Chkdsk yapayım derken bilgisayar gitti

Burgut
20-02-2010, 16:49   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
237 mesaj

Öncelikle ön bilgileri vereyim:

Bilgisayarımda 3 Gb Ram, 250 GB Samsung HDD, 256 mb gddr4 ekran kartı var.
Bilgisayarda oluşan sorunlar ve tıkanmalar yüzünden resetlemek zorunda kaldığım zamanlar oldu. HDD Tune Pro ile yaptığım taramalarda normal taramada herşey normaldi. Derin taramada 2 tane kırmızı yakaladım. Yani crash olmuş bölgeler.

Dün birkaç aksi programı da kaldırınca hadi bir chkdsk /f /r yapayım dedim. Geceden bıraktım. 8 saat sonra % 41'e anca gelmişti. Ben de bu çok uzayacak, biteceği bile belli değil deyip reset attım. Windows siyah ekranı geliyor, saat geçmesine karşın açılmıyor.

Ben de Mini XP ile deneme yaptım cd üzerinden, onu da açmadı.

Pardus 2008i cd üzerinden açtım ve aşağıdaki hata mesajı ile karşılaştım. Şimdi ne yapmam gerekir?

Windowsun bulunduğu sürücü Abdülhamid isminde. 2. resimde de aynı hdd üzerindeki diğer sürücünün de hata mesajı verdiğini gösteriyor.

Lütfen acil ve pratik bir cevap verebilirseniz..

Burgut
20-02-2010, 17:00   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
237 mesaj

Şu anda Windows bulunan sürücüye hiçbir şekilde ulaşamıyorum. Hata mesajını aşağıya yazıyorum:

org.freedesktop.Hal.Device.Vo$MFT error: Incomplete multi zector transfer detected in '$LogFile'. Failed to mount '/dev/sda1': Girdi/Çıktı hatası NTFS is either inconsistent, or you have a SoftRAID/FakeRAID hardware. In the first case run chkdsk /f on Windows TWICE. The usage of the /f parameter is very important! If you have SoftRAID/FakeRAID then first you must active it and mount a different device under the /dev/mapper/ directory, (e.g. /dev/mapper/nvidia_eahaabcc Please see the 'dmraid' documentation for the details.

Kapalı Hesap (169436)
05-03-2010, 13:20   |  #3  
Kapalı Hesap
280 mesaj

Temiz bir format at kardeş en güzeli.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (10113) ~ 05 Mart 2010 15:07
maynak00
05-12-2010, 15:37   |  #4  
Taze Üye
3 mesaj

chkdsknın bozuk bölümleri onarması gerekirdi. chkdsk j: /f (j sürücü harfi f onarma komutu) yaptığında sürücü ntfs yazıyorsa onarabilir ama o bozuk alanları da siler.MBR de sorun varsa düzeltebilir.komutu yazdıktan sonra raw cevabını aldıysan formatlayabiliyorsan formatla olmuyorsa HDD gitmiş demektir.(seninki gitmemişe benziyor bölümleri görebiliyorsun çünkü).benim başıma geldiğinden söylüyorum.hirens boot cdeki bozuk sector onarıcı bile onaramadı acronis,paragon,ghost ile yedek alamadım.

Kapalı Hesap (154666)
05-12-2010, 18:29   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Low-level format atıp sistemi yeniden kurmak sorunu çözecektir.

suat1976
17-07-2011, 18:09   |  #6  
Taze Üye
1 mesaj

MaxBlast5 ile HDD ine LOW-LEVEL format at(Fabrika ayarına dönder HDD ini) Bütün herşey kalıcı olarak silinir. Süresi HDD kapasitene ve HDD RPM hızına göre değişir. Sonrada HDD in SATA ise SATA Destekli bir işletim sistemiyle CD den başlatacak şekilde boot et bilgisayarını ve gerisi zaten  format atma olayına giriyor.....hadi kolay gelsin dostum......     
((( NOT : Boottable MaxBlast5 programını Cd'ye at ve nasılkullanılıyor google'dan resimli anlatımına bak)))