dostca sormuş:
Şuan XP kullanıyorum Elimde Lisanslı Vista Home Basic DVD si var geçici bir diske kurdum etkinleştirdim ve driverlerini buldum Xp yi kaybetmek istemediğimden diski çıkardım XP ye döndüm.Her ikisini kullanma şansım var ayrı disklere kurarak her seferinde boot değiştirerek her ikiside açılıyor fakat bu çok sıkıcı geldi.
Aynı diskte farklı bölümlere kurdum sırasıyla şöyle yaptım
Diski XP Cd siyle ikiye böldüm her iki bölümüde NTFS ile biçimlendirdim C ye Vista yı D yede XP yi kurdum XP ye EasyBCD programını kurdum Vistaya Ulaştım aynı programı Vista ya kurdum bazı forumlarda anlatıldığı gibi yaptım işletim seçenekleri ekranına hangisini seçeceğimi soruyor ancak sadece vistaya girebiliyorum XP yi seçtiğimde ise NLDR hatası veriyor bu hatayı nasıl düzeltebilirim veya bu program dışında her ikisinide kullanabilmenin bir yolu varmı yada Cye XP yi kurup D yede Vistayı kurmam bir şeyi değiştirirmi.Bunu neden yaptığımı sormak isteyen arkadaşlara sadece Vistayı XP kadar ögrenmek için.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
P4 3.0 -200 GB hdd -256 mb ekran kartı -1 gb Ram
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727)