CD-ROM kontrol dışı açılıp kapanıyor

ceryan67
08-08-2009, 12:05   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
527 mesaj

Merhaba
CD ROM belli olmayan zamanlarda, bazen açılışta bazen açıldıktan bir süre sonra kendiliğinden açılıp kapanıyor. Virus,trojan olma ihtimalini düşünerek tarattım birşey bulunmadı. Açma kapama tuşu basılı kalmış mı diye kontrol ettim öyle bir durum gözükmüyor. Dışardan kontrol edilme olasılığını düşünmeye başladım, olabilir mi acaba?
Az önce 4 defa açılıp kapandı. İde kablosunu çıkarttığım halde. Şimdi tekrar açıldı ve kapandı. :) Film gibi seyretmek çok tuhaf oluyor :)
... ve hala devam ediyor... :)

Son Düzenleme: ceryan67 ~ 08 Ağustos 2009 12:16
Craterus
08-08-2009, 12:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
881 mesaj

içinde hareket veren çarklar var bunların arasına bişey girdiyse yapar bunu mesela siz cd yi veya dvd yi sürüücye tam oturtmnaradn takın o sıkışınca sürücüyü tekrar dışarı atacaktır bu devem eder sürekli ilk oraka mekanik olarak diyebileceğim bu sürücünün içini açın ceya kağağı açıkken içine el feneri
 yardımıyla bakmaya çalışın çarkları engelleyen bişey var mı diye

Erhan Tiryakioğlu
08-08-2009, 12:22   |  #3  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj

Bana Olsaydı KEşke Senin Yerine :) Bakması İyi Olur :D

ceryan67
08-08-2009, 12:32   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
527 mesaj
Alıntı: Craterus  
içinde hareket veren çarklar var bunların arasına bişey girdiyse yapar bunu mesela siz cd yi veya dvd yi sürüücye tam oturtmnaradn takın o sıkışınca sürücüyü tekrar dışarı atacaktır bu devem eder sürekli ilk oraka mekanik olarak diyebileceğim bu sürücünün içini açın ceya kağağı açıkken içine el feneri
 yardımıyla bakmaya çalışın çarkları engelleyen bişey var mı

Kırmızı yazıları anlayamadım bir daha yazarsanız. Bu anlattıklarınızdan çarklarda sorun olasılığını çıkartıyorum.

Alıntı: erhantiryakioglu  
Bana Olsaydı KEşke Senin Yerine :) Bakması İyi Olur :
Anlayamadım demek istediğinizi.

Semih Özyurt
08-08-2009, 12:46   |  #5  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,748 mesaj

trojan virüs degilde cdrom şakası olabilir gibi geldi bana

Craterus
08-08-2009, 12:51   |  #6  
Yıllanmış Üye
881 mesaj

içinde hareket veren çarklar var bunların arasına bişey girdiyse yapar bunu mesela siz cd yi veya dvd yi sürücüye tam oturtmadan takın o sıkışınca sürücüyü tekrar dışarı atacaktır bu devam eder sürekli ilk olarak mekanik bir sorun olarak ele almak lazım  sürücünün içini açın veya kapağı açıkken içine el feneri yardımıyla bakmaya çalışın çarkları engelleyen bişey var mı diye

yazı hatalarından dolayı kusura bakmayın hızlı yazarken oluyor bazen dediğimi mutlaka kontrol ediniz sonucu söyleyiniz

ceryan67
08-08-2009, 13:05   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
527 mesaj
içinde hareket veren çarklar var bunların arasına bişey girdiyse yapar bunu mesela siz cd yi veya dvd yi sürücüye tam oturtmadan takın o sıkışınca sürücüyü tekrar dışarı atacaktır bu devam eder sürekli ilk olarak mekanik bir sorun olarak ele almak lazım  sürücünün içini açın veya kapağı açıkken içine el feneri yardımıyla bakmaya çalışın çarkları engelleyen bişey var mı diye

yazı hatalarından dolayı kusura bakmayın hızlı yazarken oluyor bazen dediğimi mutlaka kontrol ediniz sonucu sö

Dediğinizi yaptım fakat dışarı çıkarmadı sıkışık kaldı o şekilde.

Alıntı: AdRaMiTi  
Tabiki bir doktor hastasına telefonla ne kadar yardım edebilirse benimde görmeden edebileceğim yardım pek fazla olmaz.

