Arkadaşlar geçen hafta bilgisayarıma samsung dvd-writer(SH-S223C) almıştım.Ogünden beri bilgisayarı başlattığımda sorunsuz açılıyor.Fakat bilgisayarı yeniden başlatınca veya reset atmaya kalksam bilgisayar takılıyor.Bilgisayarın içini iyice açıp dvd-writer'ı çıkardığım zaman sorun ortadan kalkıyor.Acaba güç kaynağı yetersiz geliyor olabilirmi(400w).Çünkü dvd-writer sata girişli ve harddiskimde sata girişli.Acaba bir uyumsuzluk mu var?Çünkü bundan önceki dvd-combo'm ide girişli idi.Arkadaşlar acil önerilerinizi bekliyorum!
Çıldırcam!
arkadaşlar önerisi olan yok mu?
arkadaşım sata kablosunu değiştirip denemende bir fayda olabilir.Ya da güç kaynağı girişini başka bir girişle değiştir'Gerekirse değiştirici kullanıp dene.'
anakart ayarlarını sıfırlamayı dene bi
anakarttan kasıt biosu sıfırlamaksa denedim :S
Arkadaşlar konuyu 181 kişi görüntülemiş 3 kişi cevap yazmış sorun tam olarak şu:bilgisayarı ilk başlattığımda hiç bir sorun yok fakat bilgisayarı yeniden başlattığımda veye reset attıında bilgisayar anakart ekranında donuyo.Ve farkettimki bilgisayarı yeniden başlatığımda dvd-writer ın ışığı yanıp sönmüyor(ama ilk açıldığında yanıp sönüyor).Bi yardım edinde kurtulalım şu sorundan şu an dvd-writerı çıkardım bilgisayarı öyle kullanıyorum
Çözümü bulmuşşsun aslında sorun güç girişi . Sata yı İDE yap düzelir.<
Samsung'un sitesinden dvd yazıcının sürücüsünü indir.
Sorun PSU'da değildir.Ddv yazıcı fazla güç harcamaz.
Anakart BIOS'unu güncelle.
https://www.chip.com.tr/forum/win ... celleme_t85718.html
Windows Update ile PC'ni güncelle.