çift firewall kullanıla bilir mi?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
teyology
06-05-2005, 16:57   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
131 mesaj

Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan yok herhalde. daha önce bu konuda forum açmama rağmen maalesef cevap alamadım. lütfen bana bu konuda bilgisi olan bir şahs-ı muhterem yardım etsin.

soru çok basit...

İKİ FİREWALL AYNI ANDA, AYNI BİLGİSAYARDA KULLANILABİLİR Mİ?

Eyüp Korkusuz
06-05-2005, 17:44   |  #2  
Yıllanmış Üye
2,077 mesaj

Kullanılabilir ama şöyle olursa daha iyi donanımsal olarak satılan ürünler mevcut mesela CISKO nun firewall ı çok iyi birde ona yazılımsal olarak pc ye kuracağın firewall ü yüklersin olur. Ama neden 2 tane de ısrar ettiğini anlamadım güzel olan bir tane donanım olarak satılan firewall alırsın internet çıkışının önüne koyarsın bak bakalım sızabiliyorlarmı zaten donanım olan parçadada içinde güzel yazılımlar mevcut bu konu gerçekten çok geniş bi konu ve tartışılacak türden.... Benim sana tavsiyem tek firewall kullanman...

agirkanli
06-05-2005, 23:25   |  #3  
Taze Üye
16 mesaj

selam
bu cift firewall ile ilgili konuyu daha once bende gormustum. benim nacizane fikrim bence cok firewall kullanmak degilde iyi bir tane kullanip o programi sindirip dort dortluk o programi kullanabilmek. bence onemli olan bu. cunku kullanici eger kullandigi programin verdigi uyarilari tam anlami ile yorumliyamiyor ve karsi savunmasini yapamiyorsa istedigi kadar koruyucu program yuklesin yinede istedigi performansi alamaz. birde iki firewall sistemi yavaslatiyor. ben bunu denedim. ben genelde sygate kullaniyordum ama birde nortonu yukledim. ve performansta dusuler yasandi. bilgisayara yapilan saldiri turlerini ve saldiri yollarini kullanicida iyi bilmiyorsa pek bir ise yaramiyacaktir diyorum ben.
ama en dogru yorumu sen kurarak kendin yapabilirsin. belli bir sure dene bence...
saygilar...

hunter_42
07-05-2005, 00:01   |  #4  
Yıllanmış Üye
200 mesaj

arkadaşım iki firewall sistemi yorar ağırkanlıya katılıyorum tekbir tane kullan ama ii kullan update etmeyi unutma sakın ama tabikide kullanılabilir saygılar

teyology
22-05-2005, 18:21   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
131 mesaj

arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim. yapılabilirlik konusunda yardımcı oldugunuz için cok tesekkğr ederim. benim derdim. güvenlik. ve güvenlik için performanstan vazgecmeye de hazırım. iki firewall aynı anda kullanılabilir mi diye sormamın sebebi bir firewall'un kacırdıgı bir acıgı diger bir firewall'un yakalayabilme ihtimali. antivir programlarında aynı anda iki tane kullanmanın prb cıkardıını biliyorum. (aynı dosyaya aynı anda saldırmaları cakıstırıyor) ancak mantık olarak firewall'ların sabit bir duvar ve kendilerine gelen veri trafigini kontrol etmelerinden dolayı sorun cıkmayacagını tahmn ediyordum. tam da sistemi oturtmusken bi daha format cekmek mecburiyetinde kalmamak için daha önce kuranlar varsa diye bi sorayım dedim.
cevaplayanların ilgisine tşk ederim.

SAYGILAR. DAİMA SEVGİYLE KALIN.