Celeron işlemcili bilgisayara windows 7 kurulabilir mi
Celeron işlemcili bilgisayar ve windows 7
- 1
- 2
İşlemci Modeli CELERON M-540
Cpu Hızı (Mhz) 1860
Ekran kartı chip seti INTEL GMA X3100
1 gb ram
1. Sizin Bir türlü Söyleyemediğiniz, Ancak Benim Anladığım kadarıyla Laptop kullanıyoruz.
2. Sistem Çok zayıf yüklenebilir tabiğkide ama, sizi sinir sahibi yapar diye düşünüyorum.
3. Xp Kullanmaya devam etmenizi tavsiye ediyorum.
Vista pek cok yönden piyasaya cikartirken düsünmeden yapilmis bir sistem oldugu icin agir kaliyordu.
Seven tam aksine win mobile 7 , dokunmatik sistemler, eee pc tarzi makineleride düsünülerek az ram ve islemcide hesaba katilarak yazilmis.
Ben p4 1.6 ve amd athlon 1.8 lerde denedim 2 makinede 512 ramle win xpden daha hizli ve stabil calisiyordu.
xp den vista dan hızlı windows7
yani bu şu demek oluyor ...bilgisayarınız xp ya da vista kaldırıyorsa windows7 kurmanızı öneririm...
yanlış yönlendirmeyin adamı neresi zayıf bu makinanın altılı ganyan beygirimi koşturacaksın o makinanın içindede sinir eder diyorsun. grafik kartı gayet güzel sorunsuz çalışır arkadatım p3 800 makinamda bile yeni çıkan agp ekran kartlarından takınca dx10 mükemmel ötesi hızlı ve stabil çalışıyor. kaldıki senin makina en az 10 misli daha güçlü p3 800 makinadan. ram miktarını yükseltme imkanın var ise 2 gb yaparak ram darboğazındanda %100 kurtulmuş olacaksındır. 1gb ram ilede çalışır ama istediğin her yazılım grafiksel olarak tam performans vermeyebilir antivirüs falan eklenince 1gb ram'de.
xp gayet performanslı ama win7 soru işareti bu arada makine bu:
Cpu Ailesi CELERON M
Cpu Hızı (Mhz) 1860
Ekran Tipi LCD
Ekran Boyutu (Inch) 15.4
Ekran kartı chip seti INTEL GMA X3100
Sistem belleği türü DDR II
Standart Sistem Belleği (MB) 1024
Maks. Sistem Belleği (MB) 2.048
Sabit Disk (Gb) 80
Sabit Disk Devir Hızı (rpm) 5.400
Optik sürücü tipi DVD SUPER MULTI DVD-R/RW COMBO
Ses ON BOARD
Ses Bağlantıları HOPARLÖRE, SPDIF
Disket Sürücü YOK
Network 10/100
WLAN/Wi-Fi VAR
Pil Ömrü Cinsi LI-ION AKILLI PİL
Tasınabilir Bilgisayar Türü NOTEBOOK
xp gayet performanslı ama win7 soru işareti bu arada makine bu:Ram'ı 1 gb daha artırısanız win7 sorun olmaz sisteminizde!
Cpu Ailesi CELERON M
Cpu Hızı (Mhz) 1860
Ekran Tipi LCD
Ekran Boyutu (Inch) 15.4
Ekran kartı chip seti INTEL GMA X3100Sistem belleği türü DDR II
Standart Sistem Belleği (MB) 1024
Maks. Sistem Belleği (MB) 2.048
Sabit Disk (Gb) 80
Sabit Disk Devir Hızı (rpm) 5.400
Optik sürücü tipi DVD SUPER MULTI DVD-R/RW COMBO
Ses ON BOARD
Ses Bağlantıları HOPARLÖRE, SPDIF
Disket Sürücü YOK
Network 10/100
WLAN/Wi-Fi VAR
Pil Ömrü Cinsi LI-ION AKILLI PİL
Tasınabilir Bilgisayar Türü
herkes windows7 yi kurup bi bakması gerekiyor bence..
windows7 de ki yeniliklerdir , efeklerdir , performans hiçbir işletim sisteminde yok...windows xp de yenilikler , vista da da performans yok bunu anlamıyorsunuz..
bi windows 7 yi kurun ondan sonra naparsanız yapın ama şu windows 7 nin tadına bakınn!!!
Bu sisteme en iyi Xubuntu yakışır. Dene pişman olmazsın. 29 Ekim'de 9.10 (Karmic Koala) isimli yeni sürümü çıkacak istersen bekle onu indir... Widows 7'den daha güvenli ve daha hızlı bir işletim sistemine sahip olursun. Aşağıdaki linkte Netbook sürümü de var. İkisi de tamamen Türkçe.
Xubuntu: http://www.xubuntu.org/
Netbook sürümü ve diğerleri: http://www.ubuntu-tr.org/ubuntuindir/indir veya buradan: http://www.ubuntu.com/getubuntu/download-netbook
Beklediğinden daha fazlasını bulacaksın...
hahaha nicol adam sorsana bakalım linux hiç kullanmışmı ubuntuymuş adam kullanamazki onu eski takoz kafa dediğimiz hdd'ler gibi yönetilmesi güç program kurulumu güç uygulama çalıştırma güç güçte güç yani.
yeni nesil yazıcılar ve diğer donanımlarda çalışmayacağına göre sürücü sıkıntıları nedeni ile hiçte gerek yok ubuntu kurmaya.
o celeron makinada win7 çalışır sorunsuz ve birçok oyunuda gerek düşük gerekse orta seviyede açıp oynatır ama gidipte bir gta4 açmaz.
alphi'nin Linux'a yaklaşımını bilemem ama her şeyin bir ilki vardır... Senin hiç Linux kullanmadığın belli... 10 yıl öncesi gibi komutla çalışan bir Linux yok artık. Herşey grafiksel ortamda. Synaptic Paket yöneticisini açıp programlara çentik atmak zorsa hiç bilgisayar kullanmayalım. Yoksa anaokul çocukları güler bize.
HP Photosmart C3180 yazıcı kullanıyorum. Windows'a tanıtmak için kendi yazılımını yüklemek gerekiyor. Linux'ta ise kendisi otomatik tanıyor, yazma ve tarama işlemleri (XSane ile) tamamen otomatik olarak gerçekleşiyor. USB bellekler için de aynı şey geçerli; Windos'ta olduğu gibi sürücüye ihtiyaçları yok.
Şimdiye kadar Linux'ta yapmak isteyipte yapamadığım hiçbirşeyle karşılaşmadım. Tam aksine herşey Windows'dan daha kolay. Ses-Video düzenlemeden tutun Web-Grafik tasarımına kadar herşey mümkün. Hemde ücretsiz. Windows gibi sistem kaynaklarını sömürmüyor ve daha stabil çalışıyor. Güvenlik derdi de yok.
hahaha nicol adam sorsana bakalım linux hiç kullanmışmı ubuntuymuş adam kullanamazki onu eski takoz kafa dediğimiz hdd'ler gibi yönetilmesi güç program kurulumu güç uygulama çalıştırma güç güçte güç yani.
yeni nesil yazıcılar ve diğer donanımlarda çalışmayacağına göre sürücü sıkıntıları nedeni ile hiçte gerek yok ubuntu kurmaya.
o celeron makinada win7 çalışır sorunsuz ve birçok oyunuda gerek düşük gerekse orta seviyede açıp oynatır ama gidipte bir gta4 açmaz.Son Düzenleme: Nicoll ~ 26 Ağustos 2009 13:15
- 1
- 2