Chrome OS, dokunmatikte Win7'yle yarışamadı

CHIP Online
22-11-2009, 11:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Windows 7'nin en çok konuşulan yanlarından biri dokunmatik desteğiydi. Peki ya Chrome OS?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/chro ... risamadi_16575.html

Resimlerle: Windows 7'yi netbook'lara kuruyoruz!

Google'ın TechRadar'a yaptığı bir açıklamaya göre, Chrome işletim sistemiyle çalışan dokunmatik ekranlı cihazlar, bir alternatif olmaktan uzak görünüyor.

Netbook pazarını yakından izlediklerini ve donanım sağlayıcılarla sıkı işbirliği içinde olmalarına rağmen, bu tür bir yaklaşımlarının şimdilik olmadığını belirten ürün müdürü Anders Sandholm, Chrome işletim sistemi için verilen bir brifingde; şu an için tüm dikkatlerini 'internet deneyimini kolaylaştıracak ve bugünün netbook'larıyla uyumlu; kontrol ara birimi yönetim sistemleri geliştirmeye' verdiklerini ifade etti. Dokunmatik ekranların bu anlamda ciddi bir alternatif oluşturduğunu gözden kaçırmadıklarını sözlerine ekleyen Sandholm, yeni bir adım atmadan önce, alandaki gelişmeleri biraz daha yakından izlemeyi tercih ettiklerini açıkladı.

Chrome işletim sistemi, hız ve sadeliği ile övgü alırken; Google, dokunmatik ekranlı sistemlerle çalışan bir versiyon için, Apple'ın uzatmalı tablet konseptinde olduğu gibi 'şimdilik beklemeyi' tercih ediyor.

Tüm konu: Chrome OS, dokunmatikte Win7'yle yarışamadı

Resimlerle: Windows 7'yi netbook'lara kuruyoruz!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google'ın stratejisini doğru buluyor musunuz?

Toxic
22-11-2009, 18:33   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,600 mesaj

pek doğru bulmuyorum

Fattur
24-11-2009, 00:36   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Ben google ı doğru bulmuyorumki stratejisini doğru bulayım :)