CD Rw ve DVD rom sürücülerim görünmüyor.yardım!!!?

nickmikyoq
22-01-2008, 00:36   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj

selam arkadaşlar

benim bilgisayarın cd rom ve dvd rom ları bilgisayrımda görünmüyor.sürücler açılıyor cd takabiliyorum ama açılmıyor ne cd kopyalayabiliyorum ne de cd den veri alabiliyorum acaba cd driverlerimi silinmiş diye düşündüm.bişey anlamıyorum..siz daha iyi bilirsiniz.sizden kesin bir cevap alaiblirmiyim.yardımcı olurrsanız sevinirim.

Son Düzenleme: nickmikyoq ~ 22 Ocak 2008 11:26
nickmikyoq
22-01-2008, 11:18   |  #2  
OP Taze Üye
15 mesaj

Bu sitede herhangi bir yetkili yok mu????!!!!!!!!!

Borga-x
22-01-2008, 11:23   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

IDE kablolarını kontrol ettınmı tesr takmış olabılırsın. IDE kablosunun uzunda kalan kısmı (yanı elıne aldıgında uzun bır taraf ortada bır IDE gırısı ve ortadakıne yakın sonda bır IDE gırısı) anakarta gelecek şekilde bağlamalısın. Eger bağlantılarında bır sorun olmadıgını dusunuyorsan NERO'nun test programını çalıştırıp DVDrw artık herneyse onu test ettırebılırsın. Eger buda işe yaramıyorsa IDe kablosunu değiştir. Buda iş görmezse Bıostan bır kontrol et bakalım orda surucunu goruyormu. Bilgisayarını ılk açtığında post ekranında da görünmesi gerekir. Gorunmuyorsa yaa ıde kablosu bozuktur yada surucun

nickmikyoq
22-01-2008, 11:37   |  #4  
OP Taze Üye
15 mesaj

İde kablolarını kontrol etmiştim hepsi sağlam bi şekilde takılı..az önce neroyla test et dedin sürücü leri test et diyorum test et butonu seçilmiyor.anlamadım..bu arada nero image drive ye girdim sürücüler oluştu bu benim cd romun sürücüleri değil sanırım..çünkü cd takınca bişey aççılmıyor cdnin içine gidiyorum E: veya F: sürücüsüne bi disket yerleştirin  diyor..

Borga-x
22-01-2008, 11:54   |  #5  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Biostan kontrol ettınmı? Eger bıosta gorunuyorsa Wındowsun sorunlu demektir. Bıosta surucu gorunuyorsa XP'yı tekrar yukle derım. Eger bıostada gorunuyor ama XP CD'sını boot edemıyorsa o zaman surucun bozuk demektır... yenısını almalısın veya elındekının garantısı varsa tamıre verebılırsın

Son Düzenleme: Borga-x ~ 22 Ocak 2008 11:55
nickmikyoq
23-01-2008, 00:12   |  #6  
OP Taze Üye
15 mesaj

biostan kontrol ettim cd rom diye bişey yazmıyor xp cd sini denedim boot açılmadıÜzgün

nickmikyoq
23-01-2008, 00:16   |  #7  
OP Taze Üye
15 mesaj
Borga-x
Biostan kontrol ettınmı? Eger bıosta gorunuyorsa Wındowsun sorunlu demektir. Bıosta surucu gorunuyorsa XP'yı tekrar yukle derım. Eger bıostada gorunuyor ama XP CD'sını boot edemıyorsa o zaman surucun bozuk demektır... yenısını almalısın veya elındekının garantısı varsa tamıre verebılırsı
garantisi olsaydı zaten bu kadar uğraşmazdım 6 sene oluyor bilg alalı..cd romu da adamakıllı kullandığım yoktu nasıl bozuldu anlıyamadım..

Borga-x bilgilerin için teşekkürler kardeş.