Bayiye tek tek, aldığım tüm dergileri sordum. Ayıptır söylemesi bilgisayardı, tarihti, bilimdi derken aylık evime 7-8 dergi giriyor. Allah size de nasip etsin inşallah. (:
Bu ayki CHIP'in beni en çok ilgilendiren kısmı Ev Ağı kitapçığı ve DVD'de bununla ilgili eğitim oldu. Şimdilik detayına girmeden baktım, bu hafta iyice bir tırmıklarım.
İkinci olarak yakın bir zamanda Intel Core i7 işlemci almayı düşündüğüm için işlemci testi de beklentimi fazlasıyla karşıladı. AMD işlemci kullanmadım şu ana kadar ve CHIP'in tavsiyesini görünce bir an AMD Phenom için tereddüt ettim ama ağabeyimin 'AMD, birden fazla uygulama birlikte çalıştığında sı.....yor.' deyince Intel'e sadık kalmaya karar verdim.
Dergide Antivirüs programlarıyla ilgili bence gereksiz yer dolduran bir bölüm var ve okumadan geçtim. Bilgi vermekten ziyade firmaları hoşnut etmeye yönelik algıladım. Hepsi iyiyse hepsini mi alalım kardeşim? Bilgisayar dergilerinin ilk görevi, objektiflik olmalı.
Taşınabilir yazılımlar ve USB belleklerle ilgili uzun uzun bölümler var, ilgimi çekmediğimden oraya da pek bakmadım.Windows 7 ile ilgili detaylı inceleme ve testlerin yanısıra çok sayıda ipucunun yer aldığı bir bölüm var. Geniş zamanda uygulanabilirliğine detaylı bakacağım. Haftaiçi bakamıyorum haliyle.
Ve epeydir dergi okurlarının sorduğu BIOS ayarlarıyla ilgili bir bölüm var, bunu da tırmıklama niyetindeyim.Şöyle bir üzerinden geçtim ama genel olarak CHIP'in olumlu bir dönüşüm içinde olduğunu söylemek yanlış olmaz.