çift işletim sistemine nasıl format atılır?

gladyator79
29-02-2008, 20:52   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
178 mesaj

Merhaba
benim bilgisayarim
xp home edition service pack2 ve vista ultimate
2 hard disc
intel core2 duo 2.72 Ghz
2gb ram
ati radeon hd 2600 pro 512 mb

bilgisyararim 2 harddisk 1 tanesini dosya resim muzik deposu olarak kullaniyorum diger harddisk 2 ye bölunmus yarisinda xp var diger yarisinda vista ultimate
benim sorunlarim sunlar
bilgisayarima format atmak istedim diyelimki xp ye..
ayni harddiskde vistada var zarari olurmu? nasil format atacagim? bu konuda detayli adim adim yardimci olabilecek kimse varmi? birde özellikle belirtmek isterim bilgisayarim almanca

diger bir sorunum ise  ekran karti ati radeon hd 2600 pro 512 ekran kartinin güncellenmis driverlarini sitesine giderek bakiyorum
oradaki driver 8.2 bendeki 8.383 olarak gözüküyor sasirdim kaldim ati nin sitedeki driveri yenimi? yoksa ben daha piyasaya cikmamis drivermi kullaniyorum?

oyun oynadigim zamanlarda  bazen ekran karariyor ekrana almanca olarak " frekans tutmuyor" seklinde hata veriyor ctrl+del yaptigimda masa üstü aciliyor oyun arac cubugunda tekrar bastigimda oyunda hic bir sorun yok oyuna devam...bunun sebebi nedir bilen varmi? bana detayli yardimci olursaniz cok sevinirim simdiden tesekur ederim..

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 29 Şubat 2008 21:57
Banned
29-02-2008, 22:14   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

1. cevap : easy bcd programını indirip kurun seçenekler arsında xp önyüklemesini kaldır seçenği var. onu seçip kaydedin devamında xp nin kurulu olduğu diski sağ  tıklayıp biçimlendir diyerek formatlayabilirsiniz.Eğer vistayı formatlamak istiyorsanız bootmbr seçeneğinden uninstali tıklayı wirite mbr yi tıklamanaız yeterli.

2.Sitede bütün sürücüler mevcuttur. beliki siz yanlışbakıyorsunuzdur ati kullanmadığım için bileme
3.Son zamanlara sık sık karşılaşıyoruz bu atinin genelde paylaşımlı olan kartlarından veya sürücülerinden oluyor. Kartınız paylaşımlı ise paylaşımı iptal edin varsa pc ile beraber gelen sürücüyü yükleyin.

gladyator79
29-02-2008, 23:54   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
178 mesaj

khramn ilgin ve cevaplarin icin öncelikle cok tesekür ederim
1-söyle izah edeyim ben bilgisayarimi actigimda 2 secenek cikiyor vistami acilsin xp mi klavyeyle secip enter yaptigim zaman o isletim sistemiyle aciliyor bu xp ve vista ayni harddisc icinde format atmak bu sistemin düzenini bozmaz degilmi?
2-evet atinin sitesinde driverlar mevcut inan resmini cekip gönderebilirim size, versiyon bende 8.3 sitede 8.2
3-ati aldigima cok pismanim cok oyun oynayan biri olarak kimseye bu karti tavsiye etmiyorum ayar driver sorunu bide hata verince ara babam ara...

Banned
01-03-2008, 01:18   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

1. yanıtı; ben vista çıktığından bu tarafa xp-vista dual boot kullanıyorum. Kaçkez format attım hatırlamıyorum saymadımda. Şimdiye kadar bir defa olsuun proplem yaşamadım
2.yanıtı; dedim ya ati kullanmıyorum bu nedenle ne kendisi nede sürücüleriyle ilgili bilgim  güncel bilgim yok, bir olasılık hesabı yapmıştım
3.yanıtı;  bu aralar gerçekten ati nin düşük kartlarına sahip olanlar sık sık aynı şikayetlerde bulunuyorlar. Acaba bir uyum sorunumu yoksa sürücü sorunumu çözemedim. Fakat sorun öyle bir noktayı işaret ediyorki sahibine bak benim MHz değerim düşük en iyisi sen git bir dd3 kart al diyor.Neymiş frekans tutmuyormuş.Bence atinin sitesine girip sık sık şikayet ve geri bildirimde bulunun, sorun genel çözsünler.