Cep Telefonu İşletim Sistemi

nitec-84
21-10-2010, 17:06   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
270 mesaj

Merhaba Arkadaşlar Ben Her Hangi Cep Telefonu Markalarından İşletim Sistemi En Kaliteli  En Üstünü Olanların Hangisidir , Aşağılardan Hangisi Cep Telefonlara Uygundur veye Daha İyidir Kalitelidir
1)Android
2)Bada
3)BlackBeRry OS
4)İphone OS
5)Linux
6)Standart
7)Symbian
8)Windows Mobile

Feyk
21-10-2010, 18:18   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj

1)IPHONE 
2)BADA 
3)ANDROİD

NoteBook
22-10-2010, 02:19   |  #3  
NoteBook avatarı
Yıllanmış Üye
658 mesaj
Alıntı: nitec-84  
Merhaba Arkadaşlar Ben Her Hangi Cep Telefonu Markalarından İşletim Sistemi En Kaliteli  En Üstünü Olanların Hangisidir , Aşağılardan Hangisi Cep Telefonlara Uygundur veye Daha İyidir Kalitelidir
1)Android
2)Bada
3)BlackBeRry OS
4)İphone OS
5)Linux
6)Standart
7)Symbian
8)Windows

2-Bada  : Çok yeni bir teknoloji olmasa da dilinden anlayan insan sayısı çok az.Ayrıca sağlamlık ve uzun vadede iş görme olarak bakarsak sıkıntılıdır.
3-BlackBerry OS : Oldukça sağlam bir işletim sistemidir.Ancak kodlarındaki ufak yazılım eksiklikleri ve bu eksikliklerin kolayına çözümlenemeyecek olması profesyonel kullanıcıyı zor durumda bırakıyor.
4-Iphone OS : Sadece kendi çizdiği sınırlar içerisinde hareket özgürlüğü sağlayan bir işletim sistemi.Evet çok sağlam ama arıza durumunda kolay çözüme ulaşabileceğiniz bir işletim sistemi değil.
5-Linux : Kapalı kaynak kodların yaratıcısı linux'un cep telefonu işine gireceğini sanırım kimse tahmin etmezdi.Çünkü Iphone gibi kapalı bir sisteme sahip.Ancak Iphone'a göre biraz daha kullanım serbestliği var.
6-Standart : Diğer işletim sistemlerinin kullanıcıya sunduğu keyif verici özellikleri tam anlamıyla sunabildiği söylenemez.
7-Symbian OS : Nokia'nın para kaynağı.Açık kod yapısı ve arıza durumunda kolay çözüm sunması insanları yıllardır kendisine çekiyor.Ancak artık modası geçti ve hiç telefon kullanmayı bilmeyen birinin bile kolayca çözebileceği bir yapıya sahip olduğu için güvenli değil.
8-Windows Mobile : Cep telefonu piyasasına gireli az bir zaman olmamış olsa da profesyonelliği Sybian OS karşısında çok iddalı olmayan bir işletim sistemi.Ki asıl hedef avuç içi bilgisayarlar olan bu işletim sistemini kullanacak olan kesim öğrenci kesimi dediğimiz 200-500 TL arasındaki telefonlar ile ilgilenen kişiler değil de 2000 TL ye çıkan profesyonel kişiler olduğu ve bu kişilerin sayısı Türkiye şartlarında öğrenci kesimin yanında %10 gibi bir orana sahip olduğu için şimdilik bir kenarda durması gereken bir işletim sistemi.Yapısı itibari ile ilk akla gelen bilgisayar işletim sistemi gibi düşünülse de aslında epey farklı olan bir işletim sistemi.Yazılımsal kaynak kodları vs.. tam anlamıyla olmasa da yine de üst seviyede güvenli diyebiliriz.

Android.Aslında yorum yapmaya gerek yok.Ancak yine de bir şeyler söylemek gerekirse, gerek kullanım kolaylığı,gerek yazılımsal güvenlik ve arıza durumunda kolay çözüm bulunabilirliği ile şu anda işletim sistemi piyasasında 1 numara diyebiliriz.Rakip işletim sistemleri de var kendisine ama yine de en yakın rakibi ile arasında epey fark var.

Sonuç olarak.Sıralama yaparsak.
1-Android
2-Windows Mobile
3-Symbian OS ( Her şeye rağmen ) ya da Bada

berkcan_0
22-10-2010, 21:26   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,153 mesaj

simbian os 5800 al derim

Feyk
22-10-2010, 21:31   |  #5