cd-dvd surucusu gorunmuyor :((( bılgısı olan arkad

zmaylov
05-09-2008, 16:46   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

meraba arkadaşlar..
bende hp pavlıon dv2000 model laptop sahıbıyım,
pc de suandabılgısayarımda bulunan cd surucusu gozukmuyor cd takıyorum ama okuyor ama calısmıyor ..anlamadım gttı arastırdım ama problemı bulamadım ban nasıl yardımcı olabılırsınız bıde aygıt yoneyıcısınden baktıgımda cd surucusu yuklu gorunuyor acaba bıos tan felan bıselermı var.. tesekkur ederım ılgılenen arkadaslara

SAİNT
05-09-2008, 16:47   |  #2  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

eğer donanımdan aygıt yöneticisinden baktığında ünlem yada soru işereti yoksa sistemde kararlı olduğunu anlayabiliriz ya cd yada dvd gözün tozlandı temizlemen gerekiyor yada bozuk.

maviii016
29-09-2009, 12:37   |  #3  
Taze Üye
1 mesaj

arkadaşlar benimde dell 1525 laptop var vista dediğin gibi dvd sürücüsü görünmüyor bilgisayarımda vede aygıt yöneticisinde ünlem işareti var nasıl düzeltebilirim yardımcı olursan sevinirim

OSMAN BAĞÇEVAN
29-09-2009, 12:56   |  #4  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj
Alıntı: maviii016  
arkadaşlar benimde dell 1525 laptop var vista dediğin gibi dvd sürücüsü görünmüyor bilgisayarımda vede aygıt yöneticisinde ünlem işareti var nasıl düzeltebilirim yardımcı olursan
siz yeni konu açıp sorsanız daha iyi olacak , bunları deneyin..
öncelikle cd/dvd okuyucuna  cd/dvd takarak çalışıp , çalışmadığına bakabilirsiniz..çalışmazsa aygıt yöneticisinde ki soru işaretini kaldırıp , tekrar donanımlarınızı tarattırın..kablolarında sorun olma ihtimali var mı ?

konuyu açan arkadaş , orjinal, çizik olmayan tertemiz bir cd/dvd takıp dener misiniz ?

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 29 Eylül 2009 12:57
fasterdem
30-09-2009, 11:59   |  #5  
fasterdem avatarı
Yıllanmış Üye
404 mesaj

Öncelikle şu arkadaşım cd sürücün çalışıyor mu?Yani cd sürücüsünü açıp kapayabiliyormusun?Eğer cevabın hayır ise zaten donanımsal bir hata var yani cd sürücün bozulmuş.Eğer değilse ve aygıt yöneticisinde hala cd sürücünü yanında bir ünlem işareti falan olmadan görüyor isen denetim masası-yönetimsel araçlar-bilgisayar yönetimi-disk yönetimine gir.Orda cd sürücünü göreceksin.Ayarları ile ilgili bir problem olabilir hatta orda sürücü harfini değiştirmeyi bile deneyebilirsin.Eğer bunlardan da bir yanıt alamazsan hp ye bir mail atarak sorununu detaylı olarak anlatabilirsin.Sana bir gün içinde cevap verecekler.Kendi deneyimlerimden söyleyim gerçekten hp mail destek işe yarıyor sorununa kesin bir çözüm bulacaklardır.Kolay gelsin...