CD DEN bootla çalışan pardus, ubuntu, lınıx vb programlarla ilgili bir kaç sorum olacak
1.bu sistemler cd den çalışırken gerçek anlamda neyin üzerinde çalışmakta hdd bir alana geçici olarak kendini mi yüklemekte yoksa cd gömülü olarak çalışan özel bir sanal pc sistemi mi var
2. wın yüklü bir pcde cd den çalışan sistem kullandığımda ssistemi kapatıp pc yi kapatığımda pc yi aaçan vatandaş wındows üzerinden benim o pcde ne halt ettiğimi bulabilir mi
3.ubuntu cd den çalışanı kullanıyorum bikaç gündür şimdi bu cd den alışan versiyonda ubuntu (sanırım root şifresiydi adı) şifre sormadan otomatik oturum açıyor şifre istemediği için pcye sızmak dışardan kolay değilmidir.
4.cdden çalışan bir sistemde birisi benim ıp mi bulabilirmi net üzerinden. cdden çalışan sistemde tor kullanabilirmiyim ubuntu toru desteklermi
5.cdden çalışan sistemde antıvırus kullanabilirmmiyim bir yolu var mı
6.cd den çalışan ya da yüklü pardus kullanmaya kalkar ve bu sistemle sanal suç işlersem pardus yerli ve tc kökenli olduğu için beni daha kolay bulabilir mi
7.cd den çalışan sistemde güvenlik duvarı kullanabilir miyim.
8. cd den çalışan sistemlerde ya da pc yükleyeceğim lınux tabanlı sistemlerde en başarılısı hangisi güvenlik ve gizlilik açısından bakarsak. ayrıca artık lınuxun yeni sürümlerinde komuta gerek kalmadan istediğimizi yapabiliyor muyuz
cevaplarınız için teşekkür ediyorum