Cep telefonlarının geleceği: Sosyal ağlar

CHIP Online
03-05-2009, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sosyal ağlar ve cep telefonlarının yolları kesişiyor. İşte geleceğin cepteki sosyal ağ trendleri!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Cep- ... al-aglar_12440.html

Bugünün akıllı cep telefonlarının artık neredeyse bildiğimiz anlamdaki bilgisayarlardan pek bir farkı kalmadı. Kendi işlemcileri, kendi bellekleri, kendi veri depolama yöntemleri ve tabi kendi internet bağlantıları var. Durum böyle olunca internetin en büyük trendi sosyal ağlar ile cep telefonlarının yolları kesişmeye başladı ve gelecekte tamamen iç içe olacaklar.

Tüm firmalar ardı ardına bu konuda adımlar atmaya başladı bile. İlk olarak Google'ın [url=""]Latitude[/url] adlı servisi ve iPhone reklamlarında görünen, Latitude'e çok benzeyen Loopt adlı uygulama göze çarpıyor. Yahoo'nun bunlara cevabı ise Friends on Fire adlı uygulama.

Yine iPhone için geliştirilen Centrl adlı uygulama, cepten sosyal ağlara tam erişim sağlıyor. CitySense adlı diğer bir uygulama ise ABD'deki üye kullanıcıların o anda nerede olduklarını bir harita üzerinde gösteriyor. Böylece gece dışarı çıkmadan önce kullanıcılar hangi eğlence mekanlarının boş, hangilerinin dolu olduğunu ayırt edebiliyorlar.

Tüm bunlar ilk etapta sayılabilen ve sosyalliği cebinizde taşımıza olanak veren uygulama ve servisler. Her ne kadar tüm bunların kullanıcı gizliliğini ihlal ettiğine dair sesler de yükselmeye başlasa da, görünüşe göre kullanıcılar kimin nerede olduğunu, ne yaptığını cepten görebilmek için bu riski almaya hazırlar. Asıl önemli olan nokta ise cepteki sosyalliğin şu anda yeni gelişmekte olması. Çok geçmeden özellikle genç kullanıcılar için bu tip uygulamalar cep telefonunun kendisi kadar vazgeçilmez olacak gibi görünüyor.

Tüm konu: Cep telefonlarının geleceği: Sosyal ağlar

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu uygulamalar kullanıcı gizliliğini tehdit ediyor mu?