merhaba ben kendime yeni bir pc toplayacağım cift islemcili anakart arıyorum yardımcı olursanız sevinirim
Cift islemcili anakart
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.soruyu birdaha sor .bune biçim soru yaw yarım soru sınavmı bu yarım soru ve cevap.amd içinmi intel içinmi neiçin slı olacakmı kaçgb ram desteği olsun ?????
bunları cevaplayıp soruyu düzeltirsen ancak yanıt var yoksa yok!
Neden kızıyorsun ki.Adam bir yardım talep etmiş.Yardım etmeyeceksen böyle laflar da etme.
Soruya gelince :İntel p5ld2 bence uygun bir anakart olur.
sallama öneriler herzaman sorun çıkarır.bunu iyi bilin söylediğin anakarta gelincede ne biliyorsun intel olduğunu bilgimi gönderdi sana belki amd.ya rami çok yüksek kullanacaksa.slı kullanmayıda istiyorsa bu senin cevabın yanlış demektir.
arkadaşlar ,kardeşimizin sorusunu ikinizde anlamamışsınız...diyor ki`:YENİ BİR PC TOPLAYACAĞIM.yani falan işlemcili falan anakartlı demiyor .sadece öneri istiyor .sakin olup cevap verin lütfen . ben şu an yeterli bilgim olmadığı için tam bir sistem öneremiyorum
burda cok bisey biliyo havasina girmektense bi oneriniz varmi yokmu diye cevap verin.. kimsenin soyledigi sey dogru yada yanlis onemli degil oneriniz varsa yazin yoksada kimsenin sevkini kirmaya gerek yok, herkez bildigi kadarini koyarsa o zaman ortaya yeteri kadar bilgi cikar zaten. burda senin koydugun bilgi su kadar yada soyle diyip bi bilgi verecekseniz vermeyin...
yeni uyelerin hevesini kirdiginiz zaman bir daha gelmiyolar buda forumun kalitesini dusuruyo belki bi konuda uzman olabiliriz ama hic bilmeyen biride bilmedigimiz biseyi biliyor olabilir bilgi paylastikca artar.
arkadaslar forumda cok bilmis havasina girip iki sorun cozup 10 kisi kaciracaksaniz hic yazmayin daha iyi.... 0 kacairdiginiz 10 kisi zaten o iki sorunu cozer... cozulmesede coulmesin forumdaki 10 kisi 0 cozulen sorundan daha degerli.....
sonuç arkadaşlar hala bi sistem önerisinde kimse bulunmamış bende yeni katılımcıyım ve bu forumun mülayimlernden birileri olduğunuzu biliyorum hemen her foruma cevap veriyorsunuz ama benim şu forumu okuduğum kadarıyla iki sistem önerisi gerçekleşirdi şimdiye kadar birnci konfigirasyonda amd toplarsan şu ikinci konfigirasyonda intetel toplarsan şu deyip üzerinde tartışlması artıları eksilerinin değerlendirilmesi forumları sadece okuyarak bilgilerinizden istifade eden bizleri daha mutlu edecektir. teşekkürler. Ben bu bilgi birikiminizden yararlanarak kurmak istediğim sistemde artı ve eksileri gayet iyi görmüştüm.
Ramonnox bir bilgisayar alacaksan bize fiyat araligi ve kullanim amaci belirtmelisinki bizde dogru duzgun ve yerinde tavsiyeler verelim.... yukardaki soruyu soran arkadas bi daha foruma ugramamis bile.... senin boyle bi ihtiyacin varsa seve seve yardim edebilirim
Merhaba
Uzun zamandır uyumaya bile az zamanım olduğundan özellikle chipe hiç zaman ayıramıyordum. İlk olarak herkese yeniden selamlar.
Sorulara gelince;
Soruları cevaplamadan önce, kesinklke herkesin bir cevap yazarken düzgün karakter ile yazması hem daha kolay okunmasını sağlar hem de forum seviyesini yükseltir.
