CD SİZ YADA BAŞKA BİR İŞLETİMLE FORMAT

HPQ-User
10-02-2009, 18:28   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

cnstntn sormuş:
KULANMIŞ OLDUĞUM LAPTOP UN KENDİ CD Sİ BAŞKA BİR İLDE KALDIĞI İÇİN VE ALMA İMKANIMDA OLMADIĞI İÇİN FORMAT ATAMIYORUM VE LAPTOPU 1 AYDIR HİÇ KULLANAMIYORUM ÇOK FAZLA YAVAŞ VE HER ŞEYDE TAKILIYOR 1 YILI GEÇİK ZAMANDAN BERİ FORMAT ATILMADI... KURULUM CD Sİ OLMADAN  FORMAT ATMA YADA MASAÜSTÜ PC MİN CD Sİ OLAN VİSTA HOME PREMİUM CD Sİ İLE FORMAT ATABİLME İMKANIM VARMI... YADA BU KONUDA DETAYLI BİR BİLGİ İLE BENİ BİLGİLENDİREBİLECEK BİRİ YARDIMCI OLURSA ÇOK MEMNUN OLACAĞIM ...
LAPTOPDA BİR MESAJ YAZACAK KADAR İŞLEM İÇİN BİRAZ UZUN ZAMAN GEREKİYOR VE SABRETMEK GEREKİYOR ÇOK FAZLA İŞLEM YAPAMADAN ZATEN TAKILIYOR....
(Mesajı göndermiş olduğum bilgisayar masaüstü pc mdir..)
ŞİMDİDEN HERŞEY İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER...

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
ASUS A6000 SERİES LAPTOP
COMPACT DİSC RE WRİTABLE S/PDİF SURROUNDED
MİCROSOFT XP HOME EDİTİON VERSİYON 2002 SERVİCE PACT 3
İNTEL (R) PENTİUM (R)M
PROCESSOR 1.86 GHZ
782 MHZ 512 MB RAM

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US) AppleWebKit/525.19 (KHTML, like Gecko) Chrome/1.0.154.48 Safari/525.19

Fattur
10-02-2009, 19:14   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Vista DVD si ile sistemine vista kurarsın.Herhangi bir xp cd si ile sistemine xp kurabilirsin.Ama dikkat et aynı sürüm olsun :)

Banned
10-02-2009, 22:10   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 1
325 mesaj

Bence format atma derdinle fazlasıyla meşgul olmuşsun. İlk önce driverlarımı not alırdım. Hatta Ethernet ve Wireless driverlarını yükleyeceğim işletim sistemine uygun olacak şekilde indirirdim. sonra elindeki vista dvd si ile format atıp Fattur arkadaşımızın bahsettiği gibi Xp istiyorsan cd sini edinip, Vista istiyorsan zaten elindeki Vistayı kurabilirsin. Tabi bu arada korsan olup olmadıklarına da dikkat etmelisin ;)

cnstntn
10-02-2009, 23:55   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj

PAYLAŞIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
İlk önce elimdeki vista cd si orjinal pc min içinde çıkan dvd cd si'dir... Benim elimde laptopun xp cd si yoktur..

Bu konuda tekrar bi sorum olacak...???

''Driverları not alma. Ethernet ve Wireless driverlarını yükleyeceğim işletim sistemine uygun olacak şekilde indirme''... Bu konularda detaylı bilgi alabileceğim bi yer var mı?? Driverları not alma konusunda pek bi bilgim yok ve bu konuda detaylı bi bilgi edinebieceğim bir adres veya bi anlatım yeri varsa paylaşabilirmisiniz yada  bu konuda detaylı bilgi verirmisiniz???

Ben şöyle bir siteden şunu bulmuştum burada benim kullandığım laptopun xp Audio Driver ve bios un indirilecek şekilde versiyonları var bi işime yarar mı???

(A6G)&By=ASUS&SS=Windows%20XP

ŞİMDİDEN HERŞEY İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER...

