windows vista sp1 kullanıyorum. mesela d sürücünde müzik klasöürnü aç.ıyorum. üstte adres satırı gibi olan yerde yeşil bir çizgi başlıyor ilerlemeye başlıyor sona geldiği zaman orda duruyor. ne kadar araştırdıysamn da bu konuda bilgi sahibi olamadım. bu kötü bir şey mi yoksa normal bi şey mi. bu bir sorunsa bunun bir çözümü yok mu.. allah aşkına yardım edin. her seferinde o yeşil çizgiyi görmekten bıktım
çıldırtan vista sorunu
o yeşil bar video klasörlerinde önizleme,mp3 klasörlerinde görünüm gibi özellikler yüklenene kadar geçen sürede görüntülenen birşeydir.Sonunda kaybolmuyor orada kalakalıyorsa önizlemesi yüklenmeyen bir dosya var demektir
Bu mu çıldırttı sizi
evet hocam aynen dediğiniz şey. genelde mp3 belge ve video klasörlerinde oluyor. nasıl çözebilirim bu durumu acaba..
bir klasör içindeki nesnelerin önizleme ve öznitelikleri bir defa yüklenir ise bir daha bu yeşil bar çıkmaz.
Videolar için güncel codec yüklenerek bu sorun giderilebilir.Daha sonra önizlemelerin yüklenmesini beklemeniz gerekir.Tabii ki video'ları kaydırıp ekranda görünür olmasını sağlamazsanız.Önizleme yüklenmez
Mp3 klasörlerinde ise genelde klasör içi nesne sayısı hesaplanırken bu görüntülenir.Bu da bir defaya mahsus olmak üzere hesaplanması başarılı şekilde bitirilirse bir daha görünmez
Taa ki önizlemeler kendi kendine silinene kadar....
Bu önizlemelerin kendi kendine silinmesi de vista'nın genel sorunu;vista bilgisayardaki tüm önizlemeleri sildiğinde,içinde 250 adet video olan klasörüm sorun oluyor.Bunun silinmemesi için,çözümü çok aradım ama bulamadım;
Silinince,önizlemeleri yüklensin diye bekliyorum,kaydırıp ekranda görünür hale getirmezsem de önizleme yüklenmiyor.Her haliyle sorun
hocam takılma sen ona o normal bi şey bi problem falan yok
Normalde Windows XP'de böyle bir şey yoktu.Bu yeşil şey dediğin dosyaların önizlemesi.Windows Vista ve üstü işletim sistemlerinde girilen dosya ve klasörlerin önizlemesi geçici belleğe aktarılır.Bu aktarma sürecini ise o yeşil çubuk sayesinde görürsün.