Ramonmax sistem toplayacağım demişsin, ancak forumun arama motorunu bir defa dahi kullanmamışsın. Eğer bir defa kullanmış olsan, benim dakikalarca kasıp yazdığım uzun cevapları bulabilirdin. Herkse ayrıntılı bir şekilde bunlar hakkında bilgi verildi hem de bir çok kişinin katkısıyla.
Çift çekirdekli bir sistem kuruyorsanız iki tane seçeniğiniz var önünüzde ;
1. Intel tabanlı bir sistem kurmak
2. Amd tabanlı bir sistem kurmak
Burada hem avantajlarınız hem de dez avantajlarını var.
Şahsen ben ev kullanıcısını ilk aşamada Intel tabanlı bir çift çekirdek sistem kurmasının gereksiz olduğunu düşünüyorum. Hem aşırı ısınıyor, hemde çok kuvvetli bir güç kaynağına ihtiyaç duyuyor. Çünkü yarı bir server kadar fazla güç çekiyor anakartlar.
Amd tarafında ise hem daha az enerji W isteyen, hemde SLİ gibi bir avantaj ile gelen bir sistem var. Amd belki ddr2 kullanmıyor ancak zaten şu amada ddr2 nin pek bir performans artışı yok, o yüzden verilen fiyata dahi fazla değmiyor.
Eğer daha sonra için yani, OCak dan sonrası düşünülüyorsa, o zaman Intelin yeni çıkaracağı 975 chipsetler beklenebilir. Çünkü o zaman artık hem Sli hem de Crossfire destekleneceği söyleniyor. Ne kadar dopru tartışılır, ancak büyük ihtimalle öyle olacaktır. Buda büyük bir avantaj demektir.
Bunların dışında Amd sistem ile Intel sistem arasında pek bir fark yok. Anakartlardaki Sata çıkışlar, ses çıkışları, firewire, usb, sata, raid gibi özellikler artık standartlaştı. O yüzden pek düşünmeyin derim.
Düşüneceğiniz iki şey var;
Gerçekten bir çift çekirdekli işlemci gücüne ihtiyacım var mı?
İki tane ekran kartı kullanabilirmiyim, yoksa tamamen gereksiz bir özellik mi?
Ben sadece genel olarak belirttim burada, eğer biraz daha ayrıntılı bir sistem isterseniz, o konudada yardımcı olabiliriz.
Kolay Gelsin
Merhaba,
İlk olarak şunu belirtmek isterim. Ev kullanıcılar için iki işlemcili sistemler yok. Alternatif olarak çift çekirdekli işlemciler var. Bunlar da AMD ya da İntel.
AMD çift çekirdek teknolojisinde çok daha başarılı. Ayrıca 64 bit desteği de daha oturmuş. Intel biraz geriden geliyor. AMA MHz avantajına sahip.
Jaina nın dediği doğru. Bir PC almadan önce onu ne için kullanmak istediğini iyi belirlemek lazım. Ev kullanıcılar için en pahalı sistemler genelde oyun PC'leridir.
Yüksek performanslı işlemci, DDR2 bellekler Sata RAID diskler v.s.
Yani bunların hepsi maliyeti arttırır.
Ortalama bir kullanıcı için SLI teknolojisi çok gereksiz. Buna hiç bulaşmamak lazım.
İlla çift çekirdek olacaksa Intel'in 2.8 GHz'lik işlemcisi derim. Aksi takdirde AMD'nin Athlon XP 3500 işlemcisi.
Bu arada i975 chipseti için beklemeyin. Bu chipset high end sistemler için ve oldukça pahalı. Evet avantajları var, ama ciddi parası olana.
