Chip Online Çok Hızlı Açılıyor
Superonline reklamı kokuyor bu paylaşım. :)Reklam yapacak biri değilim. Babamın oğlu değil ki reklamanı yapayım. Sadece ne oluyorsa onu söylüyorum. Şuan Firefox ile yazıyorum ancak daha önce siteye giremiyordum bile. Hem de 8 Mbit/s'e kadar sınırsız ile.Konuyu nasıl anladığına göre değişir. Göreceli bir durum tabii ki... Superonline ile sorun yaşarsam gözümü kırpmam üzerini çizerim ve bir çok forumda bu durumu paylaşırım. Herkes bilsin ne olduklarını... :D
ne kadar ödüyorsun ayıptır sorması
ne kadar ödüyorsun ayıptır sorması20 Mbit/s kampanyalı. İlk 3 ay 9.99 YTL, Diğer aylar 49 YTL. 24 ay sözleşmeli. Modem + kurulum ücretsiz. 29 YTL aktivasyon ücreti alıyorlar.
İlk ay faturası gelsin önce, biraz daha netlik kazanacak. TTNET'ten yediğimiz KAZIĞI inşallah Superonline'dan yemeyiz. :)
inş bende kablo net kullanıyorum sınırsız 1 lik 35 tl veriyorum gerçekten iyi bir fiyatı var
kardeş fiberoptik benim bulumdugum bölgede olsa bi saniye durmam gecerim bölgesinde fiber altyapısı olanlar hic durmasın bence ttnetten ve digerlerinden cok ama cok avantajlı telefon zorunlulugu yok indirimide var ve vaat ettigi hızı tam olarka veriyor
senin durumuna gelince şimdiden kıskanmaya başladım :))
Chip Upload Hızını Eger 8 Mbit Karşılamıyorsa 1000 Mbit Kullanın Bi Fark Olmıyıcak
Ping Olayı Yüzünden Hızlı Açılıyo Olabilir
Speettest.com Da Bakarmısın Kaç Ping Var
Chip Upload Hızını Eger 8 Mbit Karşılamıyorsa 1000 Mbit Kullanın Bi Fark OlmıyıcakPing: 11 msPing Olayı Yüzünden Hızlı Açılıyo Olabilir
Speettest.com Da Bakarmısın Kaç Ping
Download: 20.27 Mbps
Upload: 8.9 MbpsGözlerim yaşardı. Daha bir hafta önceye kadar Firefox ile siteye giremiyordum bile. Ne oldu, ne değişti? :)
Bence Yamuk TTnet Doping İle Giriyom 16-15 Ms Ping Var
Gayet İyi Ama Diger Siteler Chip'e Göre Çok Hızlı Mesele Frmtr Çok Daha Fazla Yazı Falan Var Ama Daha Hızlı
Ping: 11 mseğer bunu paylaşmasaydın bu sefer herkes firefox yavaş diye firefoxu şikayet edecekti ama aslında suç firefox ta değil suç superonline kullanmamak
Download: 20.27 Mbps
Upload: 8.9 MbpsGözlerim yaşardı. Daha bir hafta önceye kadar Firefox ile siteye giremiyordum bile. Ne oldu, ne değişti? :)
buda olayda tıpkı fatmagülün suçuna dödü suç önce firefox sonra net firmasına döndü net hızınız gayet yüksek pingte düşük geçenlerde ping 5 te olmuştu 50 de :))Bunun nedeni doğrudan ping değil. Yavaşlığın olduğu zaman da test etmiştim. Herşey normal gibi gözüküyor. DNS ayarlarım sürekli açık. Hani DNS'den kaynaklansa, kullandığım DNS'ler hep aynı. Ancak DNS ayarlarını da kapatıp bir süre denedim. Aynı tas aynı hamam. :D TTNET ile hızım 6.7 Mbit/s civarlarındaydı. Fazlasıyla yeter. Diğer siteler daha önce belirttiğim gibi hızlı açılıyordu. sadece Chip Online Firefox ve Chrome'da FECİ halde yavaş açılıyordu. Hatta çoğu kez hiç bağlanmıyordu bile.Chip'in söylediği SpeedyFox'ı kurdum hız arttı ancak sorun kısmen devam ediyordu. Derken gittim Firefox'un resmi sitesine bir hata raporu yazdım. Chip Online'a Firefox ile çok yavaş girdiğimi ancak Internet Explorer ile çok hızlı girdiğimi belirttim. Şuan Internet Explorer'da değişen birşey yok. Hız kısmen artmış durumda ancak OHA dedirtecek kadar değil. Haha. Firefox neden bu kadar hızlandı? Bu durum daha çok Superonline'a geçtikten sonra oldu. Acaba sorun TTNET veya modem ayarlarıyla mı ilgili? Çünkü Superonline ile birlikte modem de değişti.
