Chrome OS'la ilgili bilmeniz gereken 10 şey

CHIP Online
14-07-2009, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Google'ın yeni işletim sistemi Chrome OS'u mercek altına aldık. İşte bilmeniz gereken her şey...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/chro ... n-10-sey_13925.html

Resimlerle: Google'ın pek bilinmeyen özel sayfaları

İnternetin bir numaralı arama motoru ve dünyanın en çok ziyaret edilen portalı olan Google, artık bilindiği gibi sadece bir arama motoru değil, aynı zamanda sunduğu çok sayıda servisiyle de geniş kulvarlara ulaşabilen bir şirket.

Google Docs ile Microsoft'un Office paketinin güçlü bir alternatifi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ve Microsoft'un yeni Office paketinin internet tabanlı olacak olmasının altındaki en büyük nedenlerden biri olan Google, bunun yanı sıra bir süre önce Beta sürecinden çıkardığı Gmail ile de kullanıcılarına e-posta hizmeti veriyor.

Bu iki servis dışında Google'ın pek çok servisi daha bulunuyor. Ancak Google, gözünü biraz daha yükseklere dikmiş olacak ki, şimdi de işletim sistemiyle adından söz ettirmeye başlamış durumda.

Bilindiği üzere işletim sistemi dendiğinde bilgisayarların neredeyse %90'ında kurulu bulunan Windows işletim sistemiyle Microsoft, hiç tartışmasız bu alanın lideri konumunda. Ancak Google'ın bu büyük farka pek aldırdığını söyleyemeyiz; zira web tarayıcı pazarının %70'ini elinde bulunduran Internet Explorer'a karşı Chrome isimli web tarayıcısıyla çıkan Google, bu alanda da rekabete açık olduğunu herkese ispatlamıştı.

Tüm konu: Chrome OS'la ilgili bilmeniz gereken 10 şey

Resimlerle: Google'ın pek bilinmeyen özel sayfaları

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google, Chrome OS ile başarılı olabilecek mi?

H@ckerCesur
14-07-2009, 09:30   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

olabilir neden olmasın ki Gülümseme

PcMaKeR
14-07-2009, 10:14   |  #3  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Windowsla hiçbir zaman hiçbir işletim sistemi kolay kolay yarışamaz!
Windowsun şu özelliği kullanıcıyı çekiyor: Kolay. Driver kurulumu kolay, yönetimi kolay, arayüzü kolay.
Oyunlar windows için yazılıyor çoğunlukla. Sonradan linux yada mac için yazılıyor.
Programlar çoğunlukla windows için yazılıyor sonra diğer işletim sistemleri için.

Google'ın ne yapacağını tahmin etmek zor değil. Windowsun basitliğini alıp kendi işletim sistemine geçirecektir ki başarılı olur eminim. Ama windows la chromeos kıyaslanamaz. Özellikle windows 7 çıktıktan sonra hiç kıyaslanamaz.

Bir çocukla yetkişkin bir insanı kıyaslamak gibi birşey olur. Ama yeni başlayan kullanıcıya chromeos yi alıştırırsan windows zor gelir burası doğruya doğru.

Kapalı Hesap (140385)
14-07-2009, 13:12   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
204 mesaj

bilmem ben ancak sanal bilgisayara filan kurarım %4 ü geçebileceğini sanmıyorum

emrah33
16-07-2009, 15:12   |  #5  
emrah33 avatarı
Yıllanmış Üye
802 mesaj

exe paketi kullanmıyacağı için linux gibi pek rağbet görmüyeceği kesin.

teknohat
02-08-2009, 13:28   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,494 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  
Windowsla hiçbir zaman hiçbir işletim sistemi kolay kolay yarışamaz!
Windowsun şu özelliği kullanıcıyı çekiyor: Kolay. Driver kurulumu kolay, yönetimi kolay, arayüzü kolay.
Oyunlar windows için yazılıyor çoğunlukla. Sonradan linux yada mac için yazılıyor.
Programlar çoğunlukla windows için yazılıyor sonra diğer işletim sistemleri için.

Google'ın ne yapacağını tahmin etmek zor değil. Windowsun basitliğini alıp kendi işletim sistemine geçirecektir ki başarılı olur eminim. Ama windows la chromeos kıyaslanamaz. Özellikle windows 7 çıktıktan sonra hiç kıyaslanamaz.

Aynen katılıyorum. Başarılı olacaklarına inanıyorum fakat Windows u geçebileceklerini pek sanmıyorum

PcMaKeR
02-08-2009, 13:37   |  #7  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj
Alıntı: teknohat  

Aynen katılıyorum. Başarılı olacaklarına inanıyorum fakat Windows u geçebileceklerini pek sanmı
Beğendim

teknohat
03-08-2009, 10:58   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,494 mesaj
Alıntı: AdRaMiTi  
98 Yılında Google'ın uzaydı cirit atacağına kim inanırdı ?
Ballmerin Google'a nefreti ile ofisindeki sandalyeleri kırıp bunların mahkeme kayıtlarına bile girdiğini kaç kişi biliyor =)
Peki Ballmer neden Google'dan bu kadar nefret ediyor ?  Takmasa hiç böyle durumlar olmuyacak ama takıyor =) Neden ?