Ecevit BIKTIM
CHIP
ARkadaşlar yeni sistem kuracak kişi ben değilim ki bleadee nickli şahıs ben sadece forumda tartışma içerikli yazıları okuduktan sonra tartışmanın bi anlamı yok onun yerine sistem önerilerinde bulunursanız en azından konuyu okuyan diğer katılımcılar bunlardan yararlanırlar faydalanırlar demek istedim ki öylede olmuş benim bu yazımdan sonra jaina gerek beni gerekse benim gibi çoğunlukla forumlara okuyarak katılan arkadaşlara son derece faydalı olacak bilgiler vermiş ama benim arama motoruna girip girmemem konusundaki ifadene bir anlam veremdim eğer sen arama motoruna girersen bundan bir ay önce sistem toplamaya çalışırken ne kadar açıklayıcı detaylara girdiğimi gayet net görebileceğini düşünüyorum . Tamam ben yeni katılımcıyım ama gerek dergiden ve gerekse forumlardan chipi sürekli takip ediyorum.
Bu forumdakiler AMD sistem önerirlerken bazen acaba AMD den prim mi alıyorlar diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
Ben Intel kullanıyorum çift çekirdekli işlemci ve intel D955 board ile ve bugüne kadar takılma kilitlenme ve 47 derecenin üstünde bir işlemci ısısı görmedim.
Sadece bu kadar AMD önerisine karşılık belirtmek istedim. Çünki insanları ısınıyor diye yanlış yönlendiriyorsunuz kanısısndayım.
Al bendende o kadar 945 chipset anakart p4 630 işlemcim var bende ısınma problemi nedir daha hiç yaşamadım. sadece forumlardan takip edenler belki karşılaşmıştır. sadece battlefield 1942 de takılmalar var başka nedir resetleme ne de bir ısı sorunu yaşadım.
alıntı:
Gönderen : Recep BaltaşBence Çift çekirdekli AMD en iyisi.Neden? Çünkü ısnımıyo,cool n quiet var,tasarruf yapıyor ev ekonmisi için iyi ;),EN HIZLISI !!!,en iyi fiyat performanasa sahip ve en önemlisi AMD olması.
valla çok dogru demişsin ben şimdi belçikadan opteron 165
getirip gaz sogutmayla normal hızı 1.8 ghz olan işlemciyi 3.5ghz
ye falan çıkaracagım
bu opteronların 2400 hızınd çalışanları 1000 euroyu geçiyor
yani işlemcim 3.5 ghz de 2.5-3 bin euro luk bir işlemci olacak
işlemciyede sadece 340 euro verecegim yaşasın amd
Selam
Arkadaşlar eğer benim yazdıklarımı okuma zahmetine girmiş olsaydınız, kötü ve iyi taraflarını görürdünüz.
Pozitif ve negatif taraflarını yazmaktansa, farklarını yazmak daha kolay bence.
Intelin Amd den farkı ddr2 teknolojisi, multimedya uygulamalarında ki başarısı ve bunun gibi bazı şeyler. ( Bakın cool'n quiet demedim, çünkü her ikisindede var, Intelde UZUN zamandır laptoplarında olan speed stepi ana işlemcilerinede koydu çift çekirdekde... zamanla daha iyi olacak)
Amdnin farkı ise, bana kalırsa Intel kadar fazla güç çekmiyor normal durumda, eğer sli yok ise. Intel cidden aşırı fazla kuvvet çekiyor ve Amd ise cidden az ısınıyor ve bu konuda avantajlı. Çift çekirdek olarak oyunlarda artı bir getirisi yok ama genel olarak zaten amd oyunlarda kötü değil.
Bunun dışında sli gibi büyük bir avantajı var, ddr2 yok ki bence fazla bir kayıp değil.
Şimdi eğer bir ev kullanıcısını düşünürsek aslında çift çekirdek zaten tamamnen gereksiz ancak isteyenler olursa şahsen bende Amd tavsiye ederdim, çok daha mantıklı olurdu. Intelin burada seçilme sebebi olacak bir avanatjı fiyatı. Cİdden amd den daha ucuz.
