Cep telefonunuzdaki verileri yedekleyin

CHIP Online
08-09-2008, 03:38   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

CHIP Online, cep telefonunuzdaki verilerinizi güvenle nasıl yedekleyeceğinizi açıklıyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Cep- ... edekleyin_7103.html

Cep telefonları hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer aldığını hepimiz biliyoruz. 'Issız bir adaya düşseniz yanınıza alacağınız üç şey ne olurdu?' sorusuna yanıt verenler herhalde genellikle listelerinde cep telefonuna da mutlaka yer verirlerdi.

Cep telefonları geliştikçe artık içeriğinde resim, video ve çeşitli yazılımları barındırabilecek hale geldi. Hal böyle olunca cep telefonları kişilerin verilerini de sakladığı bir aygıt haline geldi. Her an yanınızda taşıdığınız bu verileriniz acaba gerçekten tamamiyle güvende mi?

Cep telefonlarının çalınması ya da virüslerin saldırısına uğraması durumunda yitirilen cep telefonunun yanında önemli veriler de elden gidiyor. Örneğin telefon numaraları, kişisel video ve resim dosyaları virüs saldırısından zarar gördüğünde ya da cep telefonunun çaldırıldığı durumlarda bu dosyalar kaybedilebiliyor.

Oysa bu hadiseler başınıza gelmeden önleminizi almanız durumunda olası tehlikelerden minimum zararla kurtulabilirsiniz. Böylece cep telefonunuzun başına bir şey gelmesi durumunda bile verilerinizi tehlikeye atmamış olursunuz.

CHIP Online, Sony Ericsson mobil telefonlarında verilerinizi nasıl güvenli bir şekilde yedekleyebileceğinizi açıklıyor. Bu makalemizden sonra cep telefonunuzdaki verileri bilgisayarınıza yedekleyerek bu tip olumsuz durumlarda karşılaştığınızda verilerinizi bilgisayarınızdan telefonunuza kolayca aktarabilecek durumda olacaksınız.

Tüm yapmanız gereken 'MyPhoneBackUp' isimli yazılımı sisteminize kurmak; üstelik yazılım ücretsiz. Bunun dışında internet bağlantınız ve 'Bluetooth' destekli bir telefona ihtiyacınız olacak. Bu freeware yazılım, aynı zamanda cep telefonlarınızdaki SMS'leri ve arama kayıtlarını dahi sisteminize yüklemenize olanak tanıyor.

Biz bu incelememizde standart bir Bluetooth'a sahip Sony Ericsson cep telefonunu kullandık. Bir sonraki sayfamızdaki adımları takip ederek siz de verilerinizi kolayca yedekleyebileceksiniz.


Tüm konu: Cep telefonunuzdaki verileri yedekleyin


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Cep telefonunuzdaki verilerin yedeğini alıyor musunuz?

waybe
08-09-2008, 19:14   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,376 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

hayır almıyom bazen hafıza kartımı yedekliyom

DarkHellKnightX
08-09-2008, 20:56   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,663 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

ben nokia pc suit ile alıyorum :D

omer_6134
09-09-2008, 01:16   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,789 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

Tartışıyoruz: Cep telefonunuzdaki verilerin yedeğini alıyor musunuz?

Hiç böyle bir şey düşünmedim . Gerek duymadığımdanda yedeğini almayacağım ....

beepha
15-09-2008, 21:33   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
156 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2006

şimdi benim anlamadığım bi konu var

backup alıyoruz da aldığımız yedeği nasıl yüklücez gerektiinde

özellikleri süper ben cok mesaj yazan bir cep telefonu kullanıcısı olduğum için acaip işime yaradı diyebilirim T9 belasıyla uğraşmaktan kurtuldum kelime eklemekten bıkmıştım artık :)

Son Düzenleme: beepha ~ 15 Eylül 2008 21:35