Google'ın yeni işletim sistemi Chrome OS'u mercek altına aldık. İşte bilmeniz gereken her şey...
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/chro ... n-10-sey_13925.html
Resimlerle: Google'ın pek bilinmeyen özel sayfaları
İnternetin bir numaralı arama motoru ve dünyanın en çok ziyaret edilen portalı olan Google, artık bilindiği gibi sadece bir arama motoru değil, aynı zamanda sunduğu çok sayıda servisiyle de geniş kulvarlara ulaşabilen bir şirket.
Google Docs ile Microsoft'un Office paketinin güçlü bir alternatifi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ve Microsoft'un yeni Office paketinin internet tabanlı olacak olmasının altındaki en büyük nedenlerden biri olan Google, bunun yanı sıra bir süre önce Beta sürecinden çıkardığı Gmail ile de kullanıcılarına e-posta hizmeti veriyor.
Bu iki servis dışında Google'ın pek çok servisi daha bulunuyor. Ancak Google, gözünü biraz daha yükseklere dikmiş olacak ki, şimdi de işletim sistemiyle adından söz ettirmeye başlamış durumda.
Bilindiği üzere işletim sistemi dendiğinde bilgisayarların neredeyse %90'ında kurulu bulunan Windows işletim sistemiyle Microsoft, hiç tartışmasız bu alanın lideri konumunda. Ancak Google'ın bu büyük farka pek aldırdığını söyleyemeyiz; zira web tarayıcı pazarının %70'ini elinde bulunduran Internet Explorer'a karşı Chrome isimli web tarayıcısıyla çıkan Google, bu alanda da rekabete açık olduğunu herkese ispatlamıştı.
Tüm konu: Chrome OS'la ilgili bilmeniz gereken 10 şey
Resimlerle: Google'ın pek bilinmeyen özel sayfaları
- Chrome OS tam olarak neyi ifade ediyor?
- Chrome OS ne zaman kullanıcılara sunulacak?
- Chrome OS her bilgisayarda çalışabilecek mi?
- Chrome OS nerede geliştiriliyor?
- Chrome OS'un gelmesi, Android için ne ifade ediyor
- Ubuntu ve Fedora'nın sonu gelecek mi?
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: Google, Chrome OS ile başarılı olabilecek mi?