Bu arada Oyunlarslideşov arkadaş, Amd işlemcileri 3ghz üstüne öyle kolayca çıkaramazsın. Alınma ama atarak konuşmuşsun. Bİrde bunu yapabilmek için ramlerinin sağlam olması gerekir, anakartının DFI olması gerekirki yüksek voltaj verebilesin, güç kaynağının 400W Power değil, Enermex, Tagan, Zalman olması gerekir, soğutmanın fanlı değil, MİN. su soğutma ki su soğutma ile max 2.7 belkide 2.8 yapabilirsin ki bunu stabil yapabilmek için çok sağlam bir sisteme ihtiyacın.
Sana küçük bir örnek vereyim, Fx55 olan bir arkadaşım, ki bu işlemci stock 2600mhz ile geliyor, 2900 e zar zor çıkardı. Bunun üstüne anca ve anca Faz değişmeli soğutucu ile yapabilirsin, ya da sıvı nitrojen ile. O yüzden dikkat et derim.
Kolay Gelsin
jaina kendime 3 milyarlık sistem topluyorum burada bunu yazmadım
diye bana sallama
demişsin tebiyeni takın seviyeli ol
neden böyle bişi yazdıgını biliyorum kendini gösterme çabası
bakın ben neler neler biliyorum demek istemişsin herkese
yazdıklarını o/c ye yeni başlamış her insan bilir.
ki ben 2-3 yıldır bu işin içindeyim
amd opteron 165 gaz sogutmayla 3.5 ghz e çıkar
ben orada su sogutmayla yaparım demedim ki sen su sogutmadan
bahsetmişsin ayrıca o/c için ram in kaliteli olması gerekmez ram
bölenleri denen şeyden haaberin olmasa gerek?
Merhaba
EĞer biraz fazla agresif ve saygısızca gelen bir cevap yazdıysam özür dilerim, ancak hiçbir zaman kendimi öven bir biçim konuşmamışımdır. Zamanım yettiği sürece mantıklı ve insanların kafasındaki soruları en iyi şekilde yanıtlayacak cevaplar vermeye çalışmışımdır.
Şimdi dediklerine gelince, işlemcinin ne kadar yetenekli olduğunu biliyorum özellikle Opteronlar 14x serisi.
Görebileceğin kişi hava ile 3ghz oluyor ama bunlar OPTERON. Yani server işlemciler gerçekte. Benim söylediğim ise normal Venice işlemciler ve fx serisi için geçerli idi. Bu işlemciler evde kullandığım stock soğutucular ya da max Tt, thermalright, veya basit bir su soğutma ile iyi performans ve oc kapasitesi olan işlemciler.
Bende waterboxım olsa fx ile coşarım ama genede anakartın kesinlikle ama kesinlikle dfi ya da ona yakın olmalı. O olsa dahi lehim atarak fazla voltaj için anakartı zorlamalısın. Ram olayınıda demin dediğim günlük kullanım için önemli idi, sonuçta sadece işlemci değilde ramleride boost ederek geleecek performans çok daha fazla olacaktır. Bu yüzden söylemiştim yoksa bölenden haberim var.
Neyse sonuca gelirsek, normal bir ev kullancısının, ki normal bir overclock yapacaksa o hızlara çıkıp birde GÜNLÜk kullanması çok zor. Tabii ki istisnalar vardır ancak bu hem tehlikeli hemde bilgi gerektirir. Küçük birşeyde 1000 dolarlık işlemciyi kolayca ele alabilirsin. Onuda geçtim diyelimki rekor için yapılıyor o zamanda faz değişmeli gaz soğutucusunu kurman lazım ki cidden zor.
Ben sadece şunu söylemek istedim. Amd tabii iki overclockda avantatjlı ancak bunu genelleştirerek birde 3 ghz gibi cidden zor birşeyi kolaymış gibi göstermek bana gerçekçi gelmedi.
( lütfen bir göz at http://forum.pclabs.gen.tr/index.php?showtopic=57784&hl=gaz+soğutma, -22 de anca hangi hız çıkmışlar. Başka birşey demiyorum.)
Kolay Gelsin