CHIP Nisan 2010 Sayısı Genel

Der Rote BaroN
29-03-2010, 21:07   |  #1  
Der Rote BaroN avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,531 mesaj

Bayiye tek tek, aldığım tüm dergileri sordum. Ayıptır söylemesi bilgisayardı, tarihti, bilimdi derken aylık evime 7-8 dergi giriyor. Allah size de nasip etsin inşallah. (:

Bu ayki CHIP'in beni en çok ilgilendiren kısmı Ev Ağı kitapçığı ve DVD'de bununla ilgili eğitim oldu. Şimdilik detayına girmeden baktım, bu hafta iyice bir tırmıklarım.

İkinci olarak yakın bir zamanda Intel Core i7 işlemci almayı düşündüğüm için işlemci testi de beklentimi fazlasıyla karşıladı. AMD işlemci kullanmadım şu ana kadar ve CHIP'in tavsiyesini görünce bir an AMD Phenom için tereddüt ettim ama ağabeyimin 'AMD, birden fazla uygulama birlikte çalıştığında sı.....yor.' deyince Intel'e sadık kalmaya karar verdim.

Dergide Antivirüs programlarıyla ilgili bence gereksiz yer dolduran bir bölüm var ve okumadan geçtim. Bilgi vermekten ziyade firmaları hoşnut etmeye yönelik algıladım. Hepsi iyiyse hepsini mi alalım kardeşim? Bilgisayar dergilerinin ilk görevi, objektiflik olmalı.

Taşınabilir yazılımlar ve USB belleklerle ilgili uzun uzun bölümler var, ilgimi çekmediğimden oraya da pek bakmadım.Windows 7 ile ilgili detaylı inceleme ve testlerin yanısıra çok sayıda ipucunun yer aldığı bir bölüm var. Geniş zamanda uygulanabilirliğine detaylı bakacağım. Haftaiçi bakamıyorum haliyle.

Ve epeydir dergi okurlarının sorduğu BIOS ayarlarıyla ilgili bir bölüm var, bunu da tırmıklama niyetindeyim.Şöyle bir üzerinden geçtim ama genel olarak CHIP'in olumlu bir dönüşüm içinde olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Son Düzenleme: Der Rote BaroN ~ 29 Mart 2010 21:07
proofweb
29-03-2010, 21:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
147 mesaj

Teşekkürler,Nisan Ayı Sayısı Daha Anasayfada Yayınlanmamış En Azından Neler Olduğunuz Az Çok Sizden Öğrendik :]

ADEM-KAYA
29-03-2010, 21:22   |  #3  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

İşlemciniz E8400 ve çoğu uygulamada size yetmesi lazım.

İ7 değilde 6 çekirdekli AMD işlemci ve 890 çipsete geçebilirsiniz.

İşlemci testleri:

Son Düzenleme: ADEM-KAYA ~ 29 Mart 2010 21:27
Der Rote BaroN
29-03-2010, 21:27   |  #4  
Der Rote BaroN avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,531 mesaj

Zaten dergide de 6 çekirdekli işlemcilerin geldiği yazıyor. Bu nedenle 4 çekirdeklilerin fiyatı düşecektir veya doğrudan 6 çekirdekli de alabiliriz.

Bad Company MP için yetmiyor, kasılıyor devamlı. (:

IceManF1
29-03-2010, 21:45   |  #5  
IceManF1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,542 mesaj

Bu ayki sayının tanıtımı sitede yapıldı mı?

Yapıldıysa adresini verir misiniz?

Der Rote BaroN
29-03-2010, 22:41   |  #6  
Der Rote BaroN avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,531 mesaj

Çok enteresan. An itibariyle halen yapılmamış, Mart Sayısı duruyor. Ee o zaman alın size Nisan 2010 kapağı:

IceManF1
30-03-2010, 16:51   |  #7  
IceManF1 avatarı
Yıllanmış Üye
3,542 mesaj

CPU/GPU Rehberini merak ediyorum.İnşallah günceldir.

BIOS yazısı da ilgimi çekti.

Bakalım yeni dergi nasılmış?

proofweb
30-03-2010, 23:27   |  #8  
Yıllanmış Üye
147 mesaj

Nisan Ayısı Anasayfada yayınlanmı ama linke tıklayınca tekrar anasayfaya gidiyor
nasıl bir iş anlayamadım gitti doğrusu

fLopHy
31-03-2010, 00:15   |  #9  
fLopHy avatarı
Taze Üye
6 mesaj

nisan 2010 sayısında usb 3.0 hakkında verilen bilgiler gerçekten güzel ve ilgi çekici

ECHELON_
31-03-2010, 21:43   |  #10  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

chıpın bir dönşüm içinde olduğunu söylemişiniz ama ben fazla bir şey görmüyorum içerik olarak bir süredir bir furya "güvenlik açıkları" evet bu bir sorun "son model hack tiyolorı" evet bu da bir strateji ki artık pcnette olayı çaktı herkes güvenlik üzerine atıp tutuyor ve tutuyorki hack içerikli ve güvenlik içerikli sayılar kapış kapış satılıyor birazda bu büyük birader olayına benzedi "ben sizi koruyorum, ben sizin için varım" antiviruz firması söylemlerinin izdüşümleri sanki bu yayın stratejileri madem gerçekten çok çok güvenlik sorunları var -evet var muhakkak- neden daha çok linux tabanlı sistemlerle ilgili bilgi ve güvenlik önlemleri sunmuyorsunuz mesela ms windows için ipucu kısmı var neden gnu linux için ipucu kısmı olmasın mesela o kocaman pardus yapılanması ne yapar ne eder nasıl çalışır hiç mi vakit bulamazda chıpe her ay linux sistemler için güvenlik vs. nitelikli makaleler tiyolar yazmaz anlamıyorum koskoca chıp iki sayfa ayırmaz mı  bunlara... tüm bunlardan sonra dergiyi alan arkadaşlara şunu sormak istiyorum backtrack ile ilgili ayrıntılı bilgi var mıdır bilgilendirir misiniz beni

Son Düzenleme: ECHELON_ ~ 31 Mart 2010 21:46
matrax551
16-04-2010, 08:13   |  #11  
Yıllanmış Üye
801 mesaj

nisan ayında portable olrak neler var arkadaşlar?