Cep pilleri hakkında 6 önemli bilgi!

CHIP Online
31-05-2012, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Cep telefonunuzun veya tabletinizin pili hakkındaki bu 6 gerçekten haberiniz var mı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/cep- ... li-bilgi_33940.html

Resimlerle: Pili en uzun dayanan 22 Android'li cep!

Lityum iyon piller, cep telefonlarının (ve tabletlerin) ekranlarının, işlemcilerinin hızla gelişmesini yakalayamıyorlar. Dolayısıyla pil ömrü, akıllı cep kullanıcılarının en büyük şikayetlerinden bir tanesi. Bu yazımızda akıllı ceplerin pilleri hakkında bilmeniz gereken 6 önemli bilgiyi bir araya getirdik.

1. Torba piller: "Torba" lityum iyon piller, dikkatle katmanlanmış anot ve katot yapraklarına, bunlar arasında ayırıcılara ve tüm bunlara işleyen bir likit elektrolite sahiptir. Tablet pilleri birkaç hücreli olabilse de (yeni iPad'in pili üç hücreli), akıllı cepler genellikle tek hücrelidir.

Pilin ucunda basılmış bir devre kartı, her hücrenin pozitif ve negatif terminallerine bağlanır ve kısa devrelere, fazla şarja ve zorla deşarja karşı aktif bir koruma sağlar. Torba lityum iyon hücreleri kırılgandır ve koruma olarak akıllı cebinizin kasasına güvenirler. Dolayısıyla genellikle kullanıcı için pek değiştirilebilir değillerdir.

Tüm konu: Cep pilleri hakkında 6 önemli bilgi!

Resimlerle: Pili en uzun dayanan 22 Android'li cep!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Makalemiz pil ömrü hakkında bilginizi genişletti mi?

erk2007
31-05-2012, 11:32   |  #2  
erk2007 avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Benim en büyük derdim hangi pil tam olarak bitirilip şarj edilmeli hangisi kesintili olarak edilebilir. Bu sorun yıllardır bu konuda en merak ettiğimşeylerden biri. Bu konuda çok hatalı bilgiler var sanıyorum halen daha.