Chip İpucu hakkında soru!(seagate hdd ile ilgili)

UnsPoKen666
24-10-2009, 10:26   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

merhaba sabah yazınızı okudum benimde bir seagate harici harddiskim var aynı şekilde bir anda çalışmama başladı ancak benimkinin ilk açılışta motor çalışıyor ama çalışmayı yarıda kesiyor bir anda duruyor ve yeniden başlıyor bana bu konuda yardımcı olur musunuz? İlgileriniz için çok teşekkür ederim şimdiden<arici sabit disk hatasıCHIP Redaktörü Berk Ergin çıktığı bir seyahat esnasında taşınabilir sabit diskini de yanına aldı. Seyahat bittiğinde Berk bey'i kötü bir sürpriz bekliyordu. Çektiği onlarca fotoğraf ve kişisel bilgilerinin bulunduğu sabit diski artık çalışmıyordu. Disk seyahat esnasında bozulmuştu.

Yanan Devre: Disk kutusunun yanan devresi sabit diskin de çalışmasını engelliyordu.
Geçerli Uygulamalar:<
1Harici Sabit Disk
Sarsılma
Hemen sabit diski test merkezimize alarak incelemeye başladık. Sorunu ilk başlarda sarsılmadan meydana geldiğini ve bunun yüksek ihtimalle düzeltilemeyeceğini düşünüyorduk. Zira bu tip durumlarda diskin plakaları zarar görüyor ve veriler okunamaz hale geliyordu. Böyle bir durumda yapılması gereken tek şey profesyonel veri kurtarma çözümleriydi. Fakat diski biraz daha incelediğimizde, diskin bilgisayara takıldığında hiçbir tepki vermediğin gördük. Sabit diskin çalışması gereken motorundan bile hiç ses gelmiyordu.

Yanan Devre

Eğer sabit disk çalışmıyorsa diske elektrik gitmiyor demekti. Bu durumda harici sabit diskin kutusunu söktük ve başka bir kutu bulduk. Daha sonra seagate marka diski bu kutuya monte ettik. Sonuç şaşırtıcıydı. Disk sorunsuz çalışıyordu ve içindeki verilere de erişebiliyorduk. Sorunun harici diskin kutusundaki yanan devrelerden kaynaklandığını fark ettik.

Son Düzenleme: TuncaBozkurt ~ 24 Ekim 2009 17:57