Android cebinizi root'lamalı mısınız; yoksa buna gerek yok mu? Aradığınız tüm cevaplar burada!
Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ceb ... nedenler_38687.html
Resimlerle: Android için 32 faydalı ipucu!
Android'li telefonunuzu veya tabletinizi root'layarak daha geniş olanaklara sahip olacağınızı biliyorsunuzdur. Root'layarak gireceğiniz zahmete değmeyeceğini düşünüyorsanız; aşağıdaki nedenler fikrinizi değiştirebilir.
"Root'lama"yı kısaca açıklamak gerekirse, bu terim cihazınıza "kök" erişimi sağlamak anlamına gelir. Normalde telefonunuzda yapabileceğiniz birçok ayar vardır, ancak root işleminin ardından daha da derinlere inebilirsiniz.
Root'lama işleminin nasıl yapıldığını burada anlatmayacağız. Bu konuda XDA forumlarını araştırabilirsiniz, ancak kendinize güvenmiyorsanız bu işi daha önce yapan bir arkadaşınızdan yardım almanızı tavsiye ediyoruz.
Not: Root'lamanın sadece zahmet değil bir miktar riski de içinde barındırdığını biliyorsunuz. Dolayısıyla işlerin yanlış gitmesi halinde en kötü durumda cihazınız çalışmaz hale gelebilir. Bunun yanında root işlemi, garantinizi de ortadan kaldırabilir.
Root uygulamaları: Root uygulamaları bazen Google'ın, bazen ise mobil sağlayıcınızın yapmanızdan pek hoşlanmayacağı şeyleri yapmanıza izin verebilir. Google'ın root uygulamalarıyla bir sorun olmadığından onları Google Play'de bulabilirsiniz.
Son işletim sistemi güncellemeleri: Android'li ceplerin büyük bir bölümü, Android sürümleri açısından çok geriden geliyor. Ancak Android'in büyük bir geliştirici kitlesi var ve çoğunlukla yeni işletim sisteminizi cihazınıza uygun hale getirip, yayınlıyorlar. Üstelik bu ROM'ları yüklemek genelde oldukça kolay.
Tüm Konu: Cebizini root'lamanızı sağlayacak nedenler!
Resimlerle: Android için 32 faydalı ipucu!
Kaynak: www.chip.com.tr