Nedenini bende çok merak ediyorum  :) Eğer Google ın kendilerini geçeceğinden korkuyorlarsa saçma bir korku olur.

Ahmet Ertuğrul
18-09-2009, 13:17   |  #9  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  
Windowsla hiçbir zaman hiçbir işletim sistemi kolay kolay yarışamaz!Windowsun şu özelliği kullanıcıyı çekiyor: Kolay. Driver kurulumu kolay, yönetimi kolay, arayüzü kolay.Oyunlar windows için yazılıyor çoğunlukla. Sonradan linux yada mac için yazılıyor.Programlar çoğunlukla windows için yazılıyor sonra diğer işletim sistemleri için.

Bir çocukla yetkişkin bir insanı kıyaslamak gibi birşey olur. Ama yeni başlayan kullanıcıya chromeos yi alıştırırsan windows zor gelir burası doğruya doğru.

Eğer bu haberde anlatılan her şey gerçekten olursa Chrome OS'un kullanımı daha kolay olacak. Mesela, donanım tanıtmak gerekmeyecek, restart artık sorn olmayacak, birkaç saniyede açılacak.

Oyun ve program desteği için de proje Google'ın olduktan sonra sorun çıkacağını zannetmiyorum. Kaynaklarını kullanarak oyunları Windows'tan da önce Chrome OS desteğiyle çıkartmayı başarırsa şaşırmam. Şimdi çıkan Windows Games gibi.

Bana sanki Google Chrome OS'la tabuları yıkıyor gibi geldi. Yazıda okuduklarım gereçekten çok çekici özellikler. Windows 7'yle yarışamaz demişsin ama Chrome OS'u daha görmedin ki. Yazı temmuzda yazılmış yani 7 ay falan kaldı. Bence Microsoft'ta şu an işletim sistemini saniyeler içinde açmak gibi Chrome OS'un getireceği bazı yenilikler üzerinde çalışmalar yapıyordur. Belki Chrome OS'un çıkacağı gün bir de yeni Windows işletim sistemi çıkar ya da yeni bir service pack gelir, belli mi olur. :)

ismet35
22-09-2009, 14:04   |  #10  
ismet35 avatarı
Yıllanmış Üye
1,037 mesaj

Bütün makaleyi okudum..
Gerçekten çok ilgi çekeceği bir şeye benziyor,fazla zaman da kalmamış..
Gelsin görelim..

PcMaKeR
22-09-2009, 21:16   |  #11  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj
Alıntı: Ahmet Ertuğrul  
Bana sanki Google Chrome OS'la tabuları yıkıyor gibi geldi. Yazıda okuduklarım gereçekten çok çekici özellikler. Windows 7'yle yarışamaz demişsin ama Chrome OS'u daha görmedin ki. Yazı temmuzda yazılmış yani 7 ay falan kaldı. Bence Microsoft'ta şu an işletim sistemini saniyeler içinde açmak gibi Chrome OS'un getireceği bazı yenilikler üzerinde çalışmalar yapıyordur. Belki Chrome OS'un çıkacağı gün bir de yeni Windows işletim sistemi çıkar ya da yeni bir service pack gelir, belli mi olur. :)

Ahmet şunu iyi anla. google biryerlerini yırtsa windows u ne geçer nede önünü çeler.

Milyonlarca insan var. Bu nette arama yapmak yada mail hizmeti vermek değil. konu çok detaylı: işletim sistemi.

Sana işletim sisteminin çekirdeğini anlatsam dersin ki ben yanlış düşünmüşüm. İşletim sistemini kolay yapmak basit ama o kolaylık işletim sistemini verimli kılmalı. bu konuda hangisi başarılı: windows.

çocuklar bile iki günde çözüyor.

6 tıkla gta 4 kurduruyorsun. iki çift tıkla driver kurduruyorsun(nvidia).

bunların altı basitlik ama en altı güçlü bir os.

Bak resimde sadece en üstteki programlama kısmı:user32.dll,kernel.dll vb o kadar detaylı ve o kadar güçlü bir kodlamaya sahip ki şöyle düşün. sadece kullanıcıyı değil program yazanıda düşünmüşler. arayüz ü güzel uygulamalar yazmak:user32.dll çok rahat.

diğerlerinde bu yokkk. ChromeOS değil bir fırın. bir şehir dolusu ekmek yese windows a çok zor yetişir.
Her diyor windows un bir gün elinden tahtını alacaklar.

Cem yılmaz bir gösterisinde bir hareket yapıyor o haraketten göstermek gerek burda. Windows un rahat ortamını yapsınlar işte o gün windows küçülmeye başlar. Chromeos rahat olacak diyorlar. ya bizler program geliştiriciler, donanım üreticiler. ohooooo.

boşversene. tutupta chrome os için program yazmam. taş gibi windows varken.

Ahmet Ertuğrul
23-09-2009, 00:49   |  #12  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Seni anlıyorum ama bence hala çıkmasını bekleyip sonra konuşmakta yarar var. Biraz önyargılısın gibi geldi bana.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 23 Eylül 2009 00:49
PcMaKeR
23-09-2009, 07:48   |  #13  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

Evet. Önyargı.