Haklısınız. Buradaki durumu net bir şekilde ifade etmeye çalışayım. Trojan olma ihtimalini düşünerek. İde kablosunu çıkarttım. Virus yada trojan varsa bunların cd rom u kontrol etme prensibi data kablosundan değil midir? Sadece güç kablosu takılı olduğu halde kendiliğinden açılıp kapanıyor.

Craterus
08-08-2009, 13:11   |  #8  
Yıllanmış Üye
881 mesaj

hayır yanlış anladınız ben öyle yapın demedim eğer öyle olmuş olsaydı bu şeklide hata verirdi bir içeri bir dışarı buradan hareketle öyle bişey olmuş olabilir demek istedim çarkların arasına bişey sıkışmıştır demek istedim sürücüye cd sıkıştırın demedim :) çarkları kontrol ediniz aralarında bişey varmı diye çarkların arasına bişey sıkışmıştır mesela çok küçük bişey:)

Son Düzenleme: Craterus ~ 08 Ağustos 2009 13:11
ceryan67
08-08-2009, 13:26   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
527 mesaj
hayır yanlış anladınız ben öyle yapın demedim eğer öyle olmuş olsaydı bu şeklide hata verirdi bir içeri bir dışarı buradan hareketle öyle bişey olmuş olabilir demek istedim çarkların arasına bişey sıkışmıştır demek istedim sürücüye cd sıkıştırın demedim :) çarkları kontrol ediniz aralarında bişey varmı diye çarkların arasına bişey sıkışmıştır mesela çok küçük bişey:)

Anladım :) bir bakayım içersine.

Son Düzenleme: ceryan67 ~ 08 Ağustos 2009 13:27
Craterus
08-08-2009, 15:42   |  #10  
Yıllanmış Üye
881 mesaj

sorununuzu çözdünüz mü?

emre305
08-08-2009, 17:59   |  #11  
Yıllanmış Üye
303 mesaj

şaka programı olabilir

ceryan67
09-08-2009, 19:30   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
527 mesaj
sorununuzu çözdünüz mü?

içersine baktım fakat herhangi birşey gözükmedi. Çarklarda sıkışan birşeye rastlamadım. Bugün hiç açılıp kapanmadı kendiliğinden.

Alıntı: emre305  
şaka programı

Kim nasıl yapabilir ki?

hortlak100
10-08-2009, 20:28   |  #13  
hortlak100 avatarı
Üye
96 mesaj

prorat tarzı bı trojen yemıs pc ın!! onlıne kasper sıtesınden tarat

ceryan67
12-08-2009, 09:50   |  #14  
OP Yıllanmış Üye
527 mesaj
Alıntı: hortlak100  
prorat tarzı bı trojen yemıs pc ın!! onlıne kasper sıtesınden
Buna bu kadar kesin karar verebildiğinize şaşırdım. Sistemdeki virus tarayıcılarla herhangi bir virus algılanmadı.

Son Düzenleme: ceryan67 ~ 12 Ağustos 2009 09:51
ceryan67
12-08-2009, 09:58   |  #15  
OP Yıllanmış Üye
527 mesaj

9 Ağustos 'tan beridir CD ROM ölü gibi. Kıpırdama yok :)

hortlak100
12-08-2009, 20:30   |  #16  
hortlak100 avatarı
Üye
96 mesaj
Buna bu kadar emin nasıl olabiliyorsun'ki ? Eğer söylersen bende bilgilenmiş olurdum bu konuda.Cahilliğime af buyur..
adam ıcıne bakmıs cdromun sıkısması yok dıyor! sence neden acılır kapanır?solersen bende memnun olurum arkadasım cahıllıgıme ver sende! kendı kendıne acılma sebebını yazar mısn baska ne olabılır sence?allahın ısı mı yoksa?

melen
12-08-2009, 21:21   |  #17  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,638 mesaj

Bence şaka programı Microsoft desteğine "virüs" diye aratın çıkacaktır...
Bi siteden dosya inerken dalıyo şaka programı o ihtimali niye atlıyorsunuz?

