Cd'siz windows XP kurmak (çözüldü içeri buyurun)

Semih Özyurt
24-06-2009, 15:30   |  #1  
Semih Özyurt avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,748 mesaj

arkadaşlar dün denedigim bir yöntemi sizinle paylaşmak isterim. Şöyleki forumda bir süredir bahsettigim Win32 sality adlı bir virüsle başım beladaydı.Bu virüs bana flaş diskten bulaşmıştı, ve forumdaki arkadaşların çoğu format at diye tavsiyede bulunmuşlardı benimde cd sürücüm bozuk oldugundan ne yapsam diye düşünüp dururken aklıma bir fikir gelmişti

1-Bu yöntemi kullanabilmeniz icin xp cdnizi daha önceden bilgisayarınıza kopyalamış olmanız gerekiyor.

2- Daha sonra kopyaladığınız yere gelip windows xp'yi şimdi yükle deyin

3- Daha sonra çıkan pencerede yükleme türü olarak yeni yükleme (gelişmiş seçin)

4- Daha sonra çıkan sözleşmede kabul ediyorum deyip ilerleyin

5- Daha sonra ürün anahtarınızı girip bölge dil seceneklerinizi ayarlayın.

6-Daha sonra windows yüklemeyi hazırlamaya gecicektir biraz bekledikten sonra bilgisayarımız yeniden başlayacaktır

7-Daha sonra hiçbir tuşa basmadan devam ediyoruz ve karşımızda windows kur ekranıGülümseme

8- yeni yükleme yapmak için entere basıp bicimlendrme kısmına geliyoruz winddows klasörlerimiz hangi  bölümdeyse onu seçip L ye basıp sil diyoruz ve arkamıza yaslanıyoruz çay sigara allah ne verdiyseGöz kırpma

Windowsumuz daha sonradan kullanılabilir hale gelecektir .

NOT:Bizzat kendim dün akşam xp home edition sp2'de denedim başarı sağladım bende ilk başta olmaz diyordum fakat başardım

İYİ FORUMLAR</

Son Düzenleme: Semih Özyurt ~ 21 Temmuz 2009 03:15
melen
19-07-2009, 20:46   |  #2  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
3,638 mesaj
Alıntı: Semih Özyurt  
arkadaşlar dün denedigim bir yöntemi sizinle paylaşmak isterim. Şöyleki forumda bir süredir bahsettigim Win32 sality adlı bir virüsle başım beladaydı.Bu virüs bana flaş diskten bulaşmıştı, ve forumdaki arkadaşların çoğu format at diye tavsiyede bulunmuşlardı benimde cd sürücüm bozuk oldugundan ne yapsam diye düşünüp dururken aklıma bir fikir gelmişti

1-Bu yöntemi kullanabilmeniz icin xp cdnizi daha önceden bilgisayarınıza kopyalamış olmanız gerekiyor.

2- Daha sonra kopyaladığınız yere gelip windows xp'yi şimdi yükle deyin

3- Daha sonra çıkan pencerede yükleme türü olarak yeni yükleme (gelişmiş seçin)

4- Daha sonra çıkan sözleşmede kabul ediyorum deyip ilerleyin

5- Daha sonra ürün anahtarınızı girip bölge dil seceneklerinizi ayarlayın.

6-Daha sonra windows yüklemeyi hazırlamaya gecicektir biraz bekledikten sonra bilgisayarımız yeniden başlayacaktır

7-Daha sonra hiçbir tuşa basmadan devam ediyoruz ve karşımızda windows kur ekranıGülümseme

8- yeni yükleme yapmak için entere basıp bicimlendrme kısmına geliyoruz winddows klasörlerimiz hangi  bölümdeyse onu seçip L ye basıp sil diyoruz ve arkamıza yaslanıyoruz çay sigara allah ne verdiyseGöz kırpma

Windowsumuz daha sonradan kullanılabilir hale gelecektir .

NOT:Bizzat kendim dün akşam xp home edition sp2'de denedim başarı sağladım bende ilk başta olmaz diyordum fakat başardım

İYİ

Güzel yaratılıcılık. Güzel konu. Çayı tavisye ederim Kahkaha

JasonWalker
20-07-2009, 10:23   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
90 mesaj

Güzel yöntem, paylaştığın için teşekkürler. :)

Del Piero
20-07-2009, 11:43   |  #4  
Yıllanmış Üye
144 mesaj

Güzel valla Teşekkürler

Semih Özyurt
20-07-2009, 13:31   |  #5  
Semih Özyurt avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,748 mesaj

önemli degil önemli olan paylaşmak

Feel Good
20-07-2009, 13:34   |  #6  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj

Peki xp cd'sindeki dosyaları format atmadığın sürücüye kopyaladın değil mi?

Del Piero
20-07-2009, 15:55   |  #7  
Yıllanmış Üye
144 mesaj

yok öyle olmaz diğer sürücüde olması lazım çünkü format atılırken kaynak kaybolur öyle

Feel Good
20-07-2009, 17:01   |  #8  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj
Alıntı: Del Piero  
yok öyle olmaz diğer sürücüde olması lazım çünkü format atılırken kaynak kaybolur ö
Ben de ondan soruyorum zaten.

Semih Özyurt
21-07-2009, 03:14   |  #9  
Semih Özyurt avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,748 mesaj

evet benim hardisk 2'ye bölünmüştü öncelikle D sürücüsüne kopyaladım sonra C'ye format attım

Semih Özyurt
21-07-2009, 04:03   |  #10  
Semih Özyurt avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,748 mesaj

:) geçenlerde aynı yöntemle bizim bir arkadaşa kurdum arkadaşın bilgisayarından cd yi kopyalayıp usb'ye attım baktım bu yöntem usb'dede olmakta hayretler icinde bitmesini bekledim benimde şu anda cd sürücüm bozuk c çökerse güvenli modda açar gine format atarım he oda açılmassa petousb programıyla başka bir bilgisayarla dosyaları bootlu bir şekilde kopyaladım oda hazırda bekliyor

ataberks
28-09-2010, 22:43   |  #11  
Taze Üye
14 mesaj

Bende Denedim Ama Şöyle Bişey Dio Windows Sürümünüz Cd Deki Sürümünüzden Yüksek Olduğu İçin İşlem Devam Etmiyor Dio.

Son Düzenleme: ataberks ~ 28 Eylül 2010 22:54
SypeR54
04-10-2010, 16:49   |  #12  
SypeR54 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 55
724 mesaj

o zaman senin usbye attığınla aynı v değil :D

emirhansel
29-10-2011, 21:01   |  #13  
Taze Üye
2 mesaj

Çözüldeü dediğniz XP yi CD siz yüklemekmi?bakın kardeşler xp çıktı çıkalı zaten Cd siz yükleniyor çünkü internet cafe yada şirket yada fabrika gibi yerlerde (teknik servisler değil) programcılar her zaman hard diski daha güvenli bulduklarından Cd yi önce ana makinede harddiske kopyalar ağdan paylaşıma açar ve her terminal den istediği zaman kurar.tüm işletim sistemleri ve programlar için geçerlidir.

eski programcılar şimdi yaşlandılar ve daha ciddi işler yaptıklarından geçim derdi de var yenilere birşeyler aktaramıyorlar suç elbette bizim sizin değil.ukalalığımı bağuşlamanız dileği ile hoşçakalın..( murat soyluoğlu )  faceden ekleyebilirsiniz...

Dock
24-12-2011, 22:01   |  #14  
Taze Üye
5 mesaj

Bende vista kurulu xp yüklemek istiyorum aynı işlemi yapsam işe yararmı ?