yeni bir pc topladım. Fakat cd den boot edemiyorum. msı p35 neo2-fr anakartım var.Pc yi topladıktan sonra ilk açtığımda biosta yapmam gereken ayarlar nelerdir?
teşekkürler..
cd den boot edemiyorum?
bios a f2 yada del ile gir.
boot kısmından fist boot device(1st boot device) kısmından cd rom u seç.
daha sonra f10 ile dğeişiklikleri kaydet .
kolay gelsin
bu sekilde yapıyorum zaten fakat olmuyor. başka bir ayar yapmam gerekiyor mu?
optik surucunun calistigina emin misin? BIOS da optik surucun tam olarak marka ve modeli yada kisaltilmis ismi gorunuyor mu? cift optik surucu var ise, jumper ayarlarini dogru yaptiniz mi? CD saglam mi? once bunlari kontrol edin. daha once bu isi yaptiysaniz BIOS da problem olacagini sanmam. eger BIOS ayarlarindan supheleniyorsaniz, anakartin kitapcigindan ilgili bolumleri inceleyiniz.
teq bir optik sürücü var. daha dogrusu hikaye söyle gigatek optik surucumu siparişe koymayı unuttugu için lg dvd comba mu yeni donanıma taqtım. fakat çıt diye bir ses geldi ve dvd-rom yandı ardından gene eski pc den 24x cd rom u taqtım. biosta ismi görünüyor. Cd boot cd fakat pc yi açtığımda hiçbir tepki vermiyor. Bu arada pc yi açtığımda ilk açılır gibi yapıp kapanıyor sonradan yeniden açılıp çalışmaya başlıyor..
teşekkürler
bilgisayarin geri kalan ozellikleri nasil? butun bagantilar sorunsuz yapildi mi? PC yi sen mi topladin toplanmis mi geldi? cunku ESD olma ihtimali de var.
ben toplamaya çalıştım herşeyi taqtım yerlerine.
COOLER MASTER - CENTURION 5 BS
MSI - P35 NEO2-FR
INTEL E6750 CORE 2 DUO 2.66 GHz Socket 775 4MB, 1333 MHz
SAMSUNG 932B Plus 19' LCD MONİTÖR 5 MS Siyah
SEAGATE 320 GB HDD SATA II NCQ 16 MB
Palit radeon hd 2600 xt
TWINMOS - 1 GB DDR2 800 * 2
LG GSA-H44N 18x Siyah Kutulu Dvd-Rw
FSP - BLUESTORM 500 WATT
bu açılır gibi yapıp kapanıp sonradan açılması neden kaynalanıyo olabilir. Donanıma zarar vereceğim diye korkuyorum biosta herşey görünüyor su anda sistem detayında cpu da ramlerde
statik elektrikten etkilenmişse nasıl anlaşılır?(gerçi ben videolardaki topraklama yaptım ama)
bir de BIOS ayarlarini fabrika ayarlarina getirerek boot yapmayi dene. bu tarz konularda uzaktan yardim etmek cok zor oluyor...
eger hayatinda 1-2 sefer PC topladiysan, video lardan yararlandigin icin yaziyorum: kasanin icini net sekilde 2-3 acidan fotografini cekip foruma eklerden iyi olur.
denedim yeniden olmadı surekli hard disk i donduruyor su anda
açılır gibi olup kapanıp sonra teqrar acılıp devam edmesine anlam veremiyorum. Acaba bluestorm un bir guvenlik önlemi mi? sıcaklıkları kontrol ettim işlemci 47 C ,sistem de 40 C
pc aygıtı görüyor mu ? büyük bir ihtimal bios dan first boot seçeneğini aktif edip yine açamıyosan aygıtın jumper ayarına bak derim .....
pc aygıtı görüyor first boot uda seçtim.
cooler master in kendi PSU su ile denedin mi? ilk supelerimden sorunun PSU, HDD yada anakart gibi geliyor. baska bir PSU ve baska bir hdd ile deneme imkanin varsa dene. sata yada pata fark etmez. eski PC varsa elinde onunki ile dene. yada hdd yi tamamen cikart. baslangic cd si ile baslat.
data kablosunu değiştir bi de öyle dene !!!!
teşekkürler deneyeceğim.. ide kablodan kaynaklandığını sanmıyorum cd rom u görüyor fakat eski olduğundan (cd rom 11 yıllıkta) olabilir mi acaba?
olabilir o kadar eskiyse. komsudan bir fincan optik surucu odunc iste.
SuiGeNeRisteq bir optik sürücü var.SuiGeNeRisaçılır gibi olup kapanıp sonra teqrar acılıp devamBu söylediğin sözler çok Turkche oldu.Diğer arkadaşların da dediği gibi eğer sürücüyü görüyor fakat çalıştırmıyor ise o zaman CD sürücünde bir sorun olabilir ve bu sorundan dolayı CD'leri okuyamıyor olabilir.Ya da eski bir CD sürücüsü olduğundan da olabilir.
Bunun dışında CD'de de bir sorun olabilir.CD'nin çalıştığından emin olmalısın.
Son Düzenleme: blackhawkmilan31 ~ 04 Ağustos 2007 03:37
O zaman tek seçenek kalıyor.CD sürücün eski olduğu için yeni sistem ile çakışıyor.Yeni bir sürücü almanı öneririm.Ama bu sefer DVD-Rw al. ;)
aldım ama gigatek siparişi eksik yollamış saolsunlar vede halen gelmedi sipariş perşembe elime ulaşmıştı.
elindeki cd bootablemı peki ona bak bide?ayrıca eğer xp kullanıp boot etmeye çalışıyosan ve xpde kopya ise şuda var.bazıları xpyi kopyalarken içindeki tüm dosyaları önce hard diskine kopyalıyor ondan sonra cdyi yazıyor.böyle yaparsanız xpyi cd den boot edemessiniz.cd den cdye kopyalama yapmak gerekir.
cd de duzgun diger pc de denedim. inşallah cd rom eski diye bu oluyordur. Yeni optik okuyucu pazartesi geçecek elime.Bu arada sorun gigateq de değil ups kargoda imiş. 2gündür evi bulamadılar sağolsunlar.
evet ben de anakart aldigimda kaldigim ilcede UPS kargo yoktu. 7 gunde zor elime ulasti kargo. yazik bir de engelli bir vatandasi gorevlendirmisler dagitim icin. adamcagiz nasil bulsun evi? bence yurtici yada mng ile calismalari daha iyi olur ama bizi pek dinlemezler...
sonunda kargoda geldi. dvd writer i taqtım çalışıyor şu anda driverları yüklüyorum bir yanık kokusu geldi acayip korktum allahtan dışardanmış. yalnız sistemin sıcaklığı biraz fazla geldi. işlemci 47 C sistem 37 C
msı neo2-fr e6750
ilgilenen herkese çoq teşekkür ederim...
sistem sicakligin normal. hele ki bu sicakta...
hayirli olsun sistemin. Allah anakartli islemcili buyutsun