Çift İşlemciden Daha Fazla Faydalanmak

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Banned
10-06-2004, 10:51   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
1,133 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2004

İki 3-GHz Xeon'a sahip bir çift işlemcili sistem otomatik olarak 6 GHz'lik bir bilgisayarla aynı güce sahip değildir. Uygulama ve işletim sistemi başarım artışı için, simetrik çoklu işleme (symmetric multiprocessing, SMP) veya HyperThreading desteği vermeli. Ayrıca işletim sisteminin varsayılan yönetim ayarları düşündüğünüz kadar etkili değildir.

Eğer uygulamalarınız zaten çoklu işleme için optimize edilmişse yardımcı uygulama size çok fazla faydalı olmayacaktır. Bu durumda çok işlemcili sisteminizden ancak SMP desteği olmayan birçok uygulamayı aynı anda çalıştırıyorsanız biraz daha fayda sağlayabilirsiniz. Mesela işlemcilerden bir tanesi MainConcept yazılımı ile bir filmi MPEG2 biçimine sıkıştırıyorken, öbür işlemci ofis uygulamaları veya Internet gezgini için kullanılabilir.

Daha Basit Yol: THG Görev Atama Yöneticisi

Yinelenen görevler ile Windows Görev Yöneticisi'nde uğraşmak gerçekten zordur. Windows son yaptığınız ayarları hatırlamadığı için her seferinde tekerleği tekrar icat etmeniz gerekir ve bazı tam ekranda açılan uygulamalar tam olarak ayarlanamaz. Bir çok uygulama Windows'a dönmek isterseniz çakılır.

THG Görev Atama Yöneticisi'ne girin. Bu özel senaryolar için programladık. Uygulama profiller oluşturabilmenizi sağladığından favori uygulamalarınız her zaman aynı işlemci atamasını kullanabilirler. Bunun sonucunda Windows'a blok erişen uygulamalar bir işlemciye atanabilir.

Yardımcı uygulamayı kullanmak kolay. Çalıştırdıktan sonra aktif uygulamalar için olan "Uygulamayı seç ve ata" (select application and assign) 'nın altından işlemci atamalarınızı değiştirebilirsiniz. Çift tıklamanız yeterli.

Kalıcı bir atama için "uygulama profilleri" (application profiles) şapkasına tıklayın. Burada hangi uygulamaların hep aynı atamaları kullanacağını belirleyebilirsiniz. İlk olarak listeye uygulamayı eklemelisiniz. Bunu yapmak için ya dosya ismini yazılması gereken alana yazın yada "gözat" (browse) tuşuna baıp ugulamayı öyle seçin. Eğer "ekle" (add)'e tıklarsanız listeye eklemeden önce hangi işlemciyi atayacağınızı soracak.

Bazı uygulamalar daha yavaş çalışablir. Durumunuzda uygulamanın yardımcı olup olmayacağını kendiniz bulmalısınız - deneme ve hata ile ancak doğru ayarları bulabilirsiniz.

THG uygulaması ve otomatik görev atayıcısı, en çok sık sık HT desteği olmadan iki uygulama çalıştırıyorsanız işinize yarayacaktır.


Yazılım : Task Assign