CHIP Online Overclock diyarından bildiriyor

CHIP Online
25-09-2008, 13:06   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

CHIP Online Tayvan'dan bildiriyor: Gigabyte'ın Overclock yarışmasından çok özel kareler ve notlar...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/CHIP ... ildiriyor_8867.html

Resimlerle: Gigabyte overclock yarışması

Gigabyte'ın Tayvan'ın başkenti Taipei'de düzenlediği Overclock yarışmasını ülkemizden yerinde takip eden tek yayın olarak sizlere ayrıntıları anında aktarmanın keyfini yaşıyoruz. Tüm dünyadan 26 takımın davet edildiği ve 23 overclock takımının katıldığı yarışmada Türkiye'yi MemetCan Tosuner (tosunermc) ve Recep Kulan (hey) temsil ediyor.

Önce kısaca bizi temsil eden bu iki "hızlı" overclock profesyonellerini tanıyalım. Memet Can Tosuner bilgisayarlara olan aşırı merakı sonucu en uç kısımlara kayan bir mühendis. 38 yaşında ve 15 aylık bir oğlu var. 4 yıldan bu yana overclock'la uğraşıyor.


Recep Kulan ise 1984 doğumlu bir elektrik elektronik mühendisi. Aynı zamanda genetik ve biyomühendis. O da 4 yıldan daha uzun bir süredir overclock'la uğraşıyor. İkili arasında bir neredeyse abi-kardeş ilişkisi var ve ikisi de limitleri zorlamayı seviyor.

24'ü akşamı Gigabyte'ın Tayvan'ın en yüksek binası olan 101'da verdiği bir kokteylle başlayan etkinlik, bugün ödül töreni ile sona erecek. Kokteylde Gigabyte X58 modellerini tanıttı.

Üzerinde Ultra Durable 3 logosunun bulunduğu modelde 2 kat daha fazla bakır kullanılıyor. Böylece anakart daha az ısınırken enerji tasarrufu artıyor ve overclock sırasında sistemin daha durağan olması sağlanıyor. Japon malı katı kapasitörlere sahip olan anakartlar DDR2 1366 ve üstüne destek veriyor. Tabiî ki Gigabyte enerji tasarrufu özelliğini bu ürünlerinde de sürdürüyor.

Tüm konu: CHIP Online Overclock diyarından bildiriyor

Resimlerle: Gigabyte overclock yarışması


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: İmkanınız olsa bu tip bir yarışmaya katılmak ister miydiniz?

Fattur
25-09-2008, 20:43   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Elbetteki :D