cifte isletim sistemi

nipponx
29-09-2007, 17:39   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

merhabalar

Oncelikle windows vistada hardiqski nasil bolebilirim Partition Magic 8 le denedim olmadi. ikinci sorunum iki isletim sistem sistemini nasil kurabilirim suanda kurulu olan vista ve ben birde xp yuklemek istiyorum. bu konuda yardimci olabilirseniz cok memnun kalacagim
simdiden gostereceginiz alakaya tesekkur ederim

stern
29-09-2007, 18:37   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

Vista'ın en güzel özelliklerinden bir taneside 3 party uygulamalara gerek kalmadan disk bölümlendime işlemidir. bu işlem için Computer iconun sağ tıkla ve Mange bölümüne gel sonrasıdn a disk managment bölümen ge burda bölümlendirmek istediğin diski sağ tıkla ve shink volume seçeneği ile diski bölümlendir

kolay gelsin

Sefa Adak
29-09-2007, 20:32   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,824 mesaj

Merhaba

Stern arkadaşımızın dediği gibi Bilgisayarım a sağ tıklayınız ve Yönet sekmesine geliniz.Açılan pencerede Disk Yönetimi adlı sekmeden bölümlendirme işlemlerinizi yapabilirsiniz.Böylece bir Partition da Vista diğer Partition da ise Xp kullanırsınız.

Son Düzenleme: Sefa Adak ~ 29 Eylül 2007 20:32
nipponx
30-09-2007, 17:01   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

yardiminiz icin tesekkur ederim. vista ile hdd yi ikiye boldum. isin gercegi bilgisayarimda Japonca vista yuklu ve ben vistayi kaldirmak istiyorum. xp cd sini takip format atmak istiyorum ama daha o asamaya bile gelmeden mavi ekran cikiyo. vista yi kaldirmak icin baska bi yol onerirseniz cok yardimci olacaksiniz
tesekkurler

stern
30-09-2007, 18:47   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

MAvi ekran hatasaı alıyuorsan xp kurulumunda sorun donanımsal bir problem olabilir. veya başka bir windows ,cdsi ile kurulum yapmayı deneyebilirsin