Chrome OS: Deneme sırası şimdi sizde!

CHIP Online
23-11-2009, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Google'ın işletim sistemi Chrome OS'un tadına bakma sırası artık sizde: İndirin, deneyin!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/chro ... di-sizde_16567.html

Resimlerle: İşte Chrome OS'tan ilk gerçek ekran görüntüleri

Google her kadar netbook işletim sisteminin beta sürümünü 2010'un sonunda yayımlamak istese de açık kaynak kodu sayesinde daha şimdiden sanal makinelerde kullanılabilecek bir imajı mevcut.

İmajı legal olarak download.chip.eu/tr platformumuzdan indirebilirsiniz. İşletim sistemi VMware disk formatında sunuluyor ve VirtualBox gibi diğer sanallaştırma çözümleriyle beraber de kullanılabiliyor. VirtualBox'ta yapılandırma ayarlarında işletim sistemi olarak "Linux", sürüm olarak "Ubuntu"yu seçmeniz gerekiyor.

Ayrıca VirtualBox'ta yeni bir sanal sabit disk oluşturmuyorsunuz; bunun yerine "mevcut sabit disk dosyası kullan" seçeneğini işaretlemelisiniz. Sonrasında indireceğiniz arşivin içerisinden çıkaracağınız dosyanın yerini programa göstermeniz yeterli.

Tüm konu: Chrome OS: Deneme sırası şimdi sizde!

İzleyin: Ve Chrome OS ortaya çıktı!

Resimlerle: İşte Chrome OS'tan ilk gerçek ekran görüntüleri

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Chrome OS'u denediniz mi? İlk izlenimlerinizi bizimle paylaşın.

selimreis
23-11-2009, 15:01   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
23 mesaj

Merhaba arkadaşlar. Chrome OS' un HDD kalıbını indirdim ve VirtualBox'ta açtım. Kullanıcı adı ve parola sayfası geliyor. Kullandığım Google hesabıyla giriş yapmaya çalışıyorum ama hiç bir işlem yapmadan kullanıcı adı ve şifre sayfası tekrar geliyor. Klavyeden oluşabilecek bir problem mi diye baktım (noktanın yerinin değişik olması gibi) ama girdiğim bilgilerden kesinlikle eminim. Problem ne olabilir acaba?

M.G.G
23-11-2009, 17:48   |  #3  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj

İndiriyorum deniyeceğim.

militan04
24-11-2009, 13:40   |  #4  
Taze Üye
2 mesaj

selam arkadaşlar bende  bi merak içinde virtual box'u kurdum açılmıyor hata nesajı veriyor. indirdim 200 küsür mb birşeydi o şekilde  virtual box görmiyor iso formatı istiyor tüm dosyalar  seçenegiyle  gösterttim virtual box a  bu seferde "no bootable medium format! system halted"  diye  hata verdi bende indirdigimde bz2 formatındaydı çıkarttım .vmdk formatında birşey çıktı 729 mb boyutunda onu gösterttim aynı hatayı veriyor  çalışmıyor. yardımcı olabilirmisiniz ???
not: virtual boxun en güncel sürümüne güncelledim, işletim isitemi win 7 ulitmate  ,AMD phenom X3 işlemci 2 gb ram sistemim yeterli ve güncel !!

bycentrino
25-11-2009, 01:25   |  #5  
bycentrino avatarı
Yıllanmış Üye
210 mesaj
Alıntı: selimreis  
Merhaba arkadaşlar. Chrome OS' un HDD kalıbını indirdim ve VirtualBox'ta açtım. Kullanıcı adı ve parola sayfası geliyor. Kullandığım Google hesabıyla giriş yapmaya çalışıyorum ama hiç bir işlem yapmadan kullanıcı adı ve şifre sayfası tekrar geliyor. Klavyeden oluşabilecek bir problem mi diye baktım (noktanın yerinin değişik olması gibi) ama girdiğim bilgilerden kesinlikle eminim. Problem ne olabilir acaba?
giriş yapmak isteyince girişin alt tarafında
network not connected......
yazıyor ise firewall kullanıyorsan Virtualbox ı engelliyordur ya da internet bağlantın yokturdur

Son Düzenleme: bycentrino ~ 25 Kasım 2009 01:30
bycentrino
25-11-2009, 01:27   |  #6  
bycentrino avatarı
Yıllanmış Üye
210 mesaj
Alıntı: militan04  
selam arkadaşlar bende  bi merak içinde virtual box'u kurdum açılmıyor hata nesajı veriyor. indirdim 200 küsür mb birşeydi o şekilde  virtual box görmiyor iso formatı istiyor tüm dosyalar  seçenegiyle  gösterttim virtual box a  bu seferde "no bootable medium format! system halted"  diye  hata verdi bende indirdigimde bz2 formatındaydı çıkarttım .vmdk formatında birşey çıktı 729 mb boyutunda onu gösterttim aynı hatayı veriyor  çalışmıyor. yardımcı olabilirmisiniz ???
not: virtual boxun en güncel sürümüne güncelledim, işletim isitemi win 7 ulitmate  ,AMD phenom X3 işlemci 2 gb ram sistemim yeterli ve güncel !!
Virtualbox a   ".vmdk" uzantılı dosyayı HDD(SabitDisk) olarak göstereceksin

bycentrino
25-11-2009, 01:39   |  #7  
bycentrino avatarı
Yıllanmış Üye
210 mesaj
Ahmet Ertuğrul
25-11-2009, 02:12   |  #8  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Denemek istiyorum ama karmaşık göründü bana. Daha önce hiç sanal işletim sistemi kurmamıştım. Chip Online bunun için adım adım bir galeri hazırlarsa güzel olur.

Mustafa Can
26-11-2009, 15:13   |  #9  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

inmiyor bugün indirmeye baktığımda hatalı yaziyordu şimdi hiç inmiyor Beğenmedim

world_pc
26-11-2009, 17:49   |  #10  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,357 mesaj

Hızlı mı bari ?

Mustafa Can
26-11-2009, 19:21   |  #11  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
2,248 mesaj

kalıp wmvare için yapılmış siz virtual box da çalıştırıyorsunuz ben wmvare de çalıştıramadım Şaşkın

Mustafa Can
26-11-2009, 19:36   |  #12  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
2,248 mesaj

yaptım etherneti yanlış seçiyormuşum

militan04
28-11-2009, 18:35   |  #13  
Taze Üye
2 mesaj

teşekkürler :)

selimreis
30-11-2009, 17:28   |  #14  
Yeni Üye
23 mesaj
Alıntı: bycentrino  
giriş yapmak isteyince girişin alt tarafında
network not connected......
yazıyor ise firewall kullanıyorsan Virtualbox ı engelliyordur ya da internet bağlantın yokturdur
Evet söylediğin gibi Network not connected... hatası veriyor. Eset kullanıyorum, firewall' u disable yaptım ama bir değişiklik olmadı.

selimreis
30-11-2009, 17:43   |  #15  
Yeni Üye
23 mesaj

Nasol oldu bilmiyorum ama oldu. bycentrino sağolsın.