Benim gördüğüm Firefox olağanın dışında çok hızkı sitelere giriyor. Kısmen de olsa bazı sitelerde nefesi kesiliyor. :D Ancak genel olarak çok hızlı.... Fazlasıyla memnun ediyor. Örneğin, biraz önce Facebook'a girdim. Eskiye oranla %100'lük bir hızlanma olduğunu anlamak mümkün. :)
Başka bir ihtimal; bu hızlanmanın olduğu sıralarda Kaspersky PURE'ı sisteme daha yeni kurmuştum. Kaspersky arka planda interneti sömüren ve/veya Firefox'un yavaşlamasına neden olan bazı bağlantıları bloke etmiş olabilir mi? Bu durum sadece Firefox'ta değil, ayrıca Chrome'da da vardı. Henüz Chrome'da test etmedim... :D
Son Düzenleme: ScienceNET ~ 20 Mayıs 2011 14:28
ben google chrome kullanıyorum firefox deli etmeye başlamıştı chrome daha sonra internet explorer 9 64bit işimi fazlası ile görüryor dns filan ping gün içinde 11 - 60 arası seyrediyor net hızı 5mb-6.7 arası gidiyor bu benim için hiç sorun olmadı olmazda girdiğim sitelerde gayet hızlı giriyor...
ayrıca ttnet hiç sevmeyen taahhüt bitene kadar nefret etttiğim sonra iyi fırçalayıp adam ettiğim bir firmayı hiç bırakmam.Eskiden net yavaşlar kesilir bir uyuzluk kesin olurdu şimdi 2 yıldır yok...8mb. sınırsız ayda 30 tl ödüyorum eskilere kampanya yapmışlar(6 boyunca böyle sonra 50tl) :))
Şimdilik forever TTNET ®
ben google chrome kullanıyorum firefox deli etmeye başlamıştı chrome daha sonra internet explorer 9 64bit işimi fazlası ile görüryor dns filan ping gün içinde 11 - 60 arası seyrediyor net hızı 5mb-6.7 arası gidiyor bu benim için hiç sorun olmadı olmazda girdiğim sitelerde gayet hızlı giriyor...Keşke dediklerin herkes için geçerli olsaydı da herkes memnun olsaydı. Burda reklam değil gerçek ne ise onu söylüyorum. Hayatımda Superonline kullanmadım daha önce. Daha bir hafta oldu başlayalı.ayrıca ttnet hiç sevmeyen taahhüt bitene kadar nefret etttiğim sonra iyi fırçalayıp adam ettiğim bir firmayı hiç bırakmam.Eskiden net yavaşlar kesilir bir uyuzluk kesin olurdu şimdi 2 yıldır yok...8mb. sınırsız ayda 30 tl ödüyorum eskilere kampanya yapmışlar(6 boyunca böyle sonra 50tl) :))
Şimdilik forever TTNET ®
TTNET ile: 8 Mbit/s'e kadar hız (maksimum 6.7, bazen de gidip geliyor, ve en az günde birkaç defa kopma, bir ara şaka değil (!) günde minimum 50 defa kopma) için 54.9 TL + hiç kullanmadığım telefon faturası için 18 TL = 72.9 TL. Yani internete ödediğim para bu normalde. Öyle sanmayın bu kadar. Emin olun sadece birkaç defa 54.9 TL geldi internet. Genellikle 57, 59 TL geliyor. Bir defasında 72 TL geldi. OHA, dedim!!! Bide o yetmezmiş gibi ilk abone olduğumda kaç defa dedim ki -ben sözleşme, taahüt yapmak istemiyorum- ama adamlar benden habersiz yapmışlar. 4-5 ay önce kapattırmaya gittiğimde bunu öğrendim. Ya birkez "iyi ki TTNET kullanıyorum" demedim, deme fırsatı vermediler.
Son bir aydır baya bir araştırdım, en iyisi hangisi diye. İndirdiğim dosyalar 8 ile 20 GB arasında değişiyor. Bundan dolayıdır ki, hızlı ve biraz da ucuz olan bir servis arıyordum. Ki Superonline'ın kampanyasını gördüm internette. 20 Mbit/s ilk üç ay 9.99 TL diğer aylar 49 TL. Modem + kurulum ücretsiz. Hepsinde olduğu gibi 29 TL aktivasyon ücreti (onu da 24 aya böldürdüm). TTNET'ten aldığım şey bırakın modemi, tekşey KAZIK oldu.
Sorun olduğunda TTNET'in müşteri hizmetlerini arıyordum. Birkaç defa 3 günden fazla internete bağlanamadım. Ardından bunlardan hayır gelmez diye Türk Telekom'a gittim orda 5 dakika da hallettim. İnternete başvuruyorum, 1 haftada açıldı açılacak inşallah. Yok efendim o gelecek te, bağlantı olacak ta şöylemişte böylemişte... Tövbe tövbe... Herşeyleri sorunlu. TTNET'i övenlere şaşırıp kalıyorum yemin olsun. Bunlar gerçekler. Superonline yapsın bunu bak bakayım nasıl yerden yere vuruyorum onları. Öyle bir bıtkınlık geldi ki, YETER dedirtti. "İşimiz gücümüz var be kardeşim, sizin sorunlu internetiniz yüzünden herşeyim aksadı" demeden geçemiyordum. Konu bu kadar açık ve net.
Bu arada, TTNET'te kalmak isteyenlere saygım sonsuz. Bu rekabet ortamını artırır. Bu bizim de işimize gelir. Hahaha... :D Hepsi aynı, milleti nasıl soyarım diye düşünüyorlar. Ancak en uygun olanı bulmak gerekir. İşinize hangisi geliyorsa onu yapın. Ancak TTNET kullanıp Superonline kullanan kişilere sorun, özellikle varsa bir yakınınız söylesin farkını. İnternette birçok "Superonline Fiber İnternet" grupları açılmış durumda, acaba niye? Reklam olsun diye mi? Belki bir grup... Ancak çoğu sizin bizim gibi kişiler... :D
Son Düzenleme: ScienceNET ~ 21 Mayıs 2011 21:09