Arkadaslar pc açılıyor açıldıktan 1-2 dk sonra yani açılış ekranında pc kapanıyor bu sürekli olarak devam edio power, cpu fanı , ramler , ekran kartını başka pc de denedim çalısıyor anakarttanmı baska bişeydenmi çözemedm lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin...
Çıldırcam Lütfen Biri Yardım Etsin...
saolasın walla 4 gözle bekliyorum sorun neyden kaynaklandıgını
Güvenli Mod'da açmayı denedin mi? İşletim sisteminde sorun olabilir belki, son çare olarak format atmayı dene veya güç kaynağında da sorun olabilir belki
eğer PC açılış ekranında reset atıyosa BIOS'tan bilgisayarın XP ise IDE, Windows 7 ise AHCI yap. ismi neydi unuttum. bendede oldu. XP kurarken mavi ekran hatası veriyor ve açılırkende reset atıyor AHCI modunda. windows 7 'de IDE 'de aynı şeyi yapıyor.
Bilgisayar ilk açılışta işlemci BIOS'a komut verir. BIOS komutu alır almaz bilgisayardaki bütün donanım bileşenlerine sinyal gönderip sorunsuz çalışıp çalışmadığını kontrol eder. Eğer bir sorun var ise (Mesela BIOS tam RAM'larınızı sayarken) bir sorunla karşılaşılırsa o sorunla ilgili "bip" sesiyle sizi uyarır ve çalışmayı durdurur.
Siz bilgisayarınızın RAM, ekran kartı gibi bileşenlerini başka bilgisayarda kontrol edip çalıştığını yazmışsınız. Geriye anakart ve işlemci kalıyor. Bu durumda ya anakartınız ya da işlemcinizde sorun var demektir.
Bahsettiğiniz sorun eğer BIOS kortrol ekranı olan siyah ekranda değil de, Windows'un açılış ekranında oluyor ise işletim sisteminizde sorun vardır. Ayrıca, bazı donanımsal hatalar işletim sistemi tam açılıp çalışma sırasında da kendini gösterebilir. Bu da aşırı ısının donanımların kararlı çalışmasını engelliyor anlamına gelir.
arkadaslar anakartı söktüm bi sorun varmı diye baktıgımda anakartın arkasında ince bakır bi tel kopmus durumda ne yapmam gereksice anakart modeli asus p5ld2 se ondan kaynaklandıgını düsünüyorm ben kendm tamir edebilrmiyim ?
bu sorun bendede oldu ben format attım ama anakartla alakalıysa arkadaşın da dediği gibi lehimlet.