Cepte veri tüketiminizi azaltmanın 9 yolu

CHIP Online
23-07-2012, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Cep telefonunuzda ayda 1-2GB veriyi kolayca tüketenlerden misiniz? Bu ipuçları tam size göre!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/cep ... n-9-yolu_34923.html

Resimlerle: İşte yeni Android; Jelly Bean

İnternette gezinirken harcadığımız veri miktarı giderek artıyor. Bunun nedeni ortalama bir web sayfasının, resimlerin ve videoların boyutlarının giderek büyümesi. Mobil cihazımızda bulunan 3G gibi hızlı bağlantılar da aylık veri limitimizi hızla doldurmamıza yardımcı oluyor. Öyle ki, cep telefonunuzla ayda 1GB'ı aşmanız işten bile değil. Peki veri kotanızı daha tasarruflu nasıl kullanabilirsiniz?


Mümkün olduğunda Wi-Fi'a bağlanın


Bunu zaten biliyorsunuz, ancak mümkün olduğunca çok Wi-Fi bağlantısını kullanmak, veri tüketiminizi azaltmanın en kolay yoludur. Arkadaşınızın evinde, işte, internet bağlantısının bulunduğu kafelerde, barlarda ve istasyonlarda Wi-Fi bağlantısını kullanın.


Videolara dikkat edin


5 dakikalık bir YouTube videosu 5-10MB veri tüketebiliyor. Yüksek kalitede izlediğiniz videolarda bu miktar çok daha yukarılara çıkabilir. Wi-Fi bağlantınız olmadığı sürece video seyretmemeniz yerinde olacaktır.


Müzikleri yerel olarak dinleyin


Dışarıyken video izlemek yerine muhtemelen daha çok müzik dinliyorsunuz. Ancak bunu çevrimiçi müzik hizmetleri üzerinden yapıyorsanız, bir saatlik müziğin 50-70MB'lık veri tüketebileceğini göz önünde bulundurun. Bazı hizmetler, müziği önceden önbelleğe almanıza izin veriyor - bu işlevi kullanın.


Tüm Konu: Cepte veri tüketiminizi azaltmanın 9 yolu

Resimlerle: İşte yeni Android; Jelly Bean

Kaynak: www.chip.com.tr