Cep Telefonu Virüsleri!!!!

Kapalı Hesap (200174)
11-07-2011, 18:09   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj

Öncelikle merhaba arkadaşlar başıma gelen bir olay hakkında sizleri cep telefonu  virüsleri ve silinme yöntemleri hakkında bir kaç öneri vermek istedim belki birine lazım olur Gülüş
geçen cumartesi konya''ya gitmiştim özel bir iş için tabi sevdiğim bir insanın telefonundan bir kaç tane şarkı almak istedim blutut yöntemiyle çok özel biri olduğu için kıramadım kabul ettim şarkıları sonra telefon çift sim kartlı bir cihaz oldundan kartların birini görmemeye başladı karta ulaşmaya çalıştığımda şifre girin yada hata veriyor telefon resmen donuyordu kısa mesaj yolluyordu millete kendi başına bugün sabah ilk trabzon'a geldimde servise gittim biz bişey yabamayız yollayayım bölge servise baksınlar dedi telefonda benim hayat kaynağım resmen nerdeyse tüm işleri onla hallediyorum adamdan virüsler hakkında bilgi veren bir katalog aldım eve geldimde usb yoluyla telefonu bilgisayara taktım bu usb aygıtı şifreli olduğundan windows aygıta ulaşamıyor diyor bilgisayarı güvenli moda alınca aygıtı gördü ama bu seferde virüs programı açık olmadından telefona müdahale edemiyordu program filesten karpersky adlı dosyayı açıp kis.exe buna tıklayıp çalıştır dedim ve uyarı verdi güvenli modda bu riski falan olur diye bende yinede çalıştır dedim ve telefonda 3 tane virüs çıktı sildim ve şuan telefon ilk günnkü gibi fabrika ayarlarına bile aldım cihazı yinede kurtulamadım bu virüslerden işte o 3 vatan haini Gülüş
Servisten aldığım katalogta virüslerin adına göre zararlarınıda vermişler baya işime yaradı
CardBlock.A
Hafızaya şifre koyar hafıza kartının bozulmasını sağlar.Ayrıca sim kartıda etkiler
CommWarrior.B
Blutut yoluyla sızar cihazın aşırı yawaşlama ve kapanmasına yol açar
korunma yolu ise blutut ve mms ve gprs 'i kapatmak
Locknut.A
menüde gereksiz fazla ikon çıkartıp..Cihaz kapandıktan sonra açılmamasına kadar sebebiyet veriyormuş
en tehlikeli ise bu imiş İnternet özelliği olan telefonlara bulaştığında ilk bir kaç saat aktif olmayıp internet yoluyla kendi kendini güçlendirip öldürücü darbeyi vuruyormuş katalogta yazdığına göre
İnşallah yararlı olur bu bilgiler
Telefonum nokia 5230 dokunmatik ekran. Fazla özelliği olmasada hoşuma giden bir cihaz olduğu birde çift sim kart özelliği yüzünden kullanıyorum Gülüş

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (200174) ~ 11 Temmuz 2011 18:17
Alparslananadolu
11-07-2011, 18:48   |  #2  
Alparslananadolu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
642 mesaj

Paylaşım için teşekkürler.

Kapalı Hesap (200174)
16-07-2011, 18:09   |  #3  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj
Alıntı: speedxp  
ben nokia 6085 kullanıyorum(java işletim sistemi). buna virüs bulaşır mı? bulaşırsa nasıl temizlerim?
bulaşır ama bilgisayara takınca aygıtı temizlemesi çok kolay