yine başlamayın ya...
insanların espri anlayışının ne kadar düştüğünün bir göstergesi bütün bu dedikleriniz.
nelerle uğraştığınızın, aslında gğlmek için ne kadar aciz bir duruma düştüğünüzün bir göstergesi.
bana göre bütün bunlar forumda "hadi en tipsiz adamları bulalım da gülelim" ya da yine biraz daha insaflısı olarak "hadi buzda kayıp tepe taklak düşen adamları izleyelim gülelim" demekten bir farkı yok elbette.
ve bunlar nasrettin hoca gibi bir geleneğimizin ardına hiç yakışmıyor.
evet buradaki hatalar ikinci söylediğim güldürü anlayışıyla paraleldir. ve insanın "elinde olmadan" çevreden -alışamadığı klavye- kısa bir dalgınlıktan kaynaklanan hatalarından -aslında bize göre hata sayılmazçğnkü genel olarak anlatılmak istenen anlatılmıştır.
evet bu tür davranışlar insanın kendisini diğer insanlardan anlık olarak üstün görüp tepeden bakıp sırıtmasından başka birşey değildir.
Chip Hakkında
- 1
- 2
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj
eltahir"Merd-i Kıpti şecaat arz ederken sirkatin söyler" diye bir söz vardır. İngilizce büyük "İ" olmadığını ifade ederken o yaptığınız hata da ne öyle; "yanlız". Doğrusu "yalnız".Tabi yorum biraz ağır olmuş. Anlam itibari ile yerine otursa da ağır olmuş. Sonuçta bu konu üzerine ihtisas yapmış birisi olmamakla birlikte, eğitim sistemimizin gerekli altyapıyı oluşturduğunu yabana atmamak gerekiyor. BununYaşar Tuna ZorluAma insanlık hali derler ya, bizimkisi de o misal. Hatalarımız oluyor.açıklamasını yeğlerim.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (138175) ~ 14 Haziran 2009 22:37
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Yaşar Tuna ZorluTabi yorum biraz ağır olmuş. Anlam itibari ile yerine otursa da ağır olmuş. Sonuçta bu konu üzerine ihtisas yapmış birisi olmamakla birlikte, eğitim sistemimizin gerekli altyapıyı oluşturduğunu yabana atmamak gerekiyor. Bunun yerineAnlam itibarıyla elbette aynı olmaz, alınmayın lütfen. Bu bir benzetme ve benzetmelerde birebir hiçbir zaman aynı değildir kastedilen. "Aslan gibi çocuk" dediğimizde o kişinin pençeleri filan olduğunu kastetmeyiz, cesaretine vurgu yapılır.açıklamasını yeğlerim.Ama insanlık hali derler ya, bizimkisi de o misal. Hatalarımız oluyor.
Benim de demek istediğim, bir hatayı düzeltirken daha vahim bir hata yapıyorsunuz idi.
Sürç-i lisan ettiysem affola. Eğer incittiysem de özür dilerim.
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj
eltahirAnlam itibarıyla elbette aynı olmaz, alınmayın lütfen. Bu bir benzetme ve benzetmelerde birebir hiçbir zaman aynı değildir kastedilen. "Aslan gibi çocuk" dediğimizde o kişinin pençeleri filan olduğunu kastetmeyiz, cesaretine vurgu yapılır.Estağfirullah efendim. Sadece "vur dedikse öldür demedik" ifadesi yorumunuzdan sonra aklımda yankılanmakta. Daha hafif kelimeler, daha kırıcı olmayan ifade yöntemleri mevcut. Yoksa herkesin hatası var. Dakika itibari ile özenle hazırlanmış herhangi bir belgede, makalede veya yazıda bu hataları görmek gayet normal. Önemli olan hepimizin insani özellikleri olduğuna atıfta bulunmak. Sakın cümlelerimi "sidik yarıştırıyor" edasıyla anlamayın, yoksa üzülürüm.
Benim de demek istediğim, bir hatayı düzeltirken daha vahim bir hata yapıyorsunuz idi.
Sürç-i lisan ettiysem affola. Eğer incittiysem de özür dilerim.İyi geceler...
Son Düzenleme: Kapalı Hesap (138175) ~ 14 Haziran 2009 23:11
- 1
- 2