Chatbot yazılım

Sezerkaratas
30-01-2021, 16:48   |  #1  
Sezerkaratas avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2021

Merhabalar . İleri düzey bir yazılım bilgim yok . Fakat yazılım mantığına aşinayım çabuk öğreniyorum . Bir chatbot a ihtiyacım var . Şirketimin whatsapp ve instagram hesaplarında kullanacağım .

Wazzup diye bir web sitesi var ve multichanel inbox ve api sağlıyor . Yani gelen mesajı benim yazılımıma gönderiyor . Benimde mesaj göndermeme izin veriyor . Javascript dili ile api sağlıyor . Bende o zaman javascript öğreneyim diyorum . Java script için bir chatbot kütüphaneside buldum . 

ama tam olarak sistemin nasıl olması lazım kafamda oturtamadım . Şimdi kendi yapacağım chatbot yazılımımı sunucuma yükleyeceğim gelen veriyi işleyip tekrar geri göndericek . Doğrumudur mantık bu mu ? Yoksa ben bir yerde mantık hatası mı yapıyorum .

Şimdi birde şöyle bir kafamda oturtamadığım sorun var . Şimdi bir müşteri mesaj attı chatbot o müşteri için çalışmaya başladı . Diyelim ki chat bot bölüm bölüm . Giriş - gelişme - sonuç ..

1. müşteri geldi chat bot ile sohbete başladı . Ve gelişme bölümüne geldi . Yani şöyle

Müşteri : merhaba

bot:merhaba

müşteri : bu ürün var mı ?

bot : mevcut efendim     Gibi . Bu müşteri şuan gelişme bölümünde . 

yeni bir müşteri daha geldi merhaba yazdı .

bu müşteride giriş bölümünde . Bunlar işin farklı işlemler  yapması gerekli olacaktır . Javascript ile böyle bir şey mümkün mü ? Yoksa farklı bir dil mi öğrenmeliyim ?


yardımcı olursanız çok sevinirim