Ocak 2006 da yayınlanan dergideki chip media pcyi yapmaya karar verdim.Gerçi tam olarak media pc değilde ben o hale getirmek istiyorum.
Elimdeki bilgisayar :
-Amd Sempron 2600
-768 MB Ram (512+256)
-FX5500 ekran kartı
-200 gb harddisk
-Avermedia ekran kartı
-Chipin önerdiği 2Gb compactflash ve ide adaptörünü almayı düşünüyorum
ilk önce silverstonun güzel bi kasasını buldum.Fazla yer kaplamıyor ve şık.Power supply si fanlı ama fansız bi tane monte edecem.Benim sorunlarım donanımla ilgili değil pek yazılımla ilgili.Bu arada işlemci hızını düşürecem ve büyükce fansız bi soğutucu takıcam
Merak ettiklerim ise bu sistemde
1.Dr.Divx ile film çevirmeye kalkarsam bi sorun yaşarmıyım?
2.Tv kartı ile kameramla çektiğim videoları bilg aktarmak istiyorum bi sorun yaşarmıyım?
3.ekran kartının tv çıkışında güzel görüntü alabilirmiyim sadece film izlemek için?(bir keresinde denemiştim ama ekran çözünürlüğünnden pek memnun değilim)
Şimdilik aklıma bu kadar geldi.Kafamı karıştıran cf kartı bi sorun yaparmı bu sorduklarımla.Bilgisayar yaklaşık olarak günün 12-15 saati çalışacak.
Cevaplarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkürler
Hayatta başarılar
Chip Media Pc
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.merhabalar,
işinize karışmak gibi olmasın ama eğer işlemcide fan kullanılmayacaksa kasa içi hava sirkülasyonu çok iyi yapılmalı ki bu ilave büyük bir fan demek.bilgisayar 10-15 saat çalışacak ve işlemler genellikle video ile ilgili (divx vs.) olacaksa işlemcideki fanı kaldırmak performansı olumsuz etkileyebilir.
yaklaşık 2 ay önce adsl modemimin oluşturduğu küçük networke bir file server işlemi görecek mini bir pc yapmaya karar verdim. parçalar sizinki kadar performans sağlamayacak ama file server işlemi için yeterli olacaktı. amacım bu bilgisayarı boş bir dijital uydu alıcısı kutusuna yerleştirmekti. eski bir p3 onboard anakart işimi görecek ama işlemcideki ısı ve güç kaynağının büyüklüğü beni engelliyor. işlemci olarak p3 veya celeron yerine via c3 kullanacağım ki ısı problem olmasın. ama güç kaynağı hala engel. shuttle barebone pc lerdeki güç kaynaklarını bulmaya çalışıyorum ama sanırım pahalı olacak. benim kafama takılan şey, kasa olarak illa ki mini itx mi kullanmalıyım yoksa uygun halde modifiye edilmiş dijital receiver kutusu işimi görür mü ? eldeki kaynakları değerlendirmek varken kasa ve anakart için yüzlerce ytl masraf mı yapmak gerekiyor ?
bu ayki yazıyı bir çırpıda okudum ve projem için çok faydalı buldum.
herkese teşekkür ediyorum ve görüş ve eleştirilerinizi bekliyorum.
saygılar, selamlar.