Son Düzenleme: cnstntn ~ 11 Şubat 2009 00:26
sevecenmustak
11-02-2009, 17:28   |  #5  
Yıllanmış Üye
218 mesaj

dostum elindeki vista cd si recovery (kurtarma) cd si olmasın
çünkü genelde firmalar oem cd verirler pc leri ile beraber
yani elinde ki cd nin laptop a uyum sağlayacağını sanmıyorum
çünkü kurtarma cd leri boot edilmiş cihazlar için geçerlidir
ayrıca driver ların yedeğini almak için asus un internet sitesini tercih etmen yararına olur
aslında sana burdan yardım biraz zor olur

megaloman
11-02-2009, 17:39   |  #6  
Yıllanmış Üye
588 mesaj

laptopunun tam modelini yazarsan yardımcı oluruz.asus a6000 demişsin ama eksik model vermişsin..

chrom
11-02-2009, 17:46   |  #7  
Yeni Üye
27 mesaj

Eğer Lisans Numaranız (Sanmıyorum Ama)
Fabrikasyon Olarak SP3 Entegre Edilmiş Olarak Çıksın. Çünkü Lisans Numaraları SP1olsun  SP2 de Farklı bir Algoritma ile Oluşturuluyor.
Benden Sana Tavsiye SP2 Entegre edilmiş Orjinal XP Home dan Kurulum Yapman.
ASUS un sitesinden Laptop için İşletim Sistemini Seçerek Driverları İndirebilirsin.
Kolay Gelsin ....

cnstntn
13-02-2009, 00:57   |  #8  
Yeni Üye
33 mesaj

BEN BİLGİSAYARIN TÜM ÖZELLİKLERİNİ SİSTEMDEN BU ŞEKİLDE YAZDIM VE BAŞKA BİRŞEY BULAMADIM TÜM BİLGİLER BUNLARDI ASUS UN SİTESİNDEN DE DRİVER İNDİRECEKTİM ORADA MODELİ SEÇTİKTEN SONRA A6 DİYE BİRSÜRÜ SEÇİLECEK BİR SEÇENEK DHA ÇIKIYOR BENİMKİNİN HANGİSİNE GİRDİĞİNİ LAPTOPUN NERESİNDEN BAKACAĞIM ... ???

sevecenmustak
14-02-2009, 00:15   |  #9  
Yıllanmış Üye
218 mesaj

everest programını indir kur incele bulursun

LifeGame
14-02-2009, 08:04   |  #10  
Yıllanmış Üye
129 mesaj

Hocam bilgisayarı eline al. Kapağını kaparmayı unutma :) akabinde pc nin arkasını çevir ve oradaki küçük etiketlerdeki yazıları okumaya başla. max 1 dk içerisinde model no: xxx diye bir yazı göreceksin. hah işte o senin asus a6000 seri bilgisayarının modelidir.
yani seri ve model ayrı şeylerdir. modelini de bulduktan sonra bilgisayarına kurmayı planladığın işletim sisteminin eternet driver ını indir ve yedekle. en azından kurulum sonrası internete çıkabilsin bilgisayarın. sonrasında malum prosüdürü takip et ve driverlarını teker teker kur.

Kolay gelsin...

asslike
14-02-2009, 09:27   |  #11  
Taze Üye
5 mesaj

abcim hiç kasma önce driverlarını yedekle bunu için ceşitli programlar var driver bulucu  yaz googleye bulursun sonra onları bi flash diskle yedekle pc ne formatını at sonra tekrar yüklersin bu driver yedekleme işi cok pratik bi olay ve pc yi yormaz sonra aynı program ile oları kurabilirsin hatta hiçyedeklememiş olsanda kurabilirsin internet sayesinde .teknik servistekiler her bilgisayarın driverlarını yanlarındamı taşıyorlar sizce aklıma gelen en pratik yol bu

tekniksorun
24-06-2009, 21:13   |  #12  
Taze Üye
1 mesaj

asus a 6000 vm ethernet ve wıreles sorunu

laptop'a format atmadan önce calışan int. ve wireles format tan sonra orjınal drıver cd sindeki drıverleri bile tanımaz oldu
bazı edındıgım bılgılere gore format attıkatan sonra geçecegını soledıler ama recover cd kullanarak format attım olmadı sonra f9 tuşunu kullanarak cd siz format attım gene olmadı
sorunu nasıl çözebilirim ethernet kartının markası marvel yugobit (belki yardımcı olurken işinize yarar diye sölüyorum)
maddi durumum el vermedıgı için bilgisayarcıya götüremiyorum
ve sorunun çözülmesini çok istiyorum şimdiden saygılarımlaTerlemeÜzgün