Cep telefonu pazarı: Kim ne kadar sattı?

CHIP Online
29-08-2008, 06:43   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Nokia büyüyor mu? Samsung ne yapıyor? Sony Ericsson'u kim kurtaracak? İşte rakamlarla cep pazarı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Cep- ... dar-satti_8459.html

Araştırma şirketi Gartner'ın raporuna göre, cep telefonu satışları 2008 yılının ikinci çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 12 arttı.

Pazar lideri Nokia, 120 milyon cihaz satarak geçen seneye göre dünya pazar payını 3 birim daha artırarak yüzde 39,5'e ulaştı. Samsung ve LG de Pazar paylarını artıran şirketler olarak dikkat çekiyor. Motorola ve Sony Ericsson ise, kötü giden durumu düzeltemedi ve pazar paylarını kaybetmeyi sürdürdü.

Rapora göre, firmaların 2008 yılı ikinci çeyreğindeki satışları (milyon adet) ve pazar payları ile 2007 yılı ikinci çeyreği satış (milyon adet) ve pazar payı karşılaştırmaları şöyle:

[url="https://www.chip.com.tr/konu/Cep-telefonu-pazari-Kim-ne-kadar-satti_8459.html
"]Tabloyu görmek için tıklayın[/url]

AA

Tüm konu: Cep telefonu pazarı: Kim ne kadar sattı?

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Nokia ve Sony Ericsson... Aradaki fark ne?

Kapalı Hesap (34907)
29-08-2008, 07:50   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj

Nokia pazarda hakim görünüyor, ben nokia derim,çünkü 2.elde pazarda ürünlerin %90 nokia.satıcılar nokia telefonları havada kapıyorlar sony ericson sürümü yok almıyoruz diyorlar,yani ilk ve son sahibi olmak istemediğim ürünü almak istemem.bir süre sonra demode olan telefonu satıp yeni model almak gerektiğinde sıkıntı çekmek istemem.

mavieserim
29-08-2008, 08:53   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj

bence satış olarak nokia zaten hep revaşta ama şu bir gerçek ki sony nokia dan daha kaliteli ürünler üretiyor.. bir örnek vermke gerekirse benim W810i telefonumla ve N95 8GB(abimin) ile çekilen fotoğraf kalitesine baktığımız da hayli hayli sony daha kaliteli çekiyor.. nokia modellerinde sadece belli bir özelliğe yöneliyor oysa sony ise diğeer özellikleri eksik bırakmıyor...

benim tercihim sony nokia lar çok soğuk makinalar... kalas resmen

turust
29-08-2008, 09:39   |  #4  
Yıllanmış Üye
168 mesaj

alışmışız bir kere nokia ya .bu saatten sonra vazgeçebileceğimi sanmıyorum.
istemiyorum da. ;)

brokenidols
29-08-2008, 10:13   |  #5  
Yeni Üye
45 mesaj

Arkadaşlar ben elektronik mezunuyum ve 4 sene cep telefonu teknik servisliği yaptım yani tamircisiyim. Nokia her yönü ile bir numara bence en iyi işçilik en iyi yazılım en kolay menü en iyi elektronik malzeme ve en önemlisi süreklilik sadece nokiada var. Mesela çoğu markanın her modelinde batarya, şarj cihazı ve  soketi farklıdır asla süreklilikleri yoktur. ama noki ilk modelinden beri sadece iki şarj cihazı çeşidi vardır.ikinci beğendiğim marka eksikleri olsada sony ericsondur.çünkü modellerine harcanmış emek içini açtığınızdaa hemen belli oluyor ve yazılımıda oldukça gelişmiştir. En basit telefon kore telefonları yani samsung ve lg yani yazılım ve elektronik donanım olarak çok basit cihazlar.En rezili siemenstirzaten beceremedi ve benq ya sattı. motorolada kaliteli olsada en kabası bence.

omer_6134
29-08-2008, 13:28   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,788 mesaj

Nokia kendini kanıtlamış bir marka. Yaptığı telefonlar güzel. Ama Sony Ericsson bulunduğu yeri haketmiyor :(

ykp985
29-08-2008, 15:53   |  #7  
Taze Üye
2 mesaj

sony den şaşmam

TuncaBozkurt
29-08-2008, 18:31   |  #8  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Üst modellerde pek fark yok. Fakat alt ve orta seviye modellerde Sony Ericsson daha iyi tasarım ve daha çok özellik sunuyor.

elektrobeyin
29-08-2008, 20:29   |  #9  
Yıllanmış Üye
320 mesaj

Hemen hemen listedeki bütün telefonları kullandım ve Motorola'yı tek geçerim. Gerçekten çok sağlam ve kaliteli telefonlar çıkarıyor. Şu andada Motorola kullanmaktayım ve çok memnunum.

burakcekili
01-09-2008, 08:44   |  #10  
Taze Üye
11 mesaj

Ben Nokia 6630 kullanıcısıyım.Tam 2 senedir kullanıyorum ve her özelliğinden memnunum.Normal yapabildiğim konuşma müzik ve fotoğraf çekme dışında symbian işletim sistemi sayesinde ekstra uygulamalayar yükleyebiliyorum.Telefonumuda Nokia N73 Me ile değiştireceğim.Her zaman Nokia...

MorTeM
01-09-2008, 11:28   |  #11  
Taze Üye
13 mesaj

Bence, Nokia ürün yelpazesini sürekli olarak arttırdığından ve reklamını iyi yaptığından dolayı piyasada fazla satılan marka konumunda. Ben Sony Ericsson kullanıcısı olarak, piyasadaki düşüşünün yeterli ürün çeşidinin olmamasına bağlıyorum. Ama Sony Ericsson'un menü arayüzleri çok daha güzel.