Çeşitli EXE Hataları

TurkDsgn
31-07-2006, 19:28   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

Merhabalar,

Dergiye üyeyim fakat hiç forumlara girmemiştim, hatalar çoğalınca sizlere sormak istedim..

Bilgisayarım yıldırım düşmesi sonucu bozulmuştu, neyse yeni pc sonunda geldi, gelirken de xp kurmuşlar ama yeni kurulmasına rağmen, bikaç saat sonra, her türlü exe hatasını almaya başladım. paint açtığımda hemen hata veriyor ve kapatılması gerekiyor diyor kapatılıyor. notepad, ve dahası.. Hatta pc'yi kapatırken logonuni.exe bile hata veriyor o düzey.. PC ilk geldiğinde norton kuruluydu nortonu hemen silmiştim, bi sebep ondandır diye düşündüm ama devam edince hep, format attım..

Format attım dün fakat bugün yine bazı exe hataları yine başladı. drwtsn32.exe filan hep hata çıkartıyor, programlar iyice cozutuyor. yani hiç bi işlem yapamıyorum reset atıp tekrar başlatıyorum, biraz normal duruyor sonra yine aynı oluyor..

Acaba bu sorun neden kaynaklanıyor ?

PC Özellikleri: P4 3.0, Çift Çekirdek işlemci, 1gb ddr2 ram, 160 gb hdd.

Yardımcı Olursanız Sevinirim..

Saygılarımla

Son Düzenleme: TurkDsgn ~ 31 Temmuz 2006 19:30
viking20
31-07-2006, 20:04   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

drwtsn32.exe ile alakalı problem :

logonui.exe ile alakalı problem:

Format,Sorunlar,Püf Noktalar, vs..

[bilgisayarım sürekl, explorer, iexplorer, drwtsn.exe hataları veriyor (hata raporu gonder, gonderme) seklinde cikan hatalardan ve durup dururken kapanıyor...]alıntı.:

------------------------------------------
Error Messages for Windows v2.9[hata mesajları hakkında farklı açıklamalar için alternatif araç]:freeware

Son Düzenleme: viking20 ~ 31 Temmuz 2006 20:19
TurkDsgn
31-07-2006, 20:29   |  #3  
OP Taze Üye
10 mesaj

çok teşekkürler, fakat; logonui.exe ile ilgili problemler temayla alakalı linkler :) zaten şu an o problem yok sadece exe kapatma olayı var yani, eskiye göre daha az yani formattan öncesi ve sonrası, ama bazen sapıtıyor nedenini çözemedim

mesela, drwtsn32.exe hakkındaki yazıyı okuduktan sonra yapmak için o bölüme giriyorum sonuç ;

gibi :)

Son Düzenleme: TurkDsgn ~ 01 Ağustos 2006 00:46
black_flood
31-07-2006, 21:04   |  #4  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

doktorwatson hatası o hata yalnız 2 sebebi var bunu.birincisi ram 2.side execute veri yürütme engelleme servisi işlemcideki bu hataya neden oluyor onu devre dışı bırak eğer çok gerekli değilse benim amd athlon64'tede aynı hatayı alıyordum en sonunda devre dışı bıraktım execute bu hata çözüldü.

TurkDsgn
01-08-2006, 00:45   |  #5  
OP Taze Üye
10 mesaj

kusura bakmazsanız execute veri yürütme engelleme servisi nedir nasıl kapatılır ? bikaç kişiye sordum aynı ben gibi ilk defa duyuyoruz dediler de :)