CCleaner

emremektup
20-09-2007, 03:48   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
165 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2005

Arkadaşlar
Şu CCleaner nasıl kullanılır, ne işe yarar biraz anlatabilecek olan var mı? Bildiğim kadarıyla bilgisayardaki gereksiz şeyleri siliyor ve verimlilik artışı sağlıyor. benim kafama takılan da bu gereksiz şeylerin silinmesi meselesi. Kazayla çok gerekli dosyalar, belgeler de silinebilir o halde.
Bu programın kullanımını biraz anlatablir misiniz?

crixallis31
20-09-2007, 06:09   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
596 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

gereksiz dosyaları siliyor diyelim sen pcyi kullandıkca ve yeni program yükledikçe hdd şişer gereksiz dosyalar la onları siler yani işletim sistemiyle beraber gelen disk temizliyici ile aynı görevi yapar ama daha geniş kapsamlı daha güzel bir şekilde aynı zamanda kayıt defteri(registry)dediğimiz işletim sisteminin bir nevi veri tabanı olan zımbırtıda programlarla beraber şişer bunu optimize eder performansını artır.Emin ol sistemi çökertecek  yada senin dosyalarını koyma ihtimalin olduğu yerleri sislmez için rahat olsun bu konuda tavsiyemcleaner sekmesinde iken çöp kutusu hariç her şeyi işaretle birde aplication secmesi var onlarında hepsini işaretle run cleaner yani temizliği başalat tuşuna bas.regedit temizliği ise scan for issues(regiditi tarama) seç işlem tamamlanınca fix selected issues(seçilen regedit sorunlarını düzelt) çıkan yazıya hayır de daha sonrada fix all selected issues(seçilen regedit sorunlarını düzelt) de tamamdır düzeltebildiğini düzeltir.

not:ingilizcem pek iyi olmadığından eğer türkçe olanı kullanıyosan tam karşılık olmayacaktır haberin olsun yazıma en yakın anlam içerenleri seçersin.

sabradres
20-09-2007, 09:59   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

Bence her bilgisayarda olması gereken bir program. Arkadaş anlatmış zaten ama ben yinede üstünden geçeyim.

Bende burdaki ayarlar seçili. İnternet Explorer'ın altındaki seçenekleri ayda 1 siliyorum. Uygulamalar seçeneğindeki herşey de seçili olsun. Gelişmişteki 2-3-4-5 nolu maddeleri seçmemeni tavsiye ederim. Eğer Windows güncellemelerini ileride bilgisayarından kaldırmak istiyorsan Güncelleme Kaldırıcılarıda seçme.

Ayarları yaptıktan sonra Analiz tuşuna bastığında program pc yi tarayacak ve sana bildirecek. Arama bittiğinde ise Temizliğe Başla de, bulduklarını silmeye çalışacak.

Bu da regedit ayarları. Sorunlar İçin Tara diyorsun, arama bittikten sonra Seçili Sorunları Çöz de, sonra Seçili Tüm Sorunları Çöz de, karşına regedit ayarlarını kaydetmek için bir pencere çıkarsa sana kalmış, ben hayır diyorum.

Son Düzenleme: sabradres ~ 20 Eylül 2007 10:03
Borga-x
20-09-2007, 10:28   |  #4  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Ilk lıstendekı secılmemış kısımları da seçebilirsin. Hıcbır sorun oluşturmuyor. Ben komple temızlık yaptırıyorum... BIr kere bıle gerekli bir dosyayı sıldıgını gormedım.Zaten silse bile temizlik yapmadan önce backup alıp almayacagını soruyor sana bckps alırsan ve sıstem sorun cıkarırsa tekrar bckpı yukleyerek sılınen dosyayı yerıne koyuyor.

viking20
20-09-2007, 11:06   |  #5  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

Araçlar\Başlangıçta (çalışanları\istemediğini kaldırabilirsin)
ayrıca:
Araçlar\Geriyükle(Kaldır)\Geriyüklemeyi Çalıştır(listeden kaldırmak istediğin programı seçip,Geriyüklemeyi Çalıştır butonuna bastığında o program sisteminden kalkar)tıpkı Denetim Masasından olduğu gibi.
edit:bilgisayarınıza her dosya\klasör\program yüklediğinizde CCleaner i çalıştırın,artıklarını çeri\çöpünü temizlesin.



Son Düzenleme: viking20 ~ 20 Eylül 2007 11:14