Son Düzenleme: melen ~ 12 Ağustos 2009 21:24
hortlak100
12-08-2009, 22:16   |  #18  
hortlak100 avatarı
Üye
96 mesaj
Donanımsal  bir problem olamazmı ? Tutup başka bir okuyucu getiripte hiç denedimi acep ? Ha başka bir cd rom getirip denediyse veya o açılıp kapanan okucuyu başka sisteme takıpta hiç bir şey olmazsa o zaman tamam sen dediğinde haklısın derim.Fakat şu varki Ha ben demedim mi zararlı olabilir diye dedim ama senin kadar tutupda danayı 12'den vurup miyavlatmadım..   ;)
donanımsal olsa hep olur adam artık olmuyor yazmış ve buda bana gore tek bıseyı belırtısı uzak bılgısayar erısmıyor adama bu yuzden de cıkmıyor!

hortlak100
12-08-2009, 22:29   |  #19  
hortlak100 avatarı
Üye
96 mesaj
Konuyu baştan sonra dikkatli bir şekilde okusan zaten uzaktan erişimin söz konusu olmadığını anlarsın nedenine gelince arkadaş yazmış
" Sadece güç kablosu takılı olduğu halde kendiliğinden açılıp kapanıyor. "
Sen buradan ne anlıyorsun ? Ve Bu yazı senden önce yazılmasına karşın sen direk trojen diyorsun =)

Ayrıca uzaktan erişim söz konusu olsa arkadaş tarattım bir şey bulamadım diyor sence bulamadıysa zararlı böcük halen sistemde ve sürekli karşındakine bilgileri raporluyor yani ip'si adam'da bilgileri adam'da uzak erişim yapmaması için engel yok ortada.Hadi bunuda geçtim sen olsan sistemi eline geçirmişin sadece cd-rom açmakla'mı yetinirsin ;) Bunlar hep ince ayrıntılar..
arkadas guc kablosu takılı sadece dıyorsa buraya nasıl yorum yazıyor?? vırus taratmıs neyle avasla mı nod la mı kıs le mı?sadece cd rom la mı yetınır dıyosun belkıde cektı resım vb bılgılerını nerden bılıyosun ?ınce ayrıntıları bende ıyı bılıyorum ıcın rahat olsun :)

hortlak100
12-08-2009, 22:39   |  #20  
hortlak100 avatarı
Üye
96 mesaj

emin ol o kapasıte burda app lere  yorum yazmakla elde edılmıyor ! sen ıd yazmadıgın ıcın ole dedım ben! guc kablosu demıssın farkındaysan!

Mustafa Can
13-08-2009, 01:38   |  #21  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

büyük ihtimalle bende virüs yemişsindşir diye düşünüyorum ama tabii anti sildi onu ama silinceye kadar kendini sürücüye flashlamış olabilir

sürücünün markasını yaz

ceryan67
13-08-2009, 11:40   |  #22  
OP Yıllanmış Üye
527 mesaj

Öncelikle şunu tespit etmekte fayda var. Virus yada Trojan olması durumunda, bu zararlı yazılımların CD ROM u kontrol edebilmesi için Data/İde kablosuyla veri göndermesi gerekiyor sanırım.
Bunu düşünerekten ide kablosunu çıkartıp sadece güç kablosunu (Cd rom u besleyen) takılı bıraktım. böyleyken de birkaç defa açılıp kapandı. Eğer yukarıdaki söylediğim doğruysa virus yada trojan olma ihtimali yok demektir. Yorumlarınızı bu yönde geliştirebilirseniz yanlış anlaşılmadan konuya katkıda bulunabilirsiniz diye düşündüm. Donanımsal bir sorun olarak görürsek eğer, toz vs. sıkışacak bir madde olması durumunu da değerlendirirnce, şu anda bundan önceki mesajımdan beridir hiçbir açılıp kapanma meydana gelmedi.
Firmware güncellemesiyle bir bağlantısı olabilir mi? diye aklıma gelmiyor değil.

Yunus Kiper
21-08-2009, 10:44   |  #23  
Yunus Kiper avatarı
Yıllanmış Üye
321 mesaj

1) Virüs olabilir
2)Şaka programı olabilir!
En iyisi sitemini iyi bir anti-virüse tarat!

Son Düzenleme: Yunus Kiper ~ 21 Ağustos 2009 10:45
Nicoll
25-08-2009, 13:59   |  #24  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

Evet frimware nedeniyle olabilir. Frimware'ı güncelle ama CD rom'un kendi resmi sitesinden indir...

Alıntı: ceryan67  
Firmware güncellemesiyle bir bağlantısı olabilir mi? diye aklıma gelmiyor değil.