Cep telefonu kanser yapıyor mu?

CHIP Online
14-08-2008, 17:34   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Günümüzün vazgeçilmez iletişim aracı cep telefonları gerçekten kansere davetiye çıkartıyor mu?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Cep- ... apiyor-mu_8221.html

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun geçtiğimiz ay cep telefonuyla ilgili yaptığı uyarılara ve kanser yaptığı ile ilgili kuşkulara ABD'de katıldı. Geçen aylarda Uğur Dündar'a ve hurriyet.com.tr'ye özel açıklamalarda bulunan Müftüoğlu, cep telefonun ilerisi için çok büyük tehlike yarattığını ve kanser vakalarının artacağını belirtmişti.

ABD Kanser Enstitüsü de bu bilgileri bugün açıkladığı araştırmayla onayladı. Enstitü, cep telefonunun riskleri konusunda birbirinden önemli 10 maddelik uyarı yayınladı, özellikle çocukların korunması gerektiğini vurguladı.

Amerika'nın en önemli kanser araştırma kurumlarından Pittsburg Kanser Enstitütüsü Direktörü Ronald Herberman 3 bin çalışanına iki sayfalık bir "memorandum" gönderek cep telefonu uyarısı yaptı. Herberman, kullanıcıların, cep telefonunun riskleri konusundaki bilimsel araştırma sonuçlarını beklemeden hemen önlem almaları gerektiğini duyurdu ve beyinleri gelişmekte olduğu için özellikle çocukların telefonlara karşı korunması gerektiğini vurguladı. Bildiriye imza koyan onkolog Devra Davis, "Beyninizle Rus ruleti oynamak istemiyorsanız uyarıları dikkate alın" dedi.

Tüm konu: Cep telefonu kanser yapıyor mu?


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Cep telefonunuzla konuşurken gerekli önlemleri alıyor musunuz?