: jupiter65 ~ 04 Aralık 2010 22:41
